EUROLYGA 2023

Penktadienio dramą nenoriai pakomentavęs K. Maksvytis prakalbo apie K. Evanso gandus

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį prieš organizaciją užstojo vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį, taip išlaikydami šiam darbą, o sekmadienį stovėjimą už strategą pademonstravo ir aikštėje 79:55 laimėdami prieš „Wolves“ ekipą.

 Kazys Maksvytis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-17 21:06, atnaujinta 2023-12-17 21:09

Po pergalės „Žalgirio“ strategas labiausiai džiūgavo dėl pademonstruotos gynybos ir žaidėjų susitelkimo

„Maloni pergalė, kurią pradėjome nuo gynybos, du kėlinius praleidome tik po 10 taškų. Manau, kad tai įtakojo mūsų rungtynes, nepavyko viskas idealai, bet buvo idealus susikaupimas ir motyvacija. Kaip jau minėjau prieš tai, viena kregždutė – dar ne pavasaris. Tikiuosi, kad bus daugiau tokių rungtynių.

Lyginant su praėjusiomis Eurolygos rungtynėmis, šiandien komanda buvo susitelkusi. Nesinorėtų jokių sukrėtimų, kad komanda susitelktų. Šiandien buvome vieningi. Galėjau pasirinkti bet kokią gynybos sistemą, bet kokį planą ir jis būtų veikęs“, – rungtynes komentavo K.Maksvytis.

Prieš rungtynes „Žalgiris“ ketino atleisti vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį ir šį pakeisti italu Andrea Trinchieri, su kuriuo jau buvo suderintas ir atvykimas į Kauną.

Tačiau penktadienį prieš treniruotę žaidėjai pasipriešino tokiam vadovybės sprendimui ir „Žalgiris“ paskutiniu momentu galiausiai nusprendė neatleisti trenerio ir išreiškė šiam visišką pasitikėjimą.

„Oficialiai dirbau „Žalgiryje“ ir tebedirbu, – su šypsena penktadienio įvykius prisiminė strategas iš Darbėnų. – Iš vienos pusės labai smagu. Sulaukiau didelio palaikymo tiek iš komandos vidaus, tiek iš artimų žmonių, tiek iš pagrindinės fanų grupės. Man tai yra svarbiausia. O kitų dalykų nenoriu komentuoti ir dirbu toliau.“

Ne pačios geriausios naujienos „Žalgirio“ neapleido ir po šių įvykių. „Eurohoops“ portale pasirodė naujiena, jog Kauno „Žalgiris“ galvoja apie galimybę užsidirbti ir kelių savaičių bėgyje parduoti komandos lyderį Keenaną Evansą.

„Kažkiek teko kalbėti ir su Pauliumi Jankūnu. Kiek žinau, Keenanas neturi išėjimo galimybės ir šiai minutei būtų beprotiška išleisti jį“, – gandus pakomentavo K.Maksvytis.

– 55 praleisti taškai, kokie buvo pagrindiniai akcentai ties „Wolves“ puolimu?

– Prieš rungtynes sužinojome, kad jie neturės Jeffery Tayloro Eigirdo Žukausko. Buvo aišku, kad turės mažai vadinamų kamuolį besivarančių ir kurti galinčių žaidėjų. Bandėme agresyviai gintis, išmušti iš derinių ir atriboti tuos jų kūrėjus nuo kamuolio.

– Kaip Edmondui Sumneriui sekasi adaptuotis?

– Nebus taip, kad vieną dieną jis pradės žaisti idealiai. Matėte gerą pavyzdį iš rungtynių su „Partizan“. Jų legionierius P.J.Dozieras pradėjo gerai žaisti tik prabėgus porai mėnesių. Iš Edmondo buvo gera energija. Jam taip pat buvo lengvas šokas, čia viskas yra kitaip.

Šiandien jis padarė ir gerų sprendimų, gal tik nesukrito jo metimai. Su juo reikės kantriai ir ilgai dirbti, svarbu, kad jis yra sveikas ir rodo gerą energiją. Dėl sprendimų ir žaidimo formos, manau reikės šiek tiek pakentėti.

– Visuomenėje yra labai daug klausimų dėl penktadienio įvykių. Klubas pasikartojo, kad visiškai jumis pasitiki. Konkrečių vadovų veiksmų sulaukėte, rodant jums palaikymą?

– Turėjome paprasčiausią pokalbį, kaip pagerinti esamą situaciją ir išgauti naudos išnaudojant savo gerąsias savybes. Kaip prakentėti tą sunkų laikotarpį, ypatingai dabar, kai nėra kelių pagrindinių žaidėjų, kol naujokai įgaus sportinę formą. Buvo konstruktyvus pokalbis, kaip pagerinti situaciją.

– Ką galima iš pastarųjų kelių parų pasiimti tiek jums asmeniškai, tiek komandai?

– Turėjo būti kažkoks sukrėtimas, kad visi susivienytume. Nekalbu tik apie žaidėjus ar vyr. trenerį. Kalbu apie visą organizaciją.

– Kiek dabar saugus jaučiatės dėl savo pozicijos?

– Žinote, trenerio toks darbas, Iš jo reikalaujama rezultatų, maksimumo. Reikia pripažinti, kad jo nebuvo. Nebūtų didelės staigmenos, jei mane būtų atleidę.

– Dažnai klausėme, ar jaučiate klubo pasitikėjimą. O kiek dabar patys pasitikite klubo vadovais?

– Pasitikiu, gavau iš visų svarbiausių žmonių palaikymo žinutes ir dirbame toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.