EUROLYGA 2023

Vis dar į aikštelę negrįžtantis J. Tayloras – apie užtrukusią reabilitaciją ir savo naudą komandai

Vienas potencialių Vilniaus „Wolves“ lyderių Jeffery Tayloras šį sezoną vis dar nepasirodė aikštelėje bei vis dar laižosi savo turimas žaizdas, tačiau Švedijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) pilietybes turintis veteranas tikisi greitai grįžti į aikštelę, o kartu detalizavo, ką jis duoda komandai būdamas šalia aikštelės.

 Jeffery Tayloras<br> bcwolves.com nuotr.
 Jeffery Tayloras<br> bcwolves.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 11:41 AM

Anksčiau buvo skelbiama, kad J.Tayloras po patirtos kelio traumos ir ilgos reabilitacijos į aikštelę turėtų grįžti lapkričio viduryje, tačiau jau dabar yra lapkričio pabaiga ir netrukus prasidės gruodžio mėnuo, o patyrusio krepšininko su varžybine „Wolves“ apranga niekur nematyti.

Universalusis puolėjas šiemet vis dar nesužaidė nė vienerių rungtynių, o pernai, kuomet prisijungė prie „Wolves“ organizacijos, J.Tayloras spėjo sužaisti bendrai 16 rungtynių Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyruose.

Visgi kaip pats krepšininkas galėtų pakomentuoti savo situaciją?

„Viskas gerai. Stengiuosi iki galo susitvarkyti kelį ir kuo greičiau grįžti į aikštelę. Kiekvienas reabilitacijos procesas – individualus. Tu gali uždėti tam tikrą laiko tarpą, per kurį turėtum grįžti, bet viskas susideda į individualų procesą ir į dalykus, kurie vyksta esamuoju laiku. Žinau, kad buvo pranešta tam tikra data, bet dabar stengiamės iš situacijos pasiimti tai, kas yra geriausia, ir tikiuosi greitai grįžti į aikštelę“, – žurnalistams po mačo prieš Londono „Lions“ kalbėjo J.Tayloras.

J.Tayloras ir anksčiau yra turėjęs traumų, kurios jį išvesdavo iš rikiuotės, tačiau krepšininkas tikino, kad pastaruoju metu jo traumos nekankino, o iš esamos situacijos stengiasi pasiimti geriausius dalykus.

„Nepasakyčiau, kad turėjau daug traumų, aš tiesiog iki gruodžio mėnesio pernai nebuvau pasirašęs jokios sutarties, o po to praėjusio sezono pabaigoje pasisukau čiurną ir turėjau kelio problemų, kurias turėjau susitvarkyti. Aš tiesiog bandau išlikti teigiamoje būsenoje mintyse. Reabilitacija niekam nėra smagi, bet tu ją atlieki, atlieki ją geriausiai, kaip tik gali, ir bandai grįžti kaip įmanoma greičiau“, – aiškino „Wolves“ veteranas.

Vilniaus „Wolves“ šį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) yra patyrę vos vieną pralaimėjimą prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir yra iškovoję 10 pergalių, o Europos taurėje „Vilkai“ laimėjo 4 kartus per 8 mačus.

Visgi sostinės ekipa šį sezoną neapsieina be didesnių problemų. Sezono pradžioje sunkią kelio traumą patyrė Artūras Žagaras, čiurną susižeidė Rasheedas Sulaimonas, su nugaros problemomis susiduria Eigirdas Žukauskas, o pastarąjį mačą, kurį „Wolves“ 87:101 pralaimėjo prieš Londono „Lions“ apsirgę žaidė Vaidas Kariniauskas ir Kristupas Žemaitis.

Visgi kaip tokio sezono pradžią vertina J.Tayloras?

„Manau, kad mes žaidžiame gerą krepšinį. Galvoju, kad vyrukai visada kaunasi, visada duoda sau šansą būti rungtynėse arba duoda šansą sau jas laimėti, nes jie puikiai kaunasi ir kiekvienam varžovui apsunkina gyvenimą.

Galvoju, kad jeigu sustabdytume dabar sezoną ir iš šono pažiūrėtume į ten, kur mes esame, manau, visi galėtų būti laimingi, tačiau dabar mes turime suprasti, kad liko dar labai daug rungtynių, per kurias daug kas gali pasikeisti“, – svarstė puolėjas.

„Manau, kad mes galime kautis prieš bet ką net ir be manęs, be Rasheedo (Sulaimono). Mes turime gerą komandą. Likusi sezono dalis bus įdomi ir smagi. Mes mėgausimės laiku kartu ir bandysime išpildyti visus trenerio reikalavimus“, – pridūrė J.Tayloras.

Jau netrukus į aikštelę besitikintis grįžti J.Tayloras visada buvo šalia komandos.

„Wolves“ gynėjas Kristupas Žemaitis teigė, kad veterano patirtis yra jaučiama rūbinėje, o pats J.Tayloras teigė, kad jis stengėsi, jog jo balsas būtų girdimas šalia aikštės.

„Aš stengiuosi kalbėtis su vyrukais. Ypač per treniruotes. Jeigu kažką pamatau, kur jie gali patobulėti ir daryti kažką geriau, bandau prie to prisidėti. Mūsų vyrukai yra tikrai geri ir jiems nereikia aiškinti, ką jiems reikia daryti. Bet jeigu kažką pamatau, kur jie gali pasitempti, aš stengiuosi jiems padėti. „Wolves“ vyrukai – nuostabūs. Jie kol kas padarė įspūdingą darbą“, – aiškino puolėjas.

Praėjusiame sezone „Betsafe-LKL“ pirmenybėse J.Tayloras rinko po 11,8 taško (44,3 proc. dvit., 38,5 proc. trit., 67,3 proc. baud.), atkovodavo po 5,2 kamuolio, atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuodavo 12 naudingumo balo vidurkius.

Tačiau ką sugrįžęs po traumos „Wolves“ ekipai galės duoti patyręs „vilkas“ J.Tayloras?

„Visko po truputį – taškų, atkovotų kamuolių ir visko, ko mano komandai reikės. Nėra vieno dalyko, kurį pridėsiu. Ko komandai reikės, tą ir darysiu“, – pokalbį baigė J.Tayloras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.