EUROLYGA 2023

N. Mitrou-Longas palieka „Žalgirį“: pranešama apie pasirašytą sutartį su kitu klubu Paaiškėjo susitarimo detalės

Kauno „Žalgirio“ klube neįsitvirtinęs Nazas Mitrou-Longas karjerą tęs kitoje Eurolygos komandoje. Antradienį ryte portalo lrytas.lt žurnalistas Erikas Petrikas jau pranešė, kad kauniečiai žada sukti skirtingais keliais su 30-mečiu gynėju, o tos pačios dienos vakare apie tai jau buvo pranešta oficialiai.

 N.Mitrou-Longas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 N.Mitrou-Longas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis ir N.Mitrou-Longas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis ir N.Mitrou-Longas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 N.Mitrou-Longas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 N.Mitrou-Longas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 N.Mitrou-Longas.<br>V. Skaraičio nuotr.
 N.Mitrou-Longas.<br>V. Skaraičio nuotr.
 N.Mitrou-Longas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 N.Mitrou-Longas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 5:08 PM, atnaujinta Nov 21, 2023, 5:39 PM

Teigiama, kad krepšininkas nuo šiol rungtyniaus Pirėjo „Olympiakos“ klube. N.Mitrou-Longas į Pirėjų persikėlė bendru abiejų komandų sutarimu. Už krepšininko „paleidimą“ „Žalgiris“ neturėtų gauti jokios išpirkos. Pagal Eurolygos taisykles, žaidėjas turnyre galės būti registruojamas tik nuo antrojo varžybų rato.

„Dėkojame N.Mitrou-Longui už jo pastangas ir pozityvų požiūrį. Kaip komandos nariui ir žmogui mes jam neturėjome nei vieno priekaišto. Deja, aikštelėje ne viskas pavykdavo, ir jo adaptacijos laikas prisijungus prie komandos užtruko per ilgai. Tiek Nazas, tiek komanda nori judėti į priekį, todėl buvo priimtas toks abipusis sprendimas. Linkime jam kuo didžiausios sėkmės ateityje“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas.

Jis pridūrė, kad „Žalgiris“ jau kurį laiką aktyviai stebi žaidėjų rinką ir klubas į atsilaisvinusią vietą ieško naujo krepšininko.

Tuo metu Pirėjo „Olympiakos“ su kanadiečiu pasirašė ilgalaikę trejų metų sutartį.

„Žalgiris“ (4/5) šį Eurolygos sezoną pradėjo sunkokai bei buvo jau buvo spėjęs į keturių iš eilės pralaimėjimų duobę, kurią praėjusį penktadienį nutraukė namuose sėkmingo ir pergalingo Keenano Evanso šūvio į Miuncheno „Bayern“ (3/6) krepšį (74:73).

Šalia to, kad „Žalgiris“ Eurolygoje buksavo ir neatrado savo žaidimo, aikštelėje taip pat nežibėjo bei „Žalgirio“ rotacijoje neįsitvirtino N.Mitrou-Longas, su kuriuo po 9 Eurolygos ir 10 Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynių netrukus turėtų būti atsisveikinta.

Šio sezono Eurolygoje N.Mitrou-Longas per 10 minučių aikštelėje rinko po 4,1 taško (47,4 proc. dvit., 28,6 proc. trit.), atkovodavo po 1,2 atšokusio kamuolio, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą ir rinkdavo vos po 1,8 naudingumo balo.

Geriausią mačą Eurolygoje kanadietis sužaidė prieš Madrido „Real“, kuomet pelnė 11 taškų (4/10 dvit., 1/3 trit.), o naudingiausią – prieš Valensijos „Valencia Basket“ ekipą, kuomet įmetė 9 taškus (4/5 dvit., 1/1 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 8 naudingumo balus.

Su abejose gynėjo pozicijose žaidžiančiu krepšininku šią vasarą buvo pasirašyta sutartis pagal formulę „1 plius 1“. Gynėjas į „Žalgirį“ atvyko iš Milano „Olimpia“ klubo. Praėjusiame Eurolygos sezone N.Mitrou-Longas rinko po 7,4 taško ir 2 rezultatyvius perdavimus.

„Betsafe-LKL“ pirmenybėse krepšininkas per vidutiniškai 19 minučių aikštelėje įmesdavo po 8,4 taško (66,7 proc. dvit., 25 proc. trit., 90 proc. baud.), atlikdavo 3 rezultatyvius perdavimus, sugriebdavo po 3 atkovotus kamuolius ir fiksuodavo 8,7 naudingumo balų statistiką.

Primename, kad sezono pradžioje „Žalgiris“ pasuko skirtingais keliais su Ignu Brazdeikiu, kuris taip pat persikėlė į „Olympiakos“ klubą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.