EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ žaidėjų veiksmais sužavėtas K. Kemzūra iškėlė ultimatumą savo auklėtiniui

„Wolves“ krepšininkams nepavyksta išlipti iš duobės. Kęstučio Kemzūros treniruojama ekipa patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą iš eilės sekmadienį 55:79 nusileisdama Kauno „Žalgiriui“.

 Kęstutis Kemzūra<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Kęstutis Kemzūra<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2023, 11:28 PM

Po rungtynių „Vilkų“ strategas negailėjo pagyrų „Žalgirio“ gynybai.

„Reikia pasveikinti „Žalgirį“ su pergale, su pelnyta pergale. Manau, kad rungtynes pradėjome su geru mentalitetu, fiziškai, aktyviai, kaip ir planavome. Mes buvome rungtynėse, gal ne viskas gavosi, bet mes buvome rungtynėse. Bėdos prasidėjo, kuomet „Žalgiris“ įjungė Eurolyginį agresyvumą ir spaudimą. Tada ir prasidėjo jų pabėgimas – mūsų prasta atkarpa, nesportinė pražanga, Tomo Dimšos pataikytas tritaškis.

Per trumpą laiką leidome jiems pabėgti. Dėl savo klaidų, dėl blogų sprendimų, dėl agresyvios gynybos mes negalėjome atlikti savo derinių. Už tai buvome baudžiami – 9 klaidas padarėme pirmoje pusėje.

Antroje pusėje žaidimą galbūt šiek tiek stabilizavome, kažkiek padėjo aikštės gynyba. Manau viskas buvo neblogai, bet reikėjo efektyviau žaisti puolime. Mes nesusikūrėme, nepataikėme iš patogių padėčių, kartais ir perskubėjome. Žaisdamas su tokio lygio komanda turi visas 40 minučių būti aukštumoje. Šiandien mes to nepadarėme“, – spaudos konferencijoje kalbėjo K.Maksvytis.

Džordže Gagičius žaidė 4 minutės Utenoje, praleido mačą Europos taurėje prieš Tel Avivo „Hapoel“, o prieš „Žalgirį“ aukštaūgis išbuvo vos minutę. Po rungtynių paklaustas apie krepšininką iš Serbijos, K.Kemzūra išreiškė didelį nepasitenkinimą ir iškėlė ultimatumą.

„Nežinau, aš jam pasakiau, išėjęs į aikštę jis negali pradėti nuo klaidos, tiesiog negali. Jis turėjo savo šansų ir turi apsispręsti ar jis nori, ar gali kažką duoti komandai, ar ne. Tų visų pasiaiškinimų ir pasiteisinimų aš nebenoriu girdėti. Nebeįdomu. Jau net aš darausi nuobodus kalbėdamas apie tai. Jis tiesiog turi pabusti. Kito kelio nebėra – arba jis parodo, kad gali mums kažką duoti, arba ieškosime kitų sprendimų. Viskas labai paprasta, čia yra profesionalus sportas“, – piktai kalbėjo treneris.

Be abejonės, K.Kemzūra nepraleido ir „Žalgirį“ supurčiusios dramos penktadienį. „Žalgiris“ ketino atleisti vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį ir šį pakeisti italu Andrea Trinchieri, su kuriuo jau buvo suderintas ir atvykimas į Kauną.

Tačiau penktadienį prieš treniruotę žaidėjai pasipriešino tokiam vadovybės sprendimui ir „Žalgiris“ paskutiniu momentu galiausiai nusprendė neatleisti trenerio ir išreiškė šiam visišką pasitikėjimą.

„Kontroliuok tai, ką gali kontroliuoti“. Tokį palinkėjimą K.Maksvyčiui nusiuntęs „Wolves“ treneris teigė, kad toks žalgiriečių sprendimas jam paliko didelį įspūdį.

„Žinoma, kad penktadienio įvykiai turėjo įtakos. Kiekviena komanda reaguoja. Jeigu yra taip, kaip buvo rašoma, jog žaidėjai atėję pasakę, yra ir jų kaltės. Jeigu žmogus tai pasako, už tai jis ir turi atsakyti

Labai malonūs jausmai, labai džiaugiuosi dėl Kazio ir jų žaidėjų vyriškumo. Aišku, aš kalbu iš šono. Patikėkite, mes ir patys turime problemų. Tačiau džiugu, nes šiais laikais trenerio darbas yra toks, kad jeigu kažkas negerai, tai ir keičiame trenerį. Jis yra labai nuvertinamas. Čia yra mano asmeninė nuomonė, gal aš klystu... Galime ant rankų pirštų suskaičiuoti komandas, kurios išlaukia, iškenčia ir kiek trenerių toliau dirba“, – kalbėjo K.Kemzūra.

Strategas taip pat netiesiogiai pateikė kritikos ir Lietuvos vadovams, pateikdamas prancūzų pavyzdį.

„Šiandien taip pagalvojau apie rinktinės trenerius. Vienintelis Vincent‘as Collet Prancūzijos rinktinėje vis dar treniruoja nuo tuomet, kai aš treniravau rinktinę. Neleiskite man suklysti, bet manau, kad Prancūzijos rinktinė tame laikotarpyje turėjo ir pergalių, ir fiasko. Teisingai? Aš manau, kad jeigu jis būtų buvęs Lietuvos rinktinės treneris, tai jis nebūtų tiek išsilaikęs. Čia mano pamąstymai tokie“, – teigė „Wolves“ treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.