EUROLYGA 2023

Po skambios pergalės Milane – K. Maksvyčio džiaugsmas ir nerimas: „Nenorime būti lūzeriais, norime kautis“

Kauno „Žalgiris“ (5/6) ketvirtadienį Eurolygos išvykos rungtynėse 83:70 įveikė Milano „Olimpia“ (4/7). Po mačo televiziniame interviu Edgaras Ulanovas pasidžiaugė komandos vienybe, o Kazys Maksvytis gyrė savo auklėtinius dėl sustiprėjimo po kiekvieno pralaimėjimo, tačiau nuogąstavo dėl dar vienos traumos.

Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
 Kazys Maksvytis ir Edgaras Ulanovas<br> zalgiris.lt nuotr.
 Kazys Maksvytis ir Edgaras Ulanovas<br> zalgiris.lt nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>zalgiris.lt nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>zalgiris.lt nuotr.
Rungtynių akimirka<br>zalgiris.lt nuotr.
Rungtynių akimirka<br>zalgiris.lt nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>zalgiris.lt nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 11:45 PM, atnaujinta Dec 1, 2023, 9:43 AM

„Žalgirio“ kapitonas per 35 minutes pelnė 20 taškų (6/6 dvit., 1/4 trit., 5/5 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 32 naudingumo balus. Iki karjeros naudingumo balų rekordo E.Ulanovui pritrūko vos 1 naudingumo balo. Lietuvis surinko 33 naudingumo balus 2022 metų kovą rungtynėse prieš „Barcelona“ ekipą.

„Mes žinojome, kad Milano ekipa labai gera gynyboje. „Olimpia“ šiemet pridėjo daug talento puolime, kai turi Shavoną Shieldsą ir Nikolą Mirotičių. Gynyboje padarėme puikų darbą. Kai išvykoje praleidi 70 taškų, manau, kad kiekvienas treneris norėtų turėti tokią gynybą, kokią demonstravome mes. Ir, aišku, vienybė. Šiandienos mače mes buvome geresni ir ypač vieningi.

Kaip ir kiekvienos rungtynės Eurolygoje – kai laimi, negali pernelyg švęsti, kai pralaimi, negali liūdėti. Čia yra Eurolyga. Yra daug rungtynių, kurios nulemiamos 5 taškų skirtumu. Mes turime būti pasiruošę kitoms rungtynėms. Mes šiandien sužaidėme geras rungtynes, bet nežinome, kas mūsų laukia ateityje“, – po mačo televiziniame interviu kalbėjo E.Ulanovas.

Po kapitono ėjęs kalbėti K.Maksvytis pasidžiaugė auklėtinių kovingumu ir pavykusiu rungtynių planu.

„Noriu pasveikinti savo vyrukus su pergale. Kai pradedi pralaimėti, pradedi prarasti savo pasitikėjimą ir komandos dvasią, bet darkart sveikinimai vyrukams. Po kiekvieno pralaimėjimo žaidėjai tampa stipresni. Jie šį vakarą žaidė su didele motyvacija.

Mačą pradėjome gerai, bet kai žaidi prieš Milano ekipą, turi būti fiziškas, nes jie yra aukšti, fiziški ir gerai žaidžia gynyboje. Mes tam ruošėmės ir ačiū Dievui laimėjome“, – pergale pasidžiaugė K.Maksvytis.

Kitą savaitę žalgiriečių Eurolygoje laukia dviguba savaitė. K.Maksvyčio auklėtiniai gruodžio 5-ąją žais Berlyne prieš vietos ALBA, o gruodžio 8-ąją priims Donatą Motiejūną ir „Monaco“ žvaigždyną.

– Ar komanda po pralaimėjimo Klaipėdos ,,Neptūnui" tinkamai sureagavo šios dienos rungtynėse?

– Sveikinimai komandai, kad tą situaciją priėmė kaip motyvaciją. Mes nenorime būti lūzeriais, norime kautis. Matėme komandos veidą, pradedant nuo gynybos, kontakto lygis. Puolime stengėmės, kad kamuolys judėtų, manau, kad visi buvo patenkinti.

– Ar po Brady Maneko traumos jautėte, kad komanda dar labiau suartėjo?

– Kažkiek tai subūrė komandą, kažkiek tai krauna atsakomybę kitiems. Danieliui Lavrinovičiui dėl to padaugėjo žaidimo laiko, kuris drąsiai įėjo į aikštę.

– Kokį įspūdį jums paliko D.Lavrinovičiaus žaidimas?

– Pirmas išėjimas buvo beveik idealus, antroje pusėje galėjo kelis papildomus kamuolius pasiimti. Jis pakeitė Rolandą Šmitą, o rungtynių pabaigoje jau latvis ėmėsi lyderio rolės, kuris padėjo su savo tritaškiais.

– Kevariusas Hayesas pataikė tolimą metimą, kai aikštėje buvo kartu su Laurynu Biručiu. Ar tai naujasis komandos atradimas?

– Kad tritaškį jam mesti, tai tokių planų nebuvo. Bet rungtynėse su „Olympiakos“ jis parodė, kad pataiko tolimus dvitaškius.

– Ar žaidimas su dviem aukštais žaidėjais galėjo nustebinti varžovus?

– Mes buvome priversti, turime problemų aukštaūgių pozicijoje, buvo ir pražangų. Ta atkarpa visai neblogai žaidė.

– E.Ulanovas sužaidė fantastiškas rungtynes. Kiek jis davė gerą toną rungtynių pradžioje?

– Reikia pagirti tiek Edgarą, tiek Keenaną. Kas, jei ne jie, kai komandai sunkiai sekasi? Jie yra lyderiai, jie tai ir padarė.

– Arnas Butkevičius patyrė traumą. Kas nutiko?

– Turbūt pasakys daktarai, matėte, kad užisėmė už pėdos. Tai kažkiek limitavo jo žaidimą ir anksčiau. Nieko negaliu pasakyti, bet tikiuosi geriausio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.