EUROLYGA 2023

R. Sulaimonas ir G. Orelikas – geriausi Europos taurėje, bet jų klubai yra vidutiniokai

Lietuvos klubų lyderiai Rasheedas Sulaimonas ir Gediminas Orelikas yra rezultatyviausi Europos taurės krepšininkai. Tačiau abu mūsų šalies klubai yra vidutiniokai: Vilniaus „Wolves“ per pirmąjį ratą laimėjo pusę, Panevėžio „Lietkabelis“ – mažiau negu pusę rungtynių.

 Gediminas Orelikas ir Rasheedas Sulaimonas<br> V.Skaraičio nuotr.
 Gediminas Orelikas ir Rasheedas Sulaimonas<br> V.Skaraičio nuotr.
 G.Orelikas<br> V.Skaraičio nuotr.
 G.Orelikas<br> V.Skaraičio nuotr.
 R.Sulaimonas<br> V.Skaraičio nuotr.
 R.Sulaimonas<br> V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 3:58 PM

Tarpinis finišas

Šią savaitę baigėsi Europos taurės grupių varžybų pirmasis ratas. Tiesa, jame liko vienerios nesužaistos rungtynės tarp Vilniaus „Wolves“ ir Tel Avivo „Hapoel“ komandų. Visos kitos komandos žaidė po devynerias rungtynes.

Abu Lietuvos klubai įsitaisė lentelių viduryje. „Wolves“ laimėjo 4 iš 8 rungtynių ir užima penktąją vietą A grupėje. Panevėžio „Lietkabelis“ laimėjo 4 iš 9 rungtynių ir dalijasi penktąją vietą B grupėje.

Europos taurės grupėse žaidžia po dešimt komandų. Po dvi geriausias grupių komandas iškart pateks į ketvirtfinalį. Komandos, kurios grupėse užims nuo trečiosios iki šeštosios vietos, turės žaisti aštuntfinalyje.

Jei per antrąjį ratą Lietuvos komandų padėtis nepasikeistų ir jos grupėse užimtų penktąją vietą, patektų į atkrintamąsias varžybas, bet aštuntfinalio rungtynes turėtų žaisti išvykoje.

Lyderiai

Pirmajame rate geriausiai žaidė Las Palmo „Gran Canaria. Ji vienintelė laimėjo visas 9 rungtynes ir užtikrintai užima pirmąją vietą B grupėje.

„Gran Canaria“ praėjusį sezoną laimėjo Europos taurę, bet nusprendė nepasinaudoti iškovotu kelialapiu į Eurolygą ir šį sezoną bando apginti titulą.

A grupėje pirmauja „Paris“, kuris laimėjo 8 rungtynes, o vienintelę nesėkmę patyrė namie žaisdamas su Stambulo „Beşiktaş“ klubu.

Po 7 pergales iškovojo Londono „Lions“ (A grupė), Klužo „Universitatea“ ir Burgo „Jeunesse Laique“ (B grupė), po 6 pergales – Tel Avivo „Hapoel“, Stambulo „Beşiktaş“ (A grupė) ir Ulmo „ratiopharm“ (B grupė).

Įdomu, kad abiejose grupėse jau atsirado takoskyra tarp ketvirtosios ir penktosios komandų. Ketvirtąją vietą užimančios komandos turi po 6 pergales, abiejų grupių penktojoje vietoje esančios Lietuvos komandos – po 4 pergales.

Taškai

Po pirmojo rato rezultatyviausi Europos taurės krepšininkai yra abiejų Lietuvos komandų lyderiai. Rasheedas Sulaimonas iš „Wolves“ pelno 20,2 taško, Gediminas Orelikas iš „Lietkabelio“ – 18,6 taško. Trečiąją vietą užimantis Matthew Morganas iš Londono „Lions“ įmeta 18,4 taško.

Į dešimtuką patenka dar du Lietuvos komandų žaidėjai. Ketvirtąją vietą užima Deividas Sirvydis iš „Lietkabelio“ (17,4 tšk.), devintąją – TreShawnas Thurmanas iš „Wolves“ (17 tšk.).

R.Sulaimono pavardė įrašyta ir kituose geriausiųjų dešimtukuose. Dėl traumos trejas praėjusias rungtynes praleidęs amerikietis yra šeštas pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 5,4) ir septintas pagal išprovokuotas pražangas (vid. 5,2). Varžovus prasižengti dažnai verčia ir G.Orelikas, šios statistikos kategorijos lentelėje užimantis devintąją vietą (vid. 4,9).

Nuo lapkričio pradžios dėl traumos nežaidžiantis Vroclavo „Śląsk“ puolėjas Saulius Kulvietis dalijasi pirmąją vietą pagal baudos metimų taiklumą (100 proc.).

Legionieriai

Užsienio klubuose žaidžiantiems lietuviams sezonas klostosi nesėkmingai. Vasarą į Slobožansko „Prometej“ perėjęs Arnoldas Kulboka dar prieš oficialias varžybas patyrė sunkią traumą ir šį sezoną nežaidė nė vienerių rungtynių. Vroclavo „Śląsk“ puolėjas Saulius Kulvietis dėl traumos iš rikiuotės iškrito lapkričio pradžioje.

S.Kulvietis iki traumos pelnydavo 7,6 taško ir atkovodavo 4,6 kamuolio. Tačiau „Śląsk“ per pirmąjį ratą pasiekė vos vieną pergalę ir B grupėje dalijasi paskutinę vietą su Ankaros „Türk Telekom“. Šios komandos jau beveik neturi vilčių patekti į atkrintamąsias varžybas.

„Prometej“ iškovojo keturias pergales ir A grupėje dalijasi šeštąją vietą.

Trumpalaikę sutartį su Londono „Lions“ buvo sudaręs Rokas Gustys. Jis lapkričio mėnesį Europos taurės turnyre žaidė trejas rungtynes, per kurias pelnydavo vidutiniškai 1 tašką.

Autsaideriai

Silpniausiai pirmajame rate žaidė A grupės autsaiderė Liublianos „Olimpija“. Ji nepasiekė nė vienos pergalės. Tik po vieną kartą laimėjo Hamburgo „Towers“ (A grupė), Ankaros „Türk Telekom“ ir Vroclavo „Śląsk“ (B grupė).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.