EUROLYGA 2023

Įspūdingo Z. Watermano šou neužteko – žingsnį link KMT atkrintamųjų dėjo uteniškiai

Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje (Citadele KMT) startavo dviejų rungtynių serija, kurioje paaiškės paskutinieji ketvirtfinalio dalyviai. Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ išvykoje po atkaklios kovos 107:90 (22:34, 24:16, 33:18, 28:22) palaužė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“.

 Zane'as Watermanas<br> Betsafe-LKL nuotr.
 Zane'as Watermanas<br> Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LKL.lt

Nov 30, 2023, 8:33 PM

Prieš rungtynes pasveikintas buvo Marius Valinskas, dar praėjusį sezoną gynęs „Nevėžio-Optibet“ garbę, jam įteikta atminimo dovana.

Pirmasis kėlinys visiškai priklausė šeimininkų komandai – laisvai liejęsi tritaškiai ir Zane’o Watermano individualus šou leido atsiplėšti, nors amerikietis sužaidus septynias minutes ir buvo nubaustas nesportine pražanga (23:14).

Rekordinę persvarą Kėdainių ekipai atnešė Lovre Bašičiaus tritaškis (33:20). Antrajame ketvirtyje skirtumas tarp komandų sparčiai tirpo, po Evaldo Šaulio tritaškio su pražanga iš jo liko tik du taškai (34:36). Situaciją kiek stabilizavo tik pratęstas Z. Watermano benefisas – jis dar iki ilgosios pertraukos suvertė 25 taškus ir išlaikė savo komandą priekyje (50:46).

Komandoms grįžus iš rūbinių „Nevėžis-Optibet“ per minutę prarado tris kamuolius, o Scoochie Smithas dviem tritaškiais atnešė iniciatyvą uteniškiams, E. Šaulys netrukus pridėjo jau antrąjį tritaškį su pražanga (63:56). Siautulį dar vienu tolimu metimu pratęsė Z. Watermanas –61:63. Dviženklę persvarą greitoje atakoje sukūrė Ernestas Sederevičius – 76:66.

Užsivedusi uteniškių puolimo mašina sustoti jau neketino – dar likus žaisti tris minutes šimtąjį komandos tašką tolimu metimu pelnė S. Smithas (101:85), o pergalę iš svečių rankų jau neišslydo. Tolimą metimą paskutinėmis sekundėmis dar įdūrė ir E. Šaulys.

Nesustabdomas viso mačo metu buvo Z. Watermanas – 31 minutė, 38 taškai (6/8 dvitaškių, 7/9 tritaškių, 5/6 baudų metimų), 3 atkovoti ir 3 prarasti kamuoliai, 4 pražangos bei 31 naudingumo balas.

Ryškų lyderį turėjo ir Utenos klubas. S. Smithas per 34 minutes pelnė 27 taškus (2/5 dvitaškių, 7/10 tritaškių, 2/2 baudų metimų), išdalino 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius, kartą suklydo, išprovokavo 2 pražangas bei surinko 28 naudingumo balus.

Atsakomasis serijos mačas Utenoje įvyks gruodžio 6-ąją, tolyn žengs geresnį įmestų ir praleistų taškų santykį surinkusi ekipa. Pirmasis komandų susitikimas Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) taip pat byloja uteniškių naudai – spalio 9-ąją tarpusavio dvikovą jie laimėjo net 91:64.

Vietas Citadele KMT ketvirtfinalyje jau turi tarptautiniuose turnyruose besivaržantys Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Vilniaus „Wolves“, Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ ir Jonavos „CBet“, taip pat pirmąjį etapą sėkmingai įveikę „Šiauliai“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Ketvirtfinalio poras sudėliosiantys burtai bus traukiami gruodžio 10-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.