EUROLYGA 2023

„Žalgirį“ patiesęs E. Atamanas – apie sustabdytą K. Evansą ir atrastą naują M. Grigonio vaidmenį

Ergino Atamano treniruojamas Atėnų „Panathinaikos“ trečiadienį vakare Eurolygoje 73:71 palaužė Kauno „Žalgirį“ ir iškovojo antrąją pergalę paeiliui, o po rungtynių Graikijos klubo strategas atskleidė, kaip jam pavyko „atgaivinti“ Marių Grigonį.

 E. Atamanas<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 E. Atamanas<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-16 11:32

Paskutinių minučių dramą išgyvenę atėniškiai tik „Žalgirio“ klaidų rungtynių pabaigoje dėka iškovojo pergalę, tačiau E.Atamanas daug nusiskundimų savo auklėtiniams neturėjo.

„Pirmoje rungtynių pusėje prametėme 9 metimus ir turėjome tik 3 taškų deficitą. Nežaidėme geriausių rungtynių puolime, bet nebuvo blogai. Gynyboje buvome labai geri, tik antroje rungtynių pusėje turėjome problemų su Rolando Šmito pikenpopais. Tai buvo natūralu, kadangi Konstantinos Mitoglou, kuris šįvakar pasirodė nuostabiai, pavargo.

Nenorėjau jo sodinti ant suoliuko, kadangi jis mums labai padėjo puolime. Dėl to kiek kentėjo gynyba ir R.Šmitas pataikė savo metimus. Kostas Sloukas ir Jerianas Grantas padėjo mums tuomet, kai mums jų labiausiai reikėjo. Galiausiai radome būdą laimėti. Šiandien galbūt nežaidėme taip gerai puolime, bet parodėme charakterį ir laimėjome“, – rungtynes komentavo E.Atamanas.

Prieš sezoną buvo spekuliuojamą, ar nevertėtų Mariui Grigoniui palikti „Panathinaikos“, kadangi praėjęs jo sezonas Graikijoje buvo slogus, o šį sezoną į Atėnus kartu su E.Atamanu sugūžo daugybė žvaigždžių.

Tačiau lietuvis neigia visas tokias abejones, šį sezoną Eurolygoje fiksuodamas 10,9 taško, 2,9 atkovoto kamuolio ir 10 naudingumo balų vidurkius, o krepšinio specialistas iš Turkijos paaiškino, kodėl lietuvio žaidimas šiemet pagerėjo.

„Buvo mintis trečios pozicijos vietą jam dalintis kartu su Ioanniu Papapetrou. Tai nutiko daug kartų ankstesnėse komandose, su kuriomis dirbau. Galbūt šiandien jis sužaidė ne geriausias rungtynes, bet šį sezoną jis tikrai patobulėjo ir žaidžia daug geriau nei pernai, kuomet rungtyniavo antroje pozicijoje“, – teigė „Panathinaikos“ treneris.

Vienas svarbiausių pergalės faktorių tapo nuostabi gynyba prieš „Žalgirio“ lyderį Keenaną Evansą.

Amerikietis pelnydamas 6 taškus (2/3 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), atlikdamas 4 rezultatyvius perdavimus, suklysdamas 5 kartus ir surinkdamas tik 6 naudingumo balus sužaidė prasčiausias sezono rungtynes,

„Analizuodamas „Žalgirį“ matai, jog K.Evansas yra geriausias jų taškų rinkėjas. Žaidėme prieš jį labai agresyviai, naudojome įvairias gynybas. Kelis kartus dėl to kentėjome nuo R.Šmito, tačiau manyčiau, jog J.Grantas padarė puikų darbą gindamasis vienas prieš vieną“, – aiškindamas tokį prastą žalgiriečio pasirodymą kalbėjo E.Atamanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.