EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgiris“ sutrukdė A. Švedui sugrįžti į Eurolygą

Rusas Aleksejus Švedas šį sezoną siekė sugrįžti į Eurolygą, tačiau kelią tam užkirto... Kauno „Žalgiris“.

 A. Švedas<br> Scanpix nuotr.
 A. Švedas<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-20 18:01

34-erių krepšininkas buvo siejamas su Belgrado „Crvena zvezda“ ir Pirėjo „Olympiakos“ komandomis, tačiau perėjimas taip ir neįvyko.

A.Švedo agentas Obradas Fimičius atskleidė, kad ruso nesugrįžimas susijęs ir su Lietuvos klubu.

„Vasarą vyko pokalbiai su Europos klubais. Buvo daug naujienų apie „Crvena zvezda“, bet buvome paveikti situacijos pasaulyje (red. – Rusijos sukelto karo Ukrainoje) ir negalėjome užbaigti derybų. Buvo ir klubų, kuriems ši situacija nerūpėjo. Pasiūlymų sulaukėme iš dviejų Ispanijos klubų. Vienas buvo didelis klubas, bet jo finansinės galimybės buvo ribotos. Kitas pasiūlymas buvo geresnis finansiškai, bet mes vis tiek jo nepriėmėme.

Jei būtume prisijungę prie „Raudonosios žvaigždės“, A.Švedas nebūtų galėjęs žaisti išvykos rungtynėse prieš „Žalgirį“, nes nebūtų galėjęs patekti į Lietuvą. „Crvena zvezda“ klubo prezidentas galvojo apie ateitį, kadangi daugelis komandų šį sezoną varžysis tarpusavyje dėl patekimo į atkrintamąsias. Ir jie pamanė, kad A.Švedas komandai netiks, nes žalgiriečiai bus tiesioginiai varžovai. Dėl to „Crvena zvezda“ persigalvojo ir mes sutarties nepasirašėme“, – rusų žiniasklaidai dejavo O.Fimičius.

A.Švedas galiausiai nusprendė prisijungti prie Kinijos komandos Šansi „Loongs“.

„Manau, kad A.Švedas priėmė teisingą sprendimą. Būčiau norėjęs, kad jis tęstų karjerą Eurolygoje, bet viskas baigėsi taip, kaip ir turėjo. Jis atrado naują rinką ir manau, kad jis gali tęsti savo karjerą Kinijoje dar daug metų“, – teigė O.Fimičius.

A.Švedas po 6 rungtynių Kinijos lygoje fiksuoja 20,3 taško, 4,8 atkovoto kamuolio ir 11,8 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.