EUROLYGA 2023

G. Žibėnas pralaimėjimo „Wolves“ nesureikšmino: „Trečiadienio rungtynės mums 100 kartų svarbesnės nei šios“

„Sostinėje vilkas tik vienas!“, – išdidžiai prieš rungtynes skandavo Vilniaus „Ryto“ sirgaliai. Vis dėlto po mačo jie „Avia Solutions Group“ areną turėjo palikti nuleistomis galvomis – pirmą Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sostinės derbį laimėjo „Wolves“.

G.Žibėnas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
G.Žibėnas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
G.Žibėnas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
G.Žibėnas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-11-25 20:22, atnaujinta 2023-11-25 20:23

Jie „Ryto“ sirgalių apsuptoje didžiausioje Vilniaus arenoje 84:74 pranoko „Rytą“.

„Esame labai laimingi, džiaugiamės kiekviena pergale, šiandien nėra išimtis. Žaidėme prieš stiprų varžovą jų aplinkoje. Buvome susikaupę, išpildėme rungtynių planą. Susitvarkėme su antrojo šanso metimais, „lenta“, kur ir yra didžiausia „Ryto“ stiprybė.

Stengėmės kontroliuoti žaidimo tempą pagal save, buvome kantrūs. Aišku, blogi dalykai tai 20 klaidų, tai yra didelis potencialas. Jie mus dvigubino, ne taip gerai sprendėme tai, bet visumoje sužaidė visi gerai. Nenoriu akcentuoti taškus. Visi davė tinkamą energiją. Džiaugiamės šia pergale, bet suprantame, kad tai tik pirmojo rato pabaiga“, – po pergalės kalbėjo „Wolves“ treneris Kęstutis Kemzūra.

„Wolves“ per kelias savaites nugalėjo tiek čempioną „Žalgirį“, tiek ir vicečempioną „Rytą“. Tai reiškia, kad K.Kemzūros kariauna po pirmojo rato bus pirmoje „Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės vietoje.

Svečiai kontroliavo praktiškai visas rungtynes, o „Rytui“ katastrofiškai nekrito tritaškiai. Ketvirtajame kėlinyje „Wolves“ sėkmingiau pasirodė nervų kare – įgijo dviženklį pranašumą, žaidė šaltesnėmis galvomis ir palaužė „Rytą“.

„Sveikinimai Vilkams, jų trenerių štabui, žaidėjams. Mūsų žaidėjai stengėsi, bet to neužteko, tai vienos iš tų rungtynių, kai varžovai pataiko ir sunkius metimus, bet mes patys viską prametėme iš perimetro.

Bus įdomiausia pasižiūrėti vaizdo įrašo pasižiūrėti, kiek gerų metimų prametėme, o kiek mums trukdė varžovai. Lygiai taip pat žiūrint ir į varžovų metimus – kiek jie pataikė sunkių ir kiek iš tų metimų trukdėme mes“, – samprotavo G.Žibėnas.

Kaip ir rungtynėse su „Žalgiriu“, „Rytui“ labiausiai koją šiose rungtynėse kišo netaiklūs metimai.

„Dėl to nėra kažkokių nepatogumų. Kada nors mes tuos metimus sumesime, problema yra jei prametame ir „nelipame ant lentos“. Nežinau trenerio, kurio galėtų neraminti netaiklūs (gerai išvesti) metimai“, – kalbėjo „Ryto“ treneris.

Pralaimėjusios komandos treneris jau žvelgė ir į trečiadienio rungtynes, kuriose „Rytas“ FIBA Čempionų lygoje susikaus su Patrų „Promitheas“ klubu.

„Žinome, kad pralaimėję šitas rungtynes dalies sirgalių nematysime su Pratų komanda, bet mums tos rungtynės 100 kartų svarbesnės nei šios. Mums taip pat šios svarbios rungtynės, bet mes nieko nepralaimėjome, kaip ir Vilkai nieko nelaimėjo.

Prašome pastangų iš sirgalių, žinome, kad „B Tribūna“ ateis, bet norime eilinių sirgalių pagalbos dabar, kai mums jų labiausiai ir reikia, turime susitelkti ir parodyti, kad esame kartu, nesvarbu gerai, ar blogai“, – teigė jis.

Penktadienį basketnews.lt žurnalistas Lukas Malinauskas pranešė, kad G.Žibėnas vasario mėnesį taps vyriausiuoju Lietuvos rinktinės treneriu FIBA lange. Tiesa, strategas plačiau to komentuoti nenorėjo.

„Tai dar nėra oficialu. Gandus nežinau ar galiu komentuoti ir nežinau, kaip tai susiję su šiomis rungtynėmis. Jei federacija paskelbs, tai bus oficialu ir galėsime komentuoti. Jei toks pasiūlymas būtų, būčiau už“, – pridūrė G.Žibėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.