EUROLYGA 2023

K. Kemzūrai Pasvalyje buvo svarbiausia pergalė, o A. Jasilionis buvo nepatenkintas auklėtinių vaikiškomis klaidomis

Traumų kamuojamas Vilniaus „Wolves“ (9/1) išvykoje 91:88 susitvarkė su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ (3/7), o po mačo Kęstutis Kemzūra tikino, kad „Wolves“ žinojo, jog rungtynės Pasvalyje nebus lengvos, tačiau džiaugėsi savo auklėtiniais, kurie namo parsivežė pergalę, o pasvaliečių treneris teigė, kad pralaimėjimą „Wolves“ komandai lėmė vaikiškos klaidos.

Kęstutis Kemzūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2023, 7:57 PM, atnaujinta Nov 18, 2023, 8:02 PM

Po Tre‘shawno Thurmano dvitaškių „vilkai“ ketvirtajame kiek tolo (78:73), tuo tarpu Vitalijus Kozys pridėjo dar vieną svarbų metimą – 82:75.

Buvo likę žaisti tik pustrečios minutės, tad Aurimas Jasilionis prašė minutės pertraukėlės. Kai atrodė, kad „Wolves“ artėja pergalės link, Jordanas Watsonas pataikė dvitaškį ir sklaidė tokias mintis – 80:84. Po to sekė šeimininkų klaida lemiamu metu, tad jų šansai po truputį menko, varžovams realizuojant baudas.

Viltį įžiebti bandė Brandonas Tabbas, pataikęs du tritaškius (88:89), kai liko 15 sekundžių, o tuo tarpu Kristupo Žemaičio baudos tikslo nepasiekė, tad šansą vis dar turėjo šansą. Visgi Tre‘Shawno Thurmano nervai buvo šaltesni (91:88), o B.Tabbas pratęsimo nebeišplėšė.

„Mums tai labai svarbi pergalė ir mes žinojome, kad mums nebus lengva. Pasvalio komanda žaidžia gerai, ypač namuose, turi žaidėjų, kurie tikrai gali užpulti. Iš dalies susitvarkėme, iš dalies ne. Manau, kad kontroliavome praktiškai visas rungtynes, tačiau mums neleido susikrauti didesnio pranašumo. Tai klaidos, tai blogi sprendimai puolime ir jie mus bausdavo greitajame puolime.

Prieš Brandoną Tabbą žaidėme neblogai, gynėmės neblogai, išprovokavome jo ankstyvas pražangas, tad tai galbūt jį šiek tiek limitavo. Bet mačo gale... kaip gynėmės... leidome jam sumesti du greitus tritaškius, kas jiems sugražino viltį. Mūsų pramesti baudos metimai... gerai, kad buvo tas Christiano Mekowulu atkovotas kamuolys. Aišku, apie žaidimo kokybę šiandien labai nekalbėsime, bet džiaugiuosi ir didžiuojuosi vyrais, kurie susikoncentravo. Su visomis bėdomis namo parsivežame pergalę. Šiandien dienai – tai yra svarbiausia“, – po mačo kalbėjo K.Kemzūra.

Šiame mače nežaidė traumuotas Rasheedas Sulaimonas, apsirgęs Vaidas Kariniauskas ir nugaros skausmus pajutęs Eigirdas Žukauskas. „Wolves“ gretose vis dar nežaidžia Jeffery Tayloras, kuris gydosi kojos traumą.

Kokie traumuotų žaidėjų šansai grįžti į aikštelę prieš artėjantį Europos taurės mačą Hamburge?

„Einame iš vienos dienos į kitą. laukiame ir tikimės, kad jie sugrįš, bet reikia suvokti, jog jeigu jie ir sugrįš, kokia bus jų forma... greičiausiai reikės remtis tai žaidėjais, kurie žaidė šiandien. Turime pagerinti savo žaidimą – mažiau klysti, puolime žaisti efektyviau bei geriau gintis ir kovoti dėl atšokusių kamuolių“, – aiškino K.Kemzūra.

Po mačo „Pieno žvaigždžių“ treneris Aurimas Jasilionis teigė, kad jo komandą pražudė vaikiškos klaidos.

„Norėčiau padėkoti savo žaidėjams, kurie kovėsi iki galo, norėčiau padėkoti žiūrovams, kurie gausiai susirinko, kas nedažnai būna. Visąlaik yra smagiau, kai mūsų mažytėje salėje yra daugiau žiūrovų.

Mums pritrūko nemažai. 15 atkovotų kamuolių puolime, padarytos 10 vaikiškų klaidų... padarėme tik 11 rezultatyvių perdavimų. „Wolves“ mus išmušė iš gerų pozicijų. Dėl to ir patyrėme pralaimėjimą.

Užsikabinti neleido vaikiškos klaidos... jos buvo padarytos dėl per didelio noro pirmauti. Mes turėjome sužaisti protingiau, įžaisti kamuolį iki užtikrinto metimo, nes „Wolves“ rotacija taip pat buvo maža“, – nesėkmės priežastis aiškino A.Jasilionis.

Šiame mače pasvaliečius į priekį tempė Brandonas Tabbas. Gynėjas pelnė 22 taškus (5/12 dvit., 5/5 baud.) ir mačo pabaigoje gadino nervus visai „Wolves“ komandai.

„Jis padarė savo darbą už ką jis yra ir vertinamas bei dėl ko jis yra šitoje komandoje, o kad augti – visąlaik, jeigu žmogus įdės darbo, augs“, – apie savo auklėtinį kalbėjo A.Jasilionis.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.