EUROLYGA 2023

Kapitonas E. Ulanovas – apie komandos nuotaikas, Milano klubą ir „Žalgirį“ papildžiusį naujoką

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą Milane stos į Eurolygos vienuoliktojo turo dvikovą su „Olimpia“ komanda.

Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>R.Vilkelio nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>R.Vilkelio nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-11-30 11:39, atnaujinta 2023-11-30 11:40

Dar prieš kelionę į Italiją mintimis apie būsimą akistatą ir prie „Žalgirio“ prisijungusį naujoką Edmondą Sumnerį su „Žalgiris TV“ dalijosi komandos kapitonas Edgaras Ulanovas.

„Svarbiausia šiuo momentu nesižvalgyti atgal. Yra kaip yra. Pralaimėjimai nėra gerai psichologiškai, tai kažkiek slegia, bet Eurolygoje žaidžiame ne pirmą sezoną, prie tokio tvarkaraščio esame įpratę. Nei liūdėti, nei džiaugtis nėra kada, kad ir kaip tai banaliai skambėtų.

Turime žiūrėti į priekį, turime ruoštis. Atėjus rungtynėms su Milano komanda, jokiais būdais neturime žvalgytis atgal ir tik reikia susikaupti į savo taisykles, susitarimus ir pasitikėti savimi bei savo komandos draugais“, – apie komandos nuotaikas pasitinkant dvikovą Italijoje kalbėjo E.Ulanovas.

Ettore Messinos treniruojamas Milano klubas pasirodymą Eurolygoje pradėjo iškovodamas tik vieną pergalę po pirmųjų 6-ių susitikimų.

Tiesa, per pastarąsias ketverias rungtynes Milano ekipa pralaimėjo tik kartą, o pergalingoje rungtynių atkarpoje nugalėjo Valensijos „Basket“ (83:52), Stambulo „Anadolu Efes“ (92:76) ir Belgrado „Crvena Zvezda“ (93:71) klubus.

Per minėtą rungtynių seriją nuo 7 ik 10-ojo turo „Olimpia“ Eurolygoje demonstravo 2-tą puolimo ir 2-tą gynybos reitingus.

Kalbėdamas apie būsimus varžovus, E.Ulanovas išsiskyrė Milano klubą šį sezoną į priekį traukiančius Nikola Mirotičių, Maodo Lo ir Shavoną Shieldsą.

„Prisimenant kelis pastaruosius sezonus, žinodavome, kad Milanas yra gera gynybinė komanda. Tai sakydavo skaičiai ir mūsų patirtis žaidžiant su jais. Būdavo sunkios ir klampios rungtynės, gynybinės. Šiemet prisijungus Nikola Mirotičiui, manau, kad jie ženkliai pridėjo puolime pridėjo ženkliai daugiau variantų ir opcijų.

Taip pat ir Maodo Lo papildymas – pastaruoju metu jis žaidžia tikrai labai gerai. Shavono Shieldso sugrįžimas po traumų, matosi, kad žaidėjas yra gerame ritme. Laukia sunkios rungtynės, žinome, kaip sunku žaisti Milane“, – teigė žalgirietis.

Šią savaitę kauniečius pasiekė žinios apie papildymą – prie komandos greitu metu prisijungs amerikietis gynėjas Edmondas Sumneris. E.Ulanovo teigimu, žalgiriečiai darys viską, kad žaidėjas greičiau pritaptų prie naujųjų komandos draugų.

„Kad papildymo mums reikia gynėjų grandyje – faktas. Tikimės, kad jis lengvai įsilies į kolektyvą, jeigu bus gero ir atitinkamo charakterio, jam padėsime įsilieti kuo greičiau. Kas liečia taktinius, krepšinio dalykus, viską pamatysime patys.

Suprantame, kad nėra lengva žaidėjui nežaidusiam Europoje, toliau nuo namų. Stengsimės jam padėti. Kad jis mūsų pasitikėjimą turės – faktas, jis bus vienas svarbesnių žaidėjų ir mes tai suprantame“, – tikino komandos kapitonas.

Kauno „Žalgirio“ ir Milano „Olimpia“ rungtynės prasidės 21.30 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.