EUROLYGA 2023

Eurolygos sprendimui prieštaravęs Šaras atskleidė, kas lėmė jo prisijungimą prie „Fenerbahce“

Sezono pradžioje nuo krepšinio besiilsėjęs Šarūnas Jasikevičius gruodį kibo į darbus. 47-erių krepšinio specialistas pakeitė iki tol Stambulo „Fenerbahce“ komandai vadovavusį graiką Dimitrį Itoudį ir stojo prie Turkijos komandos vairo.

Zp/Scanpix nuotr.
Zp/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br> „Fenerbahce“ nuotr.
Š.Jasikevičius.<br> „Fenerbahce“ nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 27, 2023, 9:44 AM, atnaujinta Dec 27, 2023, 10:49 AM

Ilgalaikę sutartį su turkais pasirašęs Šaras kol kas komandos vadovų nenuvilia – lietuvis žygiuoja pergalingai tiek Eurolygoje, tiek ir vietose čempionate.

Į ugnį kaunietis buvo įmestas vos tik tapus „Fenerbahce“ komandos nariu. Vos per savaitę jam reikėjo vadovauti net ketverioms rungtynėms (trys iš jų buvo Eurolygoje).

„Fenernahce TV“ lietuvis plačiau papasakojo apie savo prisijungimą prie Turkijos klubo gretų.

„Susiklosčius visoms aplinkybėms, kuriomis atėjau į komandą, nebuvo per daug laiko galvoti apie emocijas. Turėjome labai įtemptą grafiką, iškart laukė dviguba savaitė, tad net nebuvo laiko pagalvoti, kad jau esu „Fenerbahce“ organizacijos narys.

Jei būčiau atėjęs prieš sezoną, būtų laiko apdoroti emocijas, tačiau dabar, sezono viduryje, esu tarsi įmestas į ugnį. Reikia galvoti apie daugybę dalykų, bet pirmiausia galvoju apie komandą ir kaip ją galėčiau nuvesti į kuo aukštesnes pozicijas.

Būti treneriu tokioje komandoje kaip „Fenerbahce“ yra vienas iš geriausių darbų, nes tai yra vienas iš geriausių Europos klubų. Tai buvo puiki galimybė. Manau, kad prisijungiau prie labai gerai sukomplektuotos komandos, kuriai vadovavo labai geras treneris.

Yra žmonių, kuriuos šioje organizacijoje jau pažinojau iš anksčiau, Stambulas man taip pat yra pažįstama vieta, tad sudėjus visus šiuos veiksnius ir priėmiau šį sprendimą“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Šaras teigia vis dar naudojantis didžiąją dalį savo pirmtako sistemų.

„Pažįstu šią organizaciją, daug žaidėjų žinau iš Eurolygos kovų. Kol kas naudojame dar 80 proc. ankstesnės sistemos. Puikiai suprantu, ką reiškia būti „Fenerbahce“ nariu, laimei, atėjau jau pas paruoštus žaidėjus. Šiuo metu viskas klostosi gerai, bet sezonas trunka 10 mėnesių, todėl itin svarbu išlikti kartu iškilus visiems sunkumams.

Nesu tas treneris, kuris mėgsta žiūrėti į priekį. Man patinka žiūrėti į kiekvienas artėjančias rungtynes. Dabar laukia svarbi akistata prieš „Anadolu Efes“. Kol kas man labai patinka žaidėjų nusiteikimas, nes atvyko naujas treneris, jie nori save parodyti. Kol mes turėsime tinkamą požiūrį, jei visada žiūrėsime į kitas rungtynes, o ne į priekį, laimėsime“, – pridūrė jis.

Naujasis „Fenerbahce“ strategas taip pat įvertino šiame Eurolygos sezone debiutuosiančią įkrintamųjų varžybų sistemą, kai dėl vietos atkrintamosiose galės kovoti ne aštuonios, o dešimt komandų.

Šaras atskleidė, kad jam labiau patiko ansktesnė varžybų sistema.

„Dar anksti apie tai kalbėti. Yra trenerių, kuriems patinka įkrintamosios varžybos. Mano nuomone, pakanka 34 rungtynių tam, kad būtų išaiškintas geriausiųjų aštuntukas, bet įkrintamosios varžybos gali suteikti dar daugiau intrigos žiūrovams“, – samprotavo lietuvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.