EUROLYGA 2023

Akcentus prieš svarbiausią sezono mačą sudėliojęs G. Žibėnas – apie Eurolygos klubo dėmesį J. Gorhamui ir Ą. Tubelį „Neptūne“

Vilniaus „Rytas“ (1/2) trečiadienį FIBA Čempionų lygoje žais dar vieną finalą prieš Patrų „Promitheas“ (2/1) klubą, prieš kurį išvykoje buvo pralaimėta dviem taškais (76:78), o Lietuvos vicečempionų vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas teigė, kad jo auklėtiniai dega noru atsirevanšuoti. G.Žibėnas žurnalistams taip pat pasakojo, kad Eurolygos klubo dėmesys Justinui Gorhamui gali suteikti jam papildomo pasitikėjimo.

Giedrius Žibėnas<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>FIBA/Roko Lukoševičiaus nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>FIBA/Roko Lukoševičiaus nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2023-11-28 14:14, atnaujinta 2023-11-28 14:16

Vilniaus „Rytas“ pirmajame FIBA Čempionų lygos etape 76:78 pralaimėjo Patrų klubui, kur 19 taškų į „Ryto“ krepšį sumetė Anthony Cowanas.

„Ryto“ vyriausiasis treneris G.Žibėnas atskleidė svarbiausias pamokas, kurias jo komanda pasisėmė iš pralaimėjimo Graikijoje.

„Pamokos – geriau kontroliuoti jų izoliacinį krepšinį. Prieš tai rungtynes mums nulėmė (Anthony) Cowenas ir (Hunteris) Hale‘as lemiamais momentais. Ypač A.Cowenas. Turime paruošti geresnį planą gynyboje, kaip prie išsikeitimų padėti mūsų didesniems žaidėjams apsiginti, galbūt labiau komandiniais veiksmais.

Jie turi labai daug atletiškumo. Jeigu mes eisime ant tų žaidėjų, bus labai nekokie metimai, tada mažėja šansai juos įmesti, o jeigu mes parodysime truputį daugiau kantrybės, daugiau žaisime kartu, geriau judės kamuolys, tada šansų daugėja. Negalvojame, kad esame tokie prasti metikai, kokie buvome pastarosiose rungtynėse. Norime tą krepšį pramušti.

Taip pat mūsų paskutinės trys atakos buvo labai prastos. Turime tiksliau atsirinkti taikinius ir ko vengti atakuoti. Turime kontroliuoti rungtynes fiziškumo prasme. Tai yra labai svarbu. Mums nesvarbu, kiek mes rytoj (trečiadienį) įmesime, mums svarbu, kad varžovai įmestų mažiau. Tos rungtynės gali būti ne pačios gražiausios akiai, nes jas norėsime padaryti gynybinėmis“, – prieš rungtynes su „Promitheas“ kalbėjo „Ryto“ vairininkas G.Žibėnas.

Šios rungtynės prieš Graikijos ekipą vyks kiek neįprastu laiku – 21:15 val., tačiau G.Žibėnas net neabejoja, kad sirgaliai atvyks į rungtynes ir palaikys savo komandą.

„Negalvoju (kad tai vėlyvas mačo laikas – red.). Tikimės nemažai sirgalių arenoje, nes šiais kalendoriniais 2023 metais turime likusias dvejas FIBA Čempionų lygos rungtynes didžiojoje arenoje. Nėra taip, kad mes žaidžiame kas antrą, kas trečią dieną, tvarkaraštis yra toks.

Mums nėra pasiteisinimų pralaimėti, o sirgaliams nėra pasiteisinimų neateiti, nes tai yra mums lemiamos rungtynės. Žaidėjai yra labai ištroškę revanšo nuo tada, kai buvome Patruose ir pralaimėjome dviem taškais. Esame pasiruošę tam mūšiui“, – aiškino G.Žibėnas.

BasketNews žurnalistas Donatas Urbonas pirmadienį skelbė, kad Stambulo „Anadolu Efes“ domėjosi Vilniaus „Ryto“ puolėju Justinu Gorhamu, kadangi iš jų rotacijos iškrito Derekas Willisas, kuris negalės rungtyniauti kone porą mėnesių, o G.Žibėnas pasidžiaugė tuo, kad jo auklėtinis gauna elitinių klubu dėmesį.

„Buvo kažkokios nuogirdos. Kiek supratau – tuo viskas ir pasibaigs. Bet smagu, kad mūsų žaidėjai yra Eurolygos klubų radare. Tas prideda pasitikėjimo ir pačiam Justinui. Mes tuo džiaugiamės, kad žaidėjas, kartais net negaudamas prisilietimų prie kamuolio, neišnaudojamas taip, kaip norėtume išnaudoti, bet vis tiek gauna tokį dėmesį iš gerų komandų“, – sakė G.Žibėnas.

Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris taip pat pasidžiaugė įspūdingu Ąžuolo Tubelio žaidimu Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

„Ąžuolas – šaunuolis. Jis labai gerai ir greitai įsiliejo. Stebime, džiaugiamės, sekame, kaip viskas vyksta“, – pridūrė G.Žibėnas.

– Kodėl rungtynės prieš „Promitheas“ – svarbiausias šio sezono mačas?, – žurnalistai paklausė G.Žibėno.

– Tai – daug ką lemiančios rungtynės. Turime likusias trejas rungtynes. Prieš dvi savaites sakiau, kad reikia laimėti keturias rungtynes iš keturių, o šią savaitę sakau, jog reikia laimėti tris iš trijų.

– Kaip reaguojate į sirgalių susirėmimą rungtynėse prieš Vilniaus „Wolves“?

– Aš labiau reaguoju į tai, kad žaidėjai būtų agresyvūs aikštelės ribose, o ne tai, kas ten vyksta tarp fanų.

– Varžovų komandoje žaidžia buvęs jūsų auklėtinis Jaime Echenique. Kaip reikėtų jį stabdyti?

– Jaime labai priklauso nuo gynėjų. Bent jau kiek mes matome, jis nežaidžia ant „ūso“, labiau žaidžia du prieš du ir leidžiasi link krepšio, jeigu mažiukas veržiasi link krepšio, Jaime seka jį iš paskos ir kartoja tuos metimus antraisiais šansais, todėl mes turėsime būti labai geri atakuodami žaidėjus, kurie lipa ant lentos, juos stabdydami, duodami jiems kontakto. Jaime yra talentingas žaidėjas ir vienas prieš vieną galbūt mes jo nesustabdysime. Visur turės būti komandiniai veiksmai.

– Iš išvykos į Graikiją atsivežėte vos 2 taškų deficitą. Ar tai nuima kažkiek psichologinio spaudimo, kuomet žiūrime į tarpusavio balansą?

– Tai buvo tos rungtynės, kurias galėjome laimėti. Pagrindinis dalykas, ką parsivežėme iš Patrų – žiaurinis noras atsirevanšuoti. Taškų skirtumas, aišku, yra svarbus, norisi laimėti 3 arba daugiau, bet labiausiai norisi pasiekti revanšą ir parodyti reakciją po paskutinių rungtynių su „Vilkais“.

– Treniruotėje nematome Luko Ulecko. Kokia yra jo sveikatos būsena ir ar jis bus pasiruošęs žaisti rytoj?

– Lukas šiek tiek apsirgo ir greičiausiai rytoj jo nebus. Tas atsitiko vakar. Šiokios tokios sveikatos problemos, bet dar kitose rungtynėse jis jau turėtų žaisti.

– Ąžuolas Tubelis spindi Klaipėdos „Neptūne“. Kaip reaguojate į auklėtinio pasirodymus? Ar nesinorėtų jo dabar turėti savo sudėtyje?

– Ąžuolas – šaunuolis. Jis labai gerai ir greitai įsiliejo. Stebime, džiaugiamės, sekame, kaip viskas vyksta. Dabar mūsų sudėtis užpildyta. Jeigu jis ateitų, kas tada nežaistų? Čia yra daug vidinių komandos reikalų, kur mes negalime sakyti „norėtumėte, nenorėtumėte“. Mes jį projektuojame „Ryte“ kitais metais ir tiek. Dabar jis gauna daug žaidybinio laiko ir gero pasitikėjimo, kas jaunam žaidėjui yra labai svarbu.

– Rinktinės reikalai – kaip vertinate mūsų grupės varžovus?

– Rytoj (prieš „Promitheas“) laukia labai sunkios rungtynės. Apie rinktinę negalvoju. Tikrai ne. Rytoj mums yra finalas.

– Kolega Donatas Urbonas skelbė, kad Justinu Gorhamu domėjosi Stambulo „Anadolu Efes“. Kiek tas dėmesys buvo tikras iš Turkijos klubo pusės?

– Buvo kažkokios nuogirdos. Kiek supratau – tuo viskas ir pasibaigs. Bet smagu, kad mūsų žaidėjai yra Eurolygos klubų radare. Tas prideda pasitikėjimo ir pačiam Justinui. Mes tuo džiaugiamės, kad žaidėjas, kartais net negaudamas prisilietimų prie kamuolio, neišnaudojamas taip, kaip norėtume išnaudoti, bet vis tiek gauna tokį dėmesį iš gerų komandų. Geros komandos mato ne tik tuos žaidėjus, kurie įmeta į krepšį. Jos mato daug daugiau. Mes patys komandoje tą matome ir dėl to Justiną vertiname bei džiaugiamės, kad jis yra su mumis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.