EUROLYGA 2023

ALBA pranašumą įžvelgęs K. Maksvytis atskleidė, ar „Žalgiris“ ieškos naujoko į A. Butkevičiaus vietą

Kauno „Žalgiris“ (5/6) jau antradienį Eurolygos mače Vokietijoje (Berlyne) kausis prieš vietos ALBA (1/10), o prieš išvyką į Berlyną minėjo, kad nereikia nuvertinti būsimų varžovų ir prakalbo apie potencialų naujoką, sužinojus Arno Butkevičiaus traumos rimtumą.

Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2023, 2:49 PM, atnaujinta Dec 4, 2023, 2:56 PM

„Jų žaidėjai žaidžia per kelias pozicijas, daug judina kamuolį, kartais atlieka derinį nesumušus kamuolio į žemę. Tai yra nestandartinė, pavojinga komanda. Nesvarbu, kad nors ji nėra turnyrinės lentelės viršuje, ALBA yra vis tiek pavojinga komanda, metanti daug tritaškių ir bėganti į greitą puolimą. Reikia sužaisti solidžiai, nuimti pigius taškus, nesivelti į taškų lenktynes“, – spaudos konferencijoje prieš mačą su Berlyno ALBA

Prieš sekmadienio rungtynes su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ buvo pranešta, kad A.Butkevičius dėl patirtos pėdos traumos Milane nežais bent 2–3 mėnesius, o paklaustas apie tai, ar „Žalgiris“ ieškos potencialaus naujoko į klaipėdiečio vietą, K.Maksvytis teigė, kad reikės truputį palaukti.

„Laukėme žinių dėl Arno, neseniai paaiškėjo jo situacija, kuriam laikui jis iškris. Stebime rinką. Žiūrėsime, kaip įsipaišys mūsų naujokas Edmondas Sumneris ir kurioje pozicijoje jis žais. Tada priimsime sprendimus“, – aiškino K.Maksvytis.

Primename, „Žalgiris“ išvykoje prieš Berlyno ALBA žais antradienį, 21:00 val. Lietuvos laiku.

– Žinant tai, kad „Žalgiris“ sekmadienį žaidė prieš „7bet-Lietkabelį“ – ar ALBA ir „Bayern“ nukeltos rungtynės yra ALBA pranašumas prieš „Žalgirį“?

– Manau, kad taip. Žiūrint įtemptą tvarkaraštį, matėme, kad reikės žaisti Eurolygos ir LKL rungtynes, pamatėme, kad tą patį tvarkaraštį turės ir ALBA. Dabar sakyčiau, kad varžovai turi pranašumą. Paskutinėse rungtynėse nežaidė keli jų startinio penketų žaidėjai.

Nežinome, ar jie žais, ar ne. Manau, kad jie kažkiek turi pranašumą. Ruošiamės dideliam žaidėjų sąrašui. Jeigu jų nebūtų, mums palengvintų gyvenimą. Ruošiamės taip, tarsi jie žaistų.

– Kiek keičia rotaciją A.Butkevičiaus netektis?

– Kažkiek prarandame fiziškumo, energijos. Daugiau minučių ir didesnis vaidmuo atitenka Edgarui Ulanovui, kuris yra vienintelis tikras trečias numeris. 1,5 rungtynių žaidėme be A.Butkevičiaus. Kol kas pasitempė kiti žaidėjai, tačiau taip, tai yra didelė netektis.

– E.Sumneris neseniai atvyko į Lietuvą, su juo turėjote kelis pokalbius, kokį įspūdį jis palieka iš žmogiškosios pusės?

– Labai gerą. Užbėgsiu įvykiams už akių – daug kas bandė vertinti jo žaidimą. Vakar (sekmadienį, rungtynėse prieš „7bet-Lietkabelį) turbūt net neturėjome mesti jo į aikštelę. Mes žiūrime, kaip greičiau jį įtraukti į procesą. Treniruočių neturime, tad matome, kad geriausiai jį įtraukti per rungtynes. Tikimės, kad per artėjančią savaitę dės kelis žingsnius į priekį ir įneš didesnį savo vaidmenį. Matosi, kad jis yra geras, profesionalus sportininkas ir jis turėtų mums padėti.

– Ar jaučiasi emocinis pakilimas po dviejų pergalių prieš „Olimpia“ ir „7bet-Lietkabelį“?

– Jaučiasi didesnis mobilizavimasis. (Brady) Maneko ir Arno (Butkevičiaus) netektys mus kažkiek mobilizavo. Pradėjome mažiau blaškytis ir daugiau žaisti komandiškai tiek gynyboje, tiek puolime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.