EUROLYGA 2023

Į mūšį su „Partizan“ naujoką nusiteikęs mesti K. Maksvytis bando perprasti serbus: „Gal mes ir jie žaidžia V. Šeškaus žaidimus?“

Kauno „Žalgirio“ ekipa atsikratyti pralaimėjimų šleifo Eurolygoje sieks ketvirtadienį, o jos varžove bus kur kas geresnę pergalių statistiką turinti Željko Obradovičiaus Belgrado „Partizan“.

Kauno "Žalgirio" treneris Kazys Maksvytis<br>R.Vilkelio nuotr.
Kauno "Žalgirio" treneris Kazys Maksvytis<br>R.Vilkelio nuotr.
Kauno "Žalgirio" treneris Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno "Žalgirio" treneris Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno "Žalgirio" treneris Kazys Maksvytis<br>R. Vilkelio nuotr.
Kauno "Žalgirio" treneris Kazys Maksvytis<br>R. Vilkelio nuotr.
Kauno "Žalgirio" treneris Kazys Maksvytis<br>R. Vilkelio nuotr.
Kauno "Žalgirio" treneris Kazys Maksvytis<br>R. Vilkelio nuotr.
Kauno "Žalgirio" treneris Kazys Maksvytis<br>Betsafe-LKL nuotr.
Kauno "Žalgirio" treneris Kazys Maksvytis<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 13, 2023, 4:53 PM, atnaujinta Dec 13, 2023, 4:56 PM

Į Lietuvą serbų komanda atvyksta nukraujavusi: savo gretose neturės keliems mėnesiams dėl traumos iškritusio Alekso Avramovičiaus, taip pat namie liko Urošas Trifunovičius ir Frankas Kaminsky.

„Partizan“ gali pasigirti bent tuo, kad į Kauną su ekipa po bėdų su sveikata ir traumomis atskrido Ognjenas Jaramazas, Alenas Smailagičius, Jamesas Nunnally ir buvęs žalgirietis Zachas LeDay‘us.

Tiesa, tai nereiškia, kad visi jie pasirodys ant „Žalgirio“ arenoje.

„Partizan“ ekipa per 13 turų yra iškovojusi 7 pergales ir žengia 6-oje turnyrinės lentelės vietoje. Ž.Obradovičiaus kariauna praėjusiame ture namie susitvarkė su Milano „Olimpia“ 82:69 ir tai buvo jau trečioji pergalė iš eilės.

Tuo tarpu „Žalgiris“ yra patekęs į tam tikrą duobę – traumuotų ir bėdų su sveikata turinčių žaidėjų gausa lėmė, kad žalgiriečiai pastaruoju metu negali konkuruoti su varžovais ir turi dviejų nesėkmių iš eilės seriją. Praėjusiame ture Kazio Maksvyčio kariauna pralaimėjo namie „Monaco“ klubui 79:83.

„Turime nemažai traumų. Maža to – net ir galintys kovoti žaidėjai turi problemų: N. Montvila sirguliavo, E.Sumneris po klubo sumušimo dar nėra atsistatęs. Tik šiandien „pačiupinėsime“ naujoką Austiną Hollinsą – pasižiūrėsime, kokios sportinės formos jis atvyko.

Mes turime iš pradžių išspręsti problemas su sumažėjusia rotacija ir pabandyti duoti kovą „Partizanui“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris. K.Maksvytis.

– Ar po klubo sumušimo Edmondas Sumneris treniravosi?, – buvo paklausta žalgiriečių strategas.

– Treniravosi, tačiau ta trauma ribojo jo veiksmus. Negaliu pasakyti, ar jis bus pasirengęs varžyboms su „Partizan“.

– Pamatėte jau treniruotėje A.Hollinsą. Koks tas žmogiškas pirmasis įspūdis?

– Turbūt esu vienas iš tų, kuris jį pažįsta seniausiai. Tiek Eurolygoje, tiek VTB lygoje. Teko prieš jo ekipą kovoti ir tos lygos atkrintamuosiuose mačuose. Jis yra toks universalus žaidėjas – veteranas su nemaža Europos krepšinio patirtimi.

Matosi, kad labai gerai bendrauja pradedant filmavimo komandą, baigiant treneriais ir žaidėjais. Palieka gerą įspūdį (šypsosi).

– Ar ketvirtadienį realu A.Hollinsą pamatyti ant parketo?

– Realu. Jam reikėtų dar laiko, bet esame prispausti problemų. Jo žaidimas bus susietas su E.Sumnerio pasirodymu.

– Treneri, grįžkime prie senų gerų klausimų. Kokią reakciją treniruotėse pamatėte po LKL mačo su Kėdainių komanda?

– Reakcija tokia, kad vos pavyksta surinkti 5 prieš 5 žmones. Vieni serga, kiti iškritę dėl traumų. Susitelkimas yra didelis, bet treniruočių procesas nukenčia.

Imame žmones iš antros komandos, tada ta antroji ekipa kenčia. Bandome susitelkti, darome asmeninius pokalbius ir bandome treniruotis geriausiai kaip tik galime.

– Kalbant apie būsimus varžovus. Pernai sezone „Partizan“ buvo vienas iš retų klubų, kuriam „Žalgiris“ pralaimėjo abu kartus. Ar galima sakyti, kad Željko Obradovičiaus sistema jums yra neparanki kauniečiams?

– Taip. Pasižiūrėjome pernai metų mačus, kadangi išlikęs jų branduolys. Tikimės šiemet tą tendenciją pakeisti.

– „Partizan“ yra antra rezultatyviausia Eurolygos komanda. Ar neatrodo, kad Ž.Obradovičius pastaraisiais metais tapo visišku puolimo treneriu, nors anksčiau strategas garsėjo savo gynyba?

– Manau, kad šiemet kažkiek skiriasi jų sudėtis. Kažkiek atletiškesnė, pradedant aukštais gynėjais, baigiant universaliai aukštaūgiais, kurie gali mesti tritaškius.

Tai labai mobili, universali sudėtis. Dar pridėjus ir atletiškumą... Sakyčiau, kad jų puolimas šiemet yra dar paprastesnis. Jie turi daugiau universalių ir talentingų krepšininkų, žaidžia mažiau derinių, bet iš to gauna nemažą naudą.

– „Partizan“ atvyko be kelių traumuotų žaidėjų. Dar trys yra „su klaustuku“. Žinote kažkokią informaciją apie varžovų sudėtį?

– Mano nuomone, kad visi atvykę žais – tiek Z.LeDay, tiek J.Nunnally. Panašios bėdos sieja abi komandas – tiek mus, tiek ir juos. Gal tiek jie, tiek mes žaidžiame Virginijaus Šeškaus žaidimus? Pažiūrėsime (šypsosi).

– Belgrado ekipa laimėjo tik kartą išvykoje. Tai sutapimas ar dėsningumas?

– Be abejo, jie žymiai geriau žaidžia namuose prie savo triukšmingų tribūnų, su didesniu kontakto lygiu. Dabar mes žaisime namuose, tad tikimės, kad pradedant mumis, žaidėjais ir sirgaliais pakeisime, o gal ir išlaikysime „Partizan“ išvykų tendenciją – kad jie žaistų svečiuose blogiau.

– Kokio potencialo žaidėjas yra Bruno Caboclo?

– Milžiniško. Jo karjeros pradžia turėjo panašumų su Janu Vesely: jie abu pradėjo žaisti lengvojo krašto pozicijoje, turi labai gerus fizinius duomenis. Dabar jis žaidžia vidurio puolėjo ar sunkaus krašto pozicijoje, bet vis tiek turi įspūdingus duomenis. Talentingas žaidėjas, kažkiek dar pratinasi prie Europos krepšinio, bet jau duoda apčiuopiamą naudą.

– Kitą savaitę žaisite su Stambulo „Fenerbahce“. Ten jau dreba Dimitrio Itoudžio kėdė. Ar dar stebina tokie klubų vadovų skuboti sprendimai?

– Mes žiūrime savo reikalus – žiūrime kas pas mus dreba. Šiemet mūsų skautai turi kaip niekad daug papildomo darbo, nes būtent prieš mūsų rungtynes yra pakeičiami treneriai. Bijau sumeluoti, tačiau tai jau būtų ketvirtas ar penktas kartas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.