EUROLYGA 2023

D. Sabonio patarimo sulaukęs ir naujoką įvertinęs K. Maksvytis atskleidė, kada „Žalgiris“ vėl pildys savo gretas

Kauno „Žalgirio“ (4/6) sieks sugrįžti į pergalių kelią Eurolygoje. Ketvirtadienį Kazio Maksvyčio treniruojami Lietuvos čempionai išvykoje surems ietis su Italijos krepšinio milžinu Milano „Olimpia“ (4/6) klubu.

Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 1:21 PM, atnaujinta Nov 29, 2023, 1:53 PM

„Milanas yra gynybinė komanda. Kažkiek turi problemų su žaidėjais rotacijoje, ypatingai su gynėjais, žaidžia netradicine aukšta sudėtimi. Komanda remiasi su iš toli pataikančiais aukštaūgiais, atletiškais, dideliais kūnais, nestandartinė komanda“, – prieš rungtynes kalbėjo „Žalgirio“ treneris K.Maksvytis.

Kaip ir kauniečiai, legendinio Ettore Messinos treniruojama „Olimpia“ šiame Eurolygos sezone nevengia bangavimų.

Skambiai tarpsezoniu triukšmavęs ir Nikola Mirotičių įsigijęs Milano klubas skaičiuoja dviejų iš eilės Eurolygos pergalių Eurolygoje atkarpą – paskutinėse rungtynėse 92:76 buvo nugalėta Stambulo „Anadolu Efes“ ir 93:71 nutriuškinta Belgrado „Crvena zvezda“.

Vis dėlto į kovą prieš „Žalgirį“ Italijos klubas stos po savaitgalį patirto pralaimėjimo vietos pirmenybėse – „Olimpia“ 81:86 nusileido „Pistoia“ klubui.

Be pergalės vietos čempionate pirmadienį liko ir Kauno „Žalgiris“. Kauniečiai namuose netikėtai 76:88 turėjo pripažinti Klaipėdos „Neptūno“ pranašumą.

Nors šias rungtynes praleido traumą patyręs „Žalgirio“ snaiperis T.Dimša, tačiau pasak K.Maksvyčio, krepšininkas vyks kartu su komanda į madų sostinę.

„Situacija gerėja. Jis antradienį jau treniravosi, tikimės, kad jis žais“, – auklėtinio būklę įvertino treneris.

Trečiadienį „Žalgiris“ oficialiai pristatė komandos naujoką. Edmondą Sumnerį. Nors 27-erių gynėjas į Kauną atvyks šią savaitę, bet rungtynėse prieš „Olimpia“ jis varžytis neturėtų.

„Stebėjome jį ir seniau. Galbūt buvo klausimų dėl jo traumos istorijos (buvo patyręs Achilo sausgyslės traumą), bet tai buvo jau seniai. Jo savybės yra greitis, tikimės, kad jis pagreitins mūsų žaidimą. Tikimės, kad su juo greičiau pereisime iš gynybos į puolimą.

Jis gerai saugo kamuolį, galbūt nėra elitinis taškų rinkėjas, bet gali atakas užbaigti ir pats, ir pasidalinti kamuoliu. Teko su daug kuo bendrauti, klausėme ir Domanto Sabonio nuomonės.

Galbūt nereikia tikėtis, kad jis bus elitinis taškų rinkėjas, kuris trauks vienas, bet jis geras komandinis žaidėjas, juodadarbis, pakankamai jaunas, tikimės, kad jis pridės energijos“, – samprotavo K.Maksvytis.

„Olimpia“ ir „Žalgirio“ akistata vyks ketvirtadienį, 21 val. 30 min. Lietuvos laiku.

– Kokioje pozicijoje regite komandos naujoką? Jis žais kartu su Keenanu Evansu? – buvo paklausta K.Maksvyčio.

– Pažiūrėsime. Turbūt, kad su K.Evansu.

– Kokio stiliaus naujoko dar ieško „Žalgiris“ ir kada jo galime sulaukti?

– Visada ieškome, kažkiek galbūt didesnės korekcijos bus Eurolygos perėjimo lange. Pažiūrėsime, kokias pozicijas galės užpildyti komandos naujokas.

– „Olimpia“ ekipa rodo pagyvėjimo ženklus. Kas pasikeitė jų žaidime?

– Standartiška E.Messinos komanda, kuri naudoja klampią gynybą, turi didelius kūnus. Ši ekipa taip pat turi ir nemažai pataikančių žaidėjų, o pastaruoju metu lyderių vaidmenį perėmė M.Lo ir Sh.Shieldas.

Komanda neblogai judina kamuolį, pataiko tritaškius, kai šie dalykai sekasi, pagerėjo vaizdas, ypač paskutinėse rungtynėse.

– Prieš kokią gynybą blogiausiai jaučiasi N.Mirotičius?

– Prieš agresyvią. Kuo daugiau jis žaidžia vienas prieš vieną, tuo jis jaučiasi geriau. Prieš jį turėsime „pasirinkti savo nuodus“. Reikės nuspręsti, ko norime, ar kad jis žaistų po krepšiu, ar mestų tolimus metimus.

– Kaip vertinate Kevino Pangoso sagą Milano komandoje?

– Nekorektiška komentuoti kito trenerio ar klubo sprendimus, bet teko nemažai pažinoti šį krepšininką. Tai elitinis žaidėjas, bet geriau apie tai galėtų atsakyti jų komanda.

– Kaip auklėtiniai reagavo į pralaimėjimą „Neptūnui“?

– Reagavo gerai, treniravosi sunkiai, tikiuosi, kad reikalai pagerės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.