EUROLYGA 2023

G. Žibėnas apibūdino Ą. Tubelį, kuris rinktinėje draskėsi su J. Valančiūnu: „Ąžuolas nieko pigiai neatidavė, davė atgal alkūnių“

Per įvykių gausa pasižymėjusį lapkričio mėnesį Vilniaus „Rytas“ iškovojo ypač svarbias pergales Čempionų lygoje, bet du kartus skaudžiai krito Lietuvos čempionate. Po traumos į aikštelę grįžo Gytis Radzevičius, o taip pat pranešta apie ilgalaikę sutartį su namo grįžtančiu Ąžuolu Tubeliu. Visi šie įvykiai užfiksuoti naujausioje vilniečių „Me2U Iš arti“ dokumentikoje.

Giedrius Žibėnas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2023, 1:57 PM, atnaujinta Dec 7, 2023, 2:10 PM

Prabėgusį mėnesį komentavęs „Ryto“ puolėjas J. Gorhamas neslėpė, kad nuotaikos dvejopos. Iš vienos pusės komandai pavyko pasiekti dvi labai svarbias pergales prieš „Opavą“ ir „Promitheas“, tačiau taip pat namuose patirti ir du skaudūs pralaimėjimai – prieš Kauno „Žalgirį“ ir „Wolves“. J. Gorhamas tikisi, kad mėnesio gale pasiekta pergalė prieš graikus pakeis sezono eigą.

„Laimėti tas rungtynes buvo labai svarbu. Dabar mūsų pergalių ir pralaimėjimų balansas Čempionų lygoje išsilygino, tai – didžiulis palengvėjimas. Įgauname pagreitį, kurį turime nusinešti į gruodžio mėnesio rungtynes.

Į mačą su „Prometheas“ žiūrime kaip į tašką, nuo kurio privalome atsispirti. Jei rodysime tokią energiją kaip šiose rungtynėse, tikėtina, kad tai atneš daugiau pergalių gruodį“.

Paskutinį metų mėnesį vilniečių laukia du lemiami mačai Čempionų lygoje – išvykoje prieš „Opavą“, kur laukiama gausaus „Ryto“ sirgalių palaikymo, o paskutines grupės etapo rungtynes vilniečiai žais namuose gruodžio 19 d. su Dižono JDA.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vilniečiai vyks į išvykas Pasvalyje ir Klaipėdoje, o namuose priims Gargždų komandą. Rungtynės su „Pieno Žvaigždėmis“ bus ypatingos, nes ten savo 25-ą gimtadienį minės ištikimiausi klubo sirgaliai B tribūna.

Viena džiugiausių žinių „Ryto“ gerbėjus pasiekė lapkričio 8 d. – į Lietuvą grįžtantis Ą. Tubelis pasirašė ilgalaikę sutartį su sostinės komanda. Pats krepšininkas tikina, kad tokį sprendimą priimti nebuvo sunku.

„Buvo daug variantų, bet aš pats esu Vilniuje užaugęs, žaidžiau Vilniaus krepšinio mokykloje, esu žiūrėjęs daug varžybų „Siemens“ ir „Jeep“ arenose. Sunku neišnaudoti tos progos, kai gali žaisti savo namų arenoje prie draugų bei šeimos narių“, – sako dabar „Neptūnui“ paskolintas Ą. Tubelis.

Vasarą aukštaūgis taip pat sėmėsi patirties Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovykloje. Ir nors dėl traumos prie komandos čempionate jam nepavyko prisijungti, stovykloje užsimezgė ryšys su „Ryto“ vyr. treneriu ir rinktinės vyr. trenerio asistentu Giedriumi Žibėnu.

„Treniruotėse Ąžuolas žaidė ne prieš bet ką, o prieš Joną Valančiūną, – prisiminimais iš vasaros dalinosi G. Žibėnas, – Jonas dvikovas su Ąžuolu priimdavo asmeniškai ir norėdavo atakas užbaigti per jį, bet Ąžuolas nieko pigiai neatidavė, davė atgal alkūnių ir kontakto. Tai man labai įstrigo.“

Interviu Ą. Tubelis prisiminė savo laiką su juodai baltai raudonais marškinėliais 2018–2020 metais bei plačiai papasakojo apie praleistą laiką Arizonos universitete, patirtį rengiantis NBA naujokų biržai ir planus sujaukusią traumą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.