EUROLYGA 2023

Po nesėkmės prieš Šarą ir „Fenerbahce“ K. Maksvytis turėjo aiškią žinią saviškiams: „Bravo“

Kauno „Žalgirio“ (5/10) krepšininkai patyrė jau ketvirtąjį pralaimėjimą iš eilės Eurolygoje. Kazio Maksvyčio komanda išvykoje rezultatu 78:80 (26:22, 22:15, 14:19, 16:24) nusileido Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai Stambulo „Fenerbahce“ (8/7) ekipai. Kauniečiai puikiai kovojo 3 kėlinius, turėjo ir 14 taškų persvarą, tačiau turkai sužaidė gerai ketvirtą.

 Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kazys Maksvytis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Kazys Maksvytis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 20, 2023, 10:31 PM, atnaujinta Dec 20, 2023, 11:15 PM

Viskas sprendėsi paskutinėmis mačo akimirkomis: nors turkai buvo pabėgę 77:73, po K.Evanso tolimo metimo komandas vėl skyrė tik taškas – 76:77.

Stambulo komanda ir vėl pabėgo 80:78, tačiau savo atakoje nepataikė. Tuomet buvo likusios 17 sek. ir bent jau lygiųjų siekė tas pats K.Evansas.

Paskutinę mačo sekundę jis metė, bet nepataikė.

„Nieko blogo apie savo žaidėjus negaliu pasakyti – tiesiog „bravo“, – po mačo Eurolygos televizijai tikino „Žalgirio“ treneris K.Maksvytis. – Dėkoju jiems už kovą šioje arenoje, nes Stambule yra kovoti tikrai sunku.

Mes kovėmės ir darėme ką galėjome. Jei už kovą būtų skiriamos pergalės, tai mes šiandien įsirašytume laimėjimą. Deja, to nėra.“

„Toks ir mūsų planas buvo – likti rungtynėse iki galo, – jau po oficialios spaudos konferencijos tikino žalgiriečių strategas. – Buvome nemažai laiko kartu, bet sulėtinome savo tempą, varžovai padidino savo agresiją, o padarytos kelios klaidos mus išmušė iš ritmo. Nėėra pergalės, bet aš nesu nusivylęs rungtynėmis“.

– Ekipa per pirmuosius du kėlinius pelnė 48 taškus ir padarė vos 3 klaidas. Tai geriausias komandos žaidimas šiame Eurolygos sezone?, – buvo paklaustas K.Maskvytis.

– Turbūt. Manau, kad taip.

– Kokiu būdu „Fenerbahce“ sugebėjo sustabdyti žalgiriečius antroje mačo dalyje?

– Kaip ir sakiau, jie įjungė papildomą agresyvumą gynyboje, keitėsi ginamaisiais. Mes išsimušėme iš ritmo. Pertraukos metu kalbėjomės, kad jie pakels savo fiziškumą antroje mačo dalyje – mes turime padaryti tą patį. Gaila, bet minutė po minutės jie mažino skirtumą ir laimėjo.

– Kaip komandai pavyko sužaisti kartu – ar tie įvykiai su atleidimais ir sugrįžimais neturėjo įtakos?

– Daug rinkomės į komandos susibūrimus, pokalbius. Ten komunikavome, buvo daugiau teigiamų emocijų, negu neigiamų. Komanda susivienijo.

– Kalbant apie mačų pabaigas, atrodo, sėkmė šį sezoną ne jūsų pusėje? Ar toks pabaigos išpildymas suteikia minučių apie tai, kad ateityje turėtų būti gerai?

– Nebuvo ideali situacija, truko geresnio išsidėstymo. Bet Keenanas Evansas turėjo kamuolį, tad buvo gana nebloga situacija. Norime laimėti pabaigas su Keenanu, jis yra mūsų žaidėjas. Pralaimėjome, bet tai padarėme po gero paskutinio sprendimo.

– Ketvirtame kėlinyje buvo daug žaidėjų skubėjimų. Ar nepasigedote žaidėjų ramybės?

– Norėjosi aišku. Rolandą Šmitą dar galima pateisinti, nes jis antroje pusėje realiai nesiilsėjo. Mes rizikavome. Turbūt to šviežumo ir pritrūko.

– Lukas Lekavičius jau sėdėjo ant atsarginių suolo. Buvo minčių jau jį leisti į aikštę?

– Jis yra pasveikęs. Dabar jis turi grįžti į sportinę formą. Jam net ir šiandienos apšilimas yra neblogas krūvis. Bet jis buvo pasiruošęs – net tam tikroms nedidelėms atkarpoms. Dabar eina klausimas tik dėl jo sportinės formos.

– Edmondas Sumneris turėjo neblogų atkarpų šioje dvikovoje. Jis žengia į priekį?

– Manau, kad kiekvienos rungtynės ir kiekviena treniruotė jam yra žingsnis į priekį. Prisirinko pražangų, bet kelios iš jų buvo protingos – tokios, kurių prašome.

Gale, galbūt, rizikavome, bet norėjosi aštrumo. Manau, kad jis priėmė tinkamus sprendimus tiek gynyboje, tiek puolime.

– Kaip vertinate Austino Hollinso žaidimą?

– Na matosi, kai tempas didžiulis, buvo kelios jo klaidos. Bet jos buvo daugiau dėl to, kad jis žaidė ne savo pozicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.