EUROLYGA 2023

NBA žvaigždė ir žalgirietis už nugaros: geriausiu Latvijos krepšininku pripažintas A. Žagaras Geriausia moterų krepšininke pripažinta K. Laksa

Savaitgalį įvyko Latvijos krepšinio apdovanojimai, kur buvo paskelbta, kad geriausiu Latvijos metų krepšininku buvo pripažintas šiemet Vilniaus „Wolves“ gretose žaidęs Artūras Žagaras.

 Artūras Žagaras ir Vanesa Jasa<br> FIBA nuotr.
 Artūras Žagaras ir Vanesa Jasa<br> FIBA nuotr.
 Artūras Žagaras<br> FIBA nuotr.
 Artūras Žagaras<br> FIBA nuotr.
 Kitija Laksa<br> FIBA nuotr.
 Kitija Laksa<br> FIBA nuotr.
 Vanesa Jasa<br> FIBA nuotr.
 Vanesa Jasa<br> FIBA nuotr.
 Robertas Blūmas<br> FIBA nuotr.
 Robertas Blūmas<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 27, 2023, 11:14 AM, atnaujinta Nov 27, 2023, 11:20 AM

Į geriausio metų krepšininko vardo apdovanojimą pretendavo ir žalgirietis Rolandas Šmitas, „Boston Celtics“ puolėjas Kristaps Porzingis, „Oklahoma City Thunder“ snaiperis Davis Bertanis ir pasaulio čempionate siautęs Andrejus Gražulis.

Sirgalių balsų daugiausiai sulaukė A.Žagaras, žiniasklaidos atstovų balsavime laimėjo A.Gražulis (už jo sekė A.Žagaras ir K.Porzingis) ir trenerių balsavime daugiausiai balsų surinko A.Žagaras ir R.Šmitas.

Galop taryba savo balsą atidavė A.Žagarui, kuris pasaulio čempionate pateko į antrąjį turnyro simbolinį penketuką ir tapo daugiausiai rezultatyvių perdavimų per vieną mačą išdalinusiu žaidėju.

A.Žagaras pasaulio čempionate Filipinuose (Maniloje) rinko po 12,4 taško (55,6 proc. dvit., 41,7 proc. trit., 63,6 proc. baud.), atlikdavo po 7,4 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuodavo 15,3 naudingumo balo vidurkį.

Beje, A.Žagarui 2018 m. buvo atitekęs ir geriausiojo jaunojo talento apdovanojimas.

A. Žagaras po pasaulio čempionato pasirašę trejų metų sutartį su Stambulo „Fenerbache“, o vėliau buvo paskolintas Vilniaus „Wolves“. Visgi gynėjas patyrė kelio traumą ir ilgam iškrito iš rikiuotės.

Latvijos metų treneriu buvo pripažintas Luca Banchi, kuris atvedė Latviją į pasaulio čempionato kovas ir jose debiutavo įspūdingu rezultatu.

Italas jau buvo pripažintas pasaulio čempionato geriausiu treneriu.

Moterų metų žaidėjos titulas atiteko Kitijai Laksai. Ši krepšininkė šiuo metu rungtyniauja Stambulo „Fenerbache“ moterų krepšinio komandoje, pernai žaidė Bolonijos „Virtus“ klube, o dar anksčiau rungtyniavo Rygos TTT ir buvo pašaukta WNBA naujokių biržoje.

K.Laksa šį apdovanojimą iškovojo antrus metus paeiliui. Gynėja Latvijos metų žaidėja taip pat buvo pripažinta ir 2018 metais.

Metų vilties titulai atiteko Vanesai Jasai (Rygos TTT) ir Robertui Blūmui (Rygos VEF).

V.Jasa šią vasarą žaidė U20 merginų Europos čempionate Lietuvoje, kur atvedė Latvijos dvidešimtmetes į pirmąjį medalį moterų krepšinio istorijoje.

Universalioji krepšininkė dvidešimtmečių merginų Europos čempionate rinko po 19 taškų (61,9 proc. dvit., 27,3 proc. trit., 80,6 proc. baud.), sugriebdavo po 5 atšokusius kamuolius, atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus ir fiksuodavo 16,6 naudingumo balų vidurkį.

V.Jasa dvidešimtmečių merginų čempionate taip pat pateko į simbolinį turnyro penketuką.

V.Jasa taip pat praėjusį sezoną su Rygos TTT tapo Baltijos ir Latvijos moterų krepšinio lygų čempione.

R.Blūmas – legendinio Vilniaus „Ryto“ gynėjo Janio Blūmo sūnus, kuris šiemet siautė U18 vaikinų Europos čempionato B divizione.

Jaunasis talentas aštuoniolikmečių čempionate rinko po 20 taškų (48,9 proc. dvit., 38,7 proc. trit., 96 proc. baud.), atkovodavo po 5,3 atšokusio kamuolio ir sukaupdavo vidutiniškai po 16,4 naudingumo balo per mačą.

R.Blūmas su savo komandos draugais laimėjo U18 Europos čempionato B divizioną, o pats jaunasis R.Blūmas tapo naudingiausiu turnyro žaidėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.