EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ herojumi Stambule netapęs K. Evansas: „Įveikėme patys save“

Keenanas Evansas trečiadienio vakarą sukūrė dar vieną įspūdingą pasirodymą, tačiau jo atstovaujamas Kauno „Žalgiris“ ir vėl patyrė pralaimėjimą.

 K. Evansas<br>zalgiris.lt nuotr.
 K. Evansas<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2023, 8:59 AM

Kauniečiai Eurolygos išvykos rungtynėse 78:80 nusileido Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai Stambulo „Fenerbahce“.

„Žalgirio“ negelbėjo ir puikus K.Evanso pasirodymas. Amerikietis surinko 19 taškų (1/5 dvit., 4/6 trit., 5/5 baud.), 5 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius, 5 rezultatyvius perdavimus, 2 klaidas, 9 išprovokuota pražangas ir 30 naudingumo balų.

„Puiki pirmoji pusė, o antroje tiesiog įveikėme patys save. Pradėjome dažniau klysti, jie tuo pasinaudojo pataikydami svarbius tritaškius ir keliaudami prie baudų metimų linijos. Rungtynių pabaigoje varžovai atsikovojo kelis kamuolius puolime. Pralaimėjome dar vienas rungtynes Eurolygoje keliais taškais“, – pralaimėjimo priežastis įvardijo K.Evansas.

Tiesa, pats K.Evansas turėjo progą išplėšti pratęsimą. Likus rungtyniauti kelias sekundes amerikietis įsiveržęs į baudos aikštelę atliko metimą, tačiau šis buvo netikslus.

„Atrodė, kad susikūriau metimą, kurio ir norėjau. Kamuolys atšokęs nuo lentos šiek išsisuko iš krepšio... Kitą dieną toks metimas gal būtų įkritęs“, – paskutinę ataką prisiminė gynėjas.

Vienu pagrindinių momentų, perlaužiusiu rungtynių eigą tapo neįtikėtinas Tylerio Dorsey metimas. Tomui Dimšai prasižengus prieš „Fenerbahce“ žaidėją T.Dorsey sugebėjo pataikyti metimą iš už kitos lanko pusės.

„Tai užknisa, ypač tokiose įtemptose rungtynėse. Nelabai mačiau viso epizodo, kai atsisukau kamuolys jau buvo ore. Tai buvo neįtikėtina. Pralaimėjome 2 taškais, tas metimas su pražanga realiai juos išgelbėjo“, – kalbėjo K.Evansas.

Praėjusią savaitę, po pralaimėjimo Belgrado „Partizan“ klubui Kauno „Žalgiris“ buvo pasiruošęs atleisti Kazį Maksvytį, tačiau tuomet krepšininkai užstojo savo strategą, prisiimdami kaltę sau. Panašu, jog išvados padarytos, o pats K.Evansas įvardijo, kur „Žalgiris“ labiausiai pasistūmėjo į priekį per pastaruosius du mačus.

„Manau, kad mūsų gynyba tapo geresne. Prieš „Partizan“ praleidome 58 taškus per pirmąją pusę, o prieš „Fenerbahce“ praleidome 37. Antroje pusėje jie pradėjo rinktis taškus po mūsų klaidų. Jei susitvarkytume su savo klaidomis, būtume labai gera gynybos komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.