EUROLYGA 2023

„Aisčių-LSMU“ kapitonė K. Kazočiūnaitė: „Manau, galime visus nustebinti“

Du sezonus Vilniaus „Kibirkšties“ komandoje praleidusi Karolina Kazočiūnaitė sugrįžo į Kauną – miestą, kuriame pradėjo savo karjerą bei iškovojo pirmuosius medalius bei taures.

 Karolina Kazočiūnaitė<br> R. Zakšeno nuotr.
 Karolina Kazočiūnaitė<br> R. Zakšeno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

moterulyga.lt

Nov 18, 2023, 2:24 PM

Naująjį „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ sezoną Kauno „Aisčių-LSMU“ kapitonė pradėjo solidžiai – per 34 minutes vidutiniškai fiksuodama 12,3 taško, 5,5 atkovoto kamuolio, 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir 13,8 naudingumo balo rodiklius.

Vos 24-erių metų tiek lengvosios, tiek sunkiosios krašto puolėjos pozicijose galinti žaisti Kazočiūnaitė MLKL starte demonstruoja įspūdingą universalumą – ji yra devintoje vietoje pagal naudingumą, dešimtoje vietoje pagal pelnytus taškus bei užima vienuoliktąją vietą tiek pagal atkovotus kamuolius, tiek pagal rezultatyvius perdavimus.

Po solidaus sugrįžimo į „Aisčių-LSMU“ gretas – interviu su iš Alytaus kilusia krepšininke.

– Karolina, po dviejų sezonų, praleistų „Kibirkšties“ komandoje, sugrįžote į Kauną. Kokios svarbiausios priežastys, nulėmusios jūsų pasirinkimą šią vasarą vėl apsivilkti ekipos, kurioje pradėjote savo karjerą, marškinėlius?

– Esu iš Alytaus, bet Kaune visuomet jaučiausi kaip antruose namuose. Čia prasidėjo ir mano, kaip profesionalios krepšininkės, karjera. Daug galvoti nereikėjo, kai vasarą iš Kauno Aisčių – LSMU vyriausiojo trenerio Karolio Abramavičiaus sulaukiau skambučio. Išbandžiau save Vilniuje, įgijau naujos patirties, pažinčių, nepamirštamų akimirkų, pergalių, tačiau nusprendžiau, kad man pačiai bus geriau Kaune.

– Vos tik atvykusi į komandą tapote jos kapitone. Ką jums reiškia šios pareigos? Ar jaučiate didesnę atsakomybę būti ekipos lydere tiek aikštelėje, tiek už aikštelės ribų?

– Paskutinį sezoną, kurį praleidau Kauno „Aisčių-LSMU“ ekipoje taip pat buvau komandos kapitone, todėl šios pareigos man jau nėra naujiena. Man asmeniškai kapitonės pareigos reiškia tikrai daug – smagu žinoti, kad tiek merginos, tiek trenerių štabas manimi pasitiki, net ir grįžus po dviejų metų pertraukos. Jos man suteikia tiek pasitikėjimo, tiek ir papildomo spaudimo nenuvilti komandos aikštelėje ir už jos ribų.

– Naująjį „SMART WAY Moterų LKL“ sezoną pradėjote puikiai – esate tarp geriausių čempionato žaidėjų pagal keturias svarbiausias statistikos kategorijas – naudingumo balus, pelnytus taškus, atkovotus kamuolius bei rezultatyvius perdavimus. Kas lėmė tokį solidų asmeninį sezono startą ir kiek įtakos tame turėjo vyr. treneris?

– Tiksliai įvardinti, kas nulėmė tokį gerą asmeninio sezono startą, negaliu. Pasitikėjimas tiek iš vyriausiojo trenerio, tiek iš komandos draugių prisideda prie sėkmingų mano asmeninių rezultatų. Tiesą pasakius, nesikoncentruoju į asmeninius rezultatus, svarbiausia, kad komanda pasiektų kuo daugiau pergalių. Jei sėkmingas asmeninis pasirodymas padeda komandai pasiekti pergalę, galima džiaugtis dvigubai.

– Įdomus sutapimas, kad kol kas šiame sezone dar neteko susidurti prieš buvusią komandą – „Kibirkštį“, su kuria pavyko dominuoti vietiniame fronte bei triumfuoti tiek MLKL, tiek Karalienės taurėje. Ar laukiate susidūrimo aikštėje prieš buvusias komandos drauges ir ką jums asmeniškai davė karjeros etapas sostinėje?

– Žinoma, kad laukiu! Bus įdomu išbandyti mūsų komandos galimybes prieš aukšto lygio komandą, kuri dalyvauja Europos taurės turnyre. Etapas Vilniuje tikrai privertė išeiti iš komforto zonos, kadangi šešis metus prieš tai gyvenau ir žaidžiau Kaune.

Persikėlus į sostinę užtruko laiko adaptuotis prie miesto, komandos, naujo ritmo sezono metu, su daugiau kelionių už Lietuvos ribų. Po daug metų darbo su vyriausiuoju treneriu Roku Kondratavičiumi, Vilniuje teko prisitaikyti prie kitos sistemos, prie kitos rolės komandoje. Manau, kad per du metus Vilniuje patobulėjau ir sukaupiau daug patirties ne tik kaip žaidėja, bet ir kaip asmenybė. Galiu sakyti, kad Vilnius suteikė man daug naujų pažinčių, draugų ir pamokų, kurios išliks visam gyvenimui.

– Pakalbėkime apie šio sezono komandos tikslus. Savo sąskaitoje turite tris pergales ir du pralaimėjimus. Ar jūsų tikslas yra būti stipriausiųjų ketverte? Ko trūksta komandai, kad turėtumėte realią galimybę nugalėti vieną iš didžiojo lygos trejeto ekipų bei pasidabinti bronzos medaliais?

– Tikslai, mano nuomone, turi būti tik patys aukščiausi. Nesvarbu, kad esame jauna komanda, su keliomis patyrusiomis žaidėjomis, manau, galime visus nustebinti. Nebūtų pirmas kartas, kai Kauno „Aistės-LSMU“ nustebina visus krepšinio gerbėjus ir ekspertus su sezono rezultatais bei pasiekimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.