EUROLYGA 2023

Iš fantastikos srities – K. Grigė B diviziono rungtynėse surinko 76 naudingumo balus

„SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ B divizione – pritrenkiantis pasirodymas. Vilniaus „BC 7bet“ vidurio puolėja Kristina Grigė užtikrintai pagerino visų laikų naudingumo balų rekordą.

 Kristina Grigė<br>R. Lukoševičiaus nuotr. 
 Kristina Grigė<br>R. Lukoševičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

moterulyga.lt

Nov 21, 2023, 2:44 PM, atnaujinta Nov 21, 2023, 2:48 PM

Prieš lygos debiutantę Šiaulių KA „Saulė-ŠSG“ 204 cm ūgio krepšininkė buvo tiesiog nesulaikoma ir pelnė 40 taškų (15/22 dvit., 10/13 baud.), atkovojo 25 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius, blokavo 6 metimus, išprovokavo 8 pražangas bei surinko net 76 naudingumo balus.

Iš Kauno kilusios 33-ejų Grigės pasirodymas stipriai pranoko dabartinės Kauno „LSU-Kauno“ vyr. trenerės Kornelijos Balčiūnaitės 2021 m. užfiksuotą keturgubą dublį ir jos 58 naudingumo balus.

„Prieš Šiaulių komandą kažkaip papildomai nesiruošėme, žaidėme savo stiliumi, asmeniniai tikslai žaidžiant šešiese-septyniese visada būna nesusitraumuoti. Tačiau buvau nustebusi, kai po rungtynių komandos draugės pasakė, jog taip stipriai pagerinau B diviziono naudingumo rekordą, – kalbėjo Grigė. – Reikia suprasti, kad mes žaidėme prieš 14–15 metų mergaites, kurios Moksleivių krepšinio lygoje, kiek teko matyti, nedominuoja, tad labai keistas trenerių sprendimas į B divizioną įtraukti šią komandą.

Gal kitos ekipos, matydamos taip sparčiai didėjantį rezultatų skirtumą, išleistų mažiau žaidimo laiko gaunančias krepšininkes, bet mes tokios prabangos neturime, kadangi žaidžiame taip, kaip susirenkame. Pačiai sporto mokykloje yra tekę rungtyniauti tuometinėje Lietuvos moterų krepšinio A lygoje (LMKAL) ir tai buvo tas pats, kas ir šis mūsų B divizionas. Tik mes savo metuose dominavome, užimdavome 1–2 vietas, buvome, jei gerai pamenu, bent 16–17 metų ir į finalinį ketvertą papuldavome. Šis rekordas atsirado tik dėl didelio lygių skirtumo.“

Naudingiausia B diviziono krepšininkė sužaidė 4 rungtynes, bet jose rengia vienas už kitą geresnius šou. Per 28,5 minutės Grigė vidutiniškai fiksuoja 23,5 taško, 18,5 atkovoto kamuolio, 3 rezultatyvių perdavimų, 3,8 blokuoto metimo ir 43,8 naudingumo balo rodiklius.

Daugkartinė Lietuvos čempionė ir legionierės patirties turinti žaidėja pripažino, kad šią vasarą turėjo pasiūlymų ir iš kelių A diviziono komandų, tačiau nusprendė likti dabartinėje komandoje.

„Su Panevėžio klubu kalbėjau rimčiausiai, bet vasaros gale buvau sulaukusi ir daugiau pasiūlymų, – dėstė „BC 7bet“ atstovė. – Tačiau aš visada labai rimtai žiūrėjau į profesionalų krepšinį, man atrodo, jei žaidi profesionaliai, tai tavo visos mintys turi būti apie krepšinį, kad galėtum būt geriausia savo versija. Vadinasi, tau nereikia sukti galvos, kaip uždirbti pinigus ir tas pasiūlymas nebūtų leidęs man skirti laiko vien krepšiniui, o derinti darbą ir profesionalų sportą man atrodo per daug sudėtinga šiame gyvenimo etape.“

Praėjusį sezoną „BC 7bet“ B diviziono mažajame finale 75:70 nugalėjo „Vilniaus VKM-Kibirkštį-MRU“ ir pasidabino bronzos medaliais. Anot pašnekovės, komandos didžiausias noras šiais metais yra iškovoti čempionių taurę.

„Tikslai visada aukščiausi – išeiti į finalinį ketvertą ir jį laimėti, – pabrėžė vidurio puolėja. – Netekome kapitonės (aut. past. Aidos Jasinauskaitės), bet turime keletą naujokių, tad dirbsime, žaisime ir sezono gale matysime, kas iš to išeis.

Baigusi profesionalės karjerą sakiau, kad mėgėjų lygoje tikrai nebežaisiu, bet pasiilgau krepšinio ir kažkaip vis tiek grįžau. Myliu šį sportą ir savo komandą, matau, kad galime daug kartu pasiekti, gaila, jog kartais kažko pritrūksta, bet tikiuosi ne šį sezoną.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.