EUROLYGA 2023

K. Maksvytis palygino „Žalgirį“ su „Bayern“ ir prakalbo apie naujo žaidėjo paiešką: „Reaguojame į situaciją“

Kauno „Žalgiris“ dabar yra vienintelis Eurolygos klubas, kuris turi keturių pralaimėjimų seriją. Trečiadienį kauniečiai Atėnų „Oaka“ arenoje po dramos ir vėl nusileido oponentams – šįkart pralaimėjo „Panathinaikos“ klubui 71:73 ir namo žaisti antrojo šios savaitė mačo atvyko ketvirtadienį po pietų. Kauniečiai penktadienį susikaus su Miuncheno „Bayern“ ekipa, kuri taip pat, kaip ir žalgiriečiai, turi savo sąskaitoje 3 pergales.

Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>LKL nuotr.
Kazys Maksvytis<br>LKL nuotr.
Kazys Maksvytis<br>Betsafe-LKL nuotr.
Kazys Maksvytis<br>Betsafe-LKL nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 16, 2023, 5:39 PM

Vokietijos komanda yra kur kas geresnės nuotaikos, nes ji šią savaitę nutraukė dviejų nesėkmių seriją, trečiadienį įveikusi namie Belgrado „Partizan“ krepšininkus 94:85.

„Bayern“, panašiai kaip ir mes, išskyrus pastarąsias rungtynes, turėjo kelis pralaimėjimus ir ji yra ieškojimų kelyje.

Labai atletiška, viena iš pirmaujančių lygoje pagal puolime atkovotus kamuolius. Nieko naujo nepasakysiu – turime būti pasirengę fiziškai kovoti kaip ir jie, susitvarkyti kovą dėl kamuolių ir sumažinti klaidų skaičių, kad laimėtume prieš tokią komandą“, – tikino Kaune „Žalgirio“ strategas K.Maksvytis.

– Ar komanda siekia išlikti kartu po keturių pralaimėjimų? Laikotės vieningos pozicijos?

– Ne visada tai pavyksta. Tai ne tik man, o ir kitiems treneriams, kitoms komandoms būna. Paskutinėse rungtynėse gana neblogai sekėsi. Krepšinis toks ir yra, kaip kažkas yra pasakęs, atkarpų žaidimas.

– Treneris Pablo Laso savo žaidimo modelį diegė Madrido „Real“ ekipoje dešimtmetį. Ar „Bayern“ dabar turi panašumų su „Real“ sistema?

– Manau, kad yra panašumų. Aišku, neturi Walterio Tavareso, bet yra gana galinga priekinė linija, mažiukai įdomūs. Tai komanda, turinti didelį potencialą.

– Vienas įdomiausių vokiečių pirkinių yra ispanų pasą turintis Serge’as Ibaka. Ar jis tapo tuo pagrindiniu elementu, kodėl „Bayern“ išsiskiria puolime atkovotais kamuoliais?

– Turbūt galima sakyti, kad taip. Tiek S.Ibaka, tiek jį keičiantis Freddie Gillespie. Kiek sau neįprastai „ketvirtoje“ pozicijoje rungtyniauja ir Devinas Bookeris – labai atletiškas aukštaūgis. Su tokia priekine linija, natūralu, kad jie kontroliuoja lentą.

– Andreasas Obstas ir Isaacas Bonga pirmame savaitės mače nežaidė. Ar jie pasirodys Kaune?

– Kol kas neturime žinių. Sekame situaciją ir žiūrėsime, atsiveš komanda juos ar ne. Visko gali būti. Bet, veikiausiai, jie nežais.

– Ko ieškote dabar pasistiprinti: gal jau įžaidėjo, o ne kaip anksčiau minėto „antrojo numerio“?

– Be abejo, mes reaguojame į situaciją. Mūsų ir toks buvo planas, kad kol vyksta rungtynės, tikrinsime, kokioje pozicijoje trūksta krepšininko ir kur matome didžiausias spragas. Konkrečiai dabar negaliu pasakyti apie poziciją, esame procese, bet kyla ir tokių minčių.

– Prieš rungtynes Atėnuose teisingai išskyrėte didžiausią graikų ekipos grėsmę Konstantiną Mitoglou. Kas ta grėsmė „Bayern“ gretose?

– Jei reiktų vieną išrinkti, turbūt rinkčiausi Carseną Edwardsą. Jis kažkiek įneša vėjo į jų žaidimą, įneša kažkokios ugnelės. Bet turbūt tai nėra vieno žaidėjo komanda. Yra kiti, skirtingi žaidėjai, bet turbūt reiktų išskirti C.Edwardsą.

– Pablo Laso pirmą kartą vadovauja ne Ispanijos komandai. Iš jūsų patirties – kiek laiko treneriui trunka pirmą kartą prisijaukinti užsienio klubą?

– Pačiam yra tekę dirbti užsienyje ir yra nemažai iššūkių: komplektavimas žaidėjų, ir tas pats rūbinės formavimas. Be to reikia lyderystės ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Manau, kad susilauks nemažai iššūkių treneris.

– Šiuo metu „Bayern“ demonstruoja labiau ispanišką ar vokišką krepšinį?

– Turbūt ispaniška.

– Eurolygos portale šalia Pablo Laso išvardyti net penki įvairių tautybių asistentai. Ar pasirengimo lygiu jie išsiskiria iš kitų Eurolygos komandų?

– Sunku net atsakyti į tokį klausimą. „Bayern“ vienas iš vadovų turi serbiškų šaknų. Turbūt tai įtakoja, kad komandoje yra nemažai Balkanų šalių atstovų, tiek trenerių, tiek žaidėjų tarpe.

Labiau, sakyčiau, toks ispanų ir Balkanų mišinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.