EUROLYGA 2023

G. Krapikas paaiškino, kodėl „Žalgiris“ išsiskyrė su N. Mitrou-Longu

Kauno „Žalgirio“ komanda, praėjusią savaitę Eurolygoje sugrįžusi į pergalių kelią, šią savaitę intensyviai ruošiasi susitikimui su turnyro vicečempionais Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais.

Gintaras Krapikas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Gintaras Krapikas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

zalgiris.lt

Nov 22, 2023, 2:11 PM, atnaujinta Nov 22, 2023, 3:48 PM

Prieš laukiančią išvyką į Graikiją „Žalgiris TV“ tinklalaidžių studijoje apsilankė kauniečių trenerių štabo narys Gintaras Krapikas, kuris kartu su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku kalbėjo „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtoje tinklalaidėje.

„Nėra taip, kad pasiekę pergalę vienu tašku esame kažkokioje euforijoje. Tos rungtynės galėjo pasibaigti ir kitaip. Prisimename, kad tikrai neblogą ir savo metimą išmetė L.Bolmaro. Sporte reikalinga sėkmė ir šiuo atveju ji buvo mūsų pusėje. Iš kitos pusės, dvikovoje su Atėnų „Panathinaikos“ ar rungtynėse Stambule su „Anadolu Efes“ sėkmė buvo ne mūsų pusėje. Pergalė leidžia įkvėpti gryno oro ir galbūt truputį ramiau ruoštis kitoms rungtynėms. Tiesioginis spaudimas ir kritika truputį sumažėja. Nenoriu sakyti, kad ji prapuola ar kada nors prapuls, bet ruoštis kitoms rungtynėms yra truputį paprasčiau“, – tvirtino treneris G.Krapikas.

Naujienas apie žalgiriečių pergalę prieš Miuncheno „Bayen“ klubą ir iškovotą dar vieną tašką „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse namuose su „Šiauliais“, pakeitė žinia apie išsiskyrimą su vasarą komandą papildžiusiu kanadiečiu Nazu Mitrou-Longu.

Žaidėjas kartu su klubu priėmė abipusį sprendimą nutraukti sutartį ir persikelti į „Olympiakos“ klubo gretas. Buvęs žalgirietis su graikų ekipa sudarė naują ilgalaikę sutartį.

G.Krapikas komentavo išsiskyrimą su žaidėju, o „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtoje pokalbio dalyje kalbėjo ir apie naujoko, kurio reikėtų „Žalgirio“ komandai, savybes.

„Kalbant apie dalykus už aikštės ribų ar patį treniruočių procesą, tai buvo žaidėjas, kuris daug skyrė dėmesio treniruotėms. Nekalbu apie bendras treniruotes su komanda, jis daug dirbo ir individualiai. Reikia nepamiršti, kad Milane N.Mitrou-Longo vaidmuo skyrėsi nuo to, ko mes iš jo tikėjomės, jau turint Eurolygos patirties. Tas perėjimas ir didesnio vaidmens suteikimas jam tapo ir didesniu spaudimu. Jis kol kas nesijautė užtikrintai, kad gali tą padaryti. Jeigu užtruktų ilgiau, gal jis į tą vaidmenį būtų ir įaugęs, bet mums reikėjo to dabar. Be abejo, treneris pamatęs, kad nėra užtikrintumo, ieško kitų kelių, padengia kitais žaidėjais“, – aiškino specialistas.

Eurolygos dešimtojo turo rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiacos“ bus žaidžiamos penktadienį 21.15 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.