EUROLYGA 2023

N.Mitrou-Longo įsigijimą aiškinęs G. Bartzokas prakalbo apie „Žalgirį“: „Solidi komanda, kurios bet kokiomis aplinkybėmis negali nuvertinti“

Jau penktadienį Kauno „Žalgiris“ (4/5) Graikijoje kausis prieš vietos Pirėjo „Olympiakos“ (5/4), o prieš mačą mintimis apie šias rungtynes pasidalino ir „raudonųjų“ vyriausiasis treneris Georgios Bartzokas. Specialistas išskyrė teigiamas „Žalgirio“ savybes bei pasidalino, kodėl tiek jis, tiek Pirėjo klubas pasirinko įsigyti buvusį žalgirietį Nazą Mitrou-Longą.

 Georgios Bartzokas<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Georgios Bartzokas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2023, 2:58 PM, atnaujinta Nov 23, 2023, 3:04 PM

„Smagu turėti sugrįžusius žaidėjus, bet mes vis dar neturėsime Nigelio Williamso-Gosso. Mes tikimės rytoj (penktadienį – red.) turėti ilgesnę sudėtį“, – pasakojo G.Bartzokas.

„Olympiakos“ specialistas buvo paklaustas, kodėl jis ir jo komanda pasirinko buvusį žalgirietį, kuriam negailėjo pagyrų.

„Jis kol kas dar su mumis nesitreniruoja, nes jam dar reikia pereiti medicininę apžiūrą. Jis pas mus atvyko vakar (trečiadienį – red.), bet jis atvyko ne sportuoti, o susipažinti su komandos draugais. Jis – saugus pasirinkimas, nes jis greitai turės Graikijos pilietybę. Aš laikau tai labai svarbiu dalyku.

Aišku, žiūrint į konkurencingumą, man, kaip žaidėjas, jis (N.Mitrou-Longas – red.) labai patinka. jis labai gerai žaidžia abejose aikštelės pusėse, o tai man irgi ypač svarbu.

Pirma – jis yra žaidėjas, kuris žaidžia su aukštu intensyvumu ir didele energija. Jis yra komandiškas žaidėjas, gerai spaudžia kamuolį ir yra geras metikas. Kiekvienos komandos sistema – kitokia“, – kalbėjo G.Bartzokas

„Žaidėjas gali nepritapti tam tikroje sistemoje. Aišku, taip pat veikia ir žmogiškasis faktorius. Tai nėra nei žaidėjo, nei trenerio kaltė. Tai – tiesiog bendras žmogiškas ryšys. Aš galvoju, kad mes šiuo metu turėjome atlikti šitą ėjimą. Jį palaikė ir klubo prezidentai. Mes pasikviečiame žaidėją, kuris yra aukšto lygio krepšininkas ir kuris sustiprina mūsų graikų branduolį. Viskas kaip ir aišku“, – pridūrė G.Bartzokas.

Kalbėdamas apie Kauno „Žalgirį“ G.Bartzokas išskyrė puikų kauniečių puolimą.

„Jie labai gerai išpildo savo derinius puolime ir stato labai geras užtvaras. „Žalgiris“ turi gerus derinius, o kartu turi puikų ryšį ir supratimą tarp trenerių bei žaidėjų. Gynyboje „Žalgiris“ visąlaik spaudžia kamuolį. Turėsime būti kantrūs, gerai dalintis kamuoliu ir išpildyti savo susitrimus.

„Žalgirį“ galima laikyti namų komanda, kadangi Kaune visada būna išpirkti bilietai, tačiau „Žalgiris“ taip pat labai gerai žaidžia išvykose. Tai yra solidi komanda, kurios bet kokiomis aplinkybėmis negali nuvertinti“, – baigė G.Bartzokas.

Primename, kad „Žalgiris“ ir „Olympiakos“ Graikijoje susikaus penktadienį, 21:15 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.