EUROLYGA 2023

Vakaras, kurį norėsis pamiršti – „Žalgirio“ triuškinantis pralaimėjimas Pirėjuje, pažymėtas T. Dimšos trauma

Kauno „Žalgiriui“ (4/6) teko išgyventi sunkų penktadienio vakarą. Tomas Dimša patyrė traumą, o Kazio Maksvyčio auklėtiniai Pirėjuje 72:89 (19:19, 12:24, 21:26, 20:20) nepasipriešino „Olympiakos“ (6/4) krepšininkams.

 „Olympiakos“ – „Žalgiris“<br> zalgiris.lt nuotr.
 „Olympiakos“ – „Žalgiris“<br> zalgiris.lt nuotr.
 „Olympiakos“ – „Žalgiris“<br> zalgiris.lt nuotr.
 „Olympiakos“ – „Žalgiris“<br> zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-11-24 20:17, atnaujinta 2023-11-24 23:35

Rungtynės prasidėjo lygiaverčiu abiejų komandų žaidimu, tačiau Kazio Maksvyčio auklėtinių bėdos prasidėjo antrajame kėlinyje.

Kauniečiams atsiliekant 27:28 „Olympiakos ekipa surengė spurtą 14:0, o traumą patyrė Tomas Dimša. Isaiah Canaanas atliko švarų bloką lietuviui, tačiau žalgirietis nukritęs ant žemės susigriebė už peties ir paliko aikštę.

Po pertraukos savo šou sukūrė Isaiah Canaanas. Gynėjas trečiajame kėlinyje pelnė 13 taškų, o iš rikiuotės kuriam laikui iškrito ir Dovydas Giedraitis, kuris susimušė galvą atsitrenkdamas į varžovus.

Ketvirtajame kėlinyje D.Giedraitis jau sugrįžo į aikštelę, tačiau tai didesnės reikšmės neturėjo ir „Olympiakos“ iškovojo nesunkią pergalę.

Rezultatyviausias savo Eurolygos sezono rungtynes sužaidė „Žalgirį“ palikęs Ignas Brazdeikis. Lietuvis pelnė 9 taškus (1/1 dvit., 2/3 trit., 1/4 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 15 naudingumo balų.

Rezultatyviausiai nugalėtojų ekipoje rungtyniavo Alecas Petersas, kuris surinko 22 taškus (3/4 dvit., 4/5 trit., 4/4 baud.), 6 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyyvius perdavimus, 1 klaidą ir 29 naudingumo balus.

Žalgiriečių komandoje išsiskyrė Keenanas Evansas. „Žalgirio“ lyderis pasižymėjo 21 tašku (4/9 dvit., 3/3 trit., 4/4 baud.), 1 atkovotu ir 1 perimtu kamuolius, 1 rezultatyviu perdavimu, 1 klaida ir 21 naudingumo balu.

Kauniečių komandoje taip pat debiutavo Nedas Montvila, tačiau 21-erių krepšininkas per sužaistą minutę niekuo nepasižymėjo.

“Olympiakos“: Isaiah Canaanas 25, Alecas Petersas 22, Thomas Walkupas 14.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 21, Kevarriusas Hayesas ir Brady Manekas po 10.

Kauniečiai praėjusiame ture įveikdami Miuncheno „Bayern“ nutraukė 4 pralaimėjimų seriją, o turėdami 4 pergales užima 14-ąją vietą Eurolygoje.

„Olympiakos“ komandoje rungtyniauja net trys buvę žalgiriečiai – Thomas Walkupas, Ignas Brazdeikis ir Nazas Mitrou-Longas. Pastarasis tik prieš kelias dienas paliko Kauno klubą ir iki 18-ojo turo negalės padėti Pirėjo komandai Eurolygos rungtynėse.

Pirėjo ekipa su 6 laimėjimais rikiuojasi 5-oje pozicijoje.

„Viena iš geriausių Eurolygos komandų, jie skirtingai negu mes pradėjo galbūt neužtikrintai, bet dabar iškovojo pergales, išlaikė braižą. Tai elitinė Eurolygos komanda su dominuojančiais aukštaūgiais, tai viena iš tų komandų, prieš kurią nelengva žaisti.

Turėsime sustabdyti tą jų kamuolio judėjimą, pristabdyti aukštaūgių dominavimą po krepšiu, sunki išvyka, bet neturime kur trauktis ir bandysime laimėti“, – prieš penktadienio rungtynes kalbėjo „Žalgirio“ treneris K.Maksvytis.

Praėjusiame sezone abi tarpusavio dvikovas laimėjo Graikijos ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas