EUROLYGA 2023

R. Giedraičio klubas sulaukė papildymo: į „Crvena zvezda“ atvyksta šį sezoną „Bayern“ epizodiškai rungtyniavęs puolėjas

Roko Giedraičio klube – papildymas priekinėje linijoje.

 Freddie Gillespie (33 nr.)<br> AP/SPO/Scanpix nuotr.
 Freddie Gillespie (33 nr.)<br> AP/SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2023, 4:20 PM

Iš Miuncheno „Bayern“ į Belgrado „Crvena zvezda“ persikėlė amerikietis 206 cm. ūgio puolėjas Freddie Gillespie.

26-erių metų krepšininkas antrąjį sezoną Eurolygoje pradėjo Bavarijos klube, kur šįmet neturėjo itin svarbaus vaidmens. Puolėjas aikštelėje praleisdavo po 9 minutes ir rinkdavo po 2,2 taško, 2,4 atkovoto kamuolio bei 2,3 naudingumo balo.

Primename, kad centras galės rungtyniauti tik nuo antrojo turo pradžios, kadangi į Serbijos grandų ekipą persikėlė prieš Eurolygos perėjimų langą.

Pernai puolėjas turėjo kelis įspūdingus pasirodymus. F.Gillespie prieš Atėnų „Panathinaikos“ surinko dvigubą dublį, pelnydamas 10 taškų ir sugriebęs 10 atkovotų kamuolių, o susitikime prieš Vitorijos „Baskonia“ surinko 8 taškus, atkovojo 12 kamuolių ir sukaupė 20 naudingumo balų.

„Bayern“ gretose F.Gillespie neturėjo pernelyg daug laiko pasireikšti, kadangi Bavarijos klubas šįmet pasipildė begalinę NBA patirtį turinčiu Serge‘u Ibaka, o kartu šiemet puikiai rungtyniavo ir kitas puolėjas Devinas Bookeris.

„Crvena zvezda“ prireikė vidurio puolėjo, kadangi tai buvo pozicija, per kurią baudė praktiškai visi varžovai Eurolygoje, kadangi be Joelio Bolomboy‘aus kiti vidurio puolėjai, tarp kurių yra buvęs Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis Mike‘as Tobey, yra labiau orientuoti į puolimą, o ne į gynybą.

Primename, kad F.Gillespie anksčiau yra rungtyniavęs NBA, kur gynė „Toronto Raptors“ ir „Orlando Magic“ klubų garbę.

Artėjančios Eurolygos dvigubos savaitės metu Belgrado krepšininkai susikaus su Madrido „Real“ ir Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.