EUROLYGA 2023

Eurolygoje – rimtas išbandymas Šarui ir R. Giedraičio viešnagė pas M. Grigonį

Trys pergalės iš eilės. Tokius rezultatus Eurolygoje demonstruoja Stambulo „Fenerbahce“ klubas, kai prie jo vairo stojo vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Šarūnas Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šarūnas Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-28 12:06

Ketvirtadienį Stambulo derbyje „Fenerbahce“ krepšininkai (9 pergalės, 7 pralaimėjimai) svečių arenoje bandys palaužti „Anadolu Efes“ ekipą (7, 9). Pastaroji dabar suklupo triskart iš eilės. „Fenerbahce“ namie rungtyniauja geriau nei svečiuose. Ši komanda savo aikštėje triumfavo visose septyneriose rungtynėse, o išvykose laimėjo tik du kartus iš devynių. Šį sezoną namie taip pat dar nesuklupo ir lyderis Madrido „Real“.

„Fenerbahce“ užima septintąją vietą, o „Anadolu Efes“ – 13-ąją. Šiuolaikinėje Eurolygoje tarpusavyje Stambulo klubai varžėsi 20 kartų. 13:7 pirmauja „Fenerbahce“.

Vitorijos „Baskonia“ (9, 7) su Tadu Sedekerskiu ketvirtadienį Milane išbandys jėgas su vietos „Armani“ (6, 10). Ekipos užima atitinkamai 9-ąją ir 14-ąją pozicijas. T. Sedekerskis Eurolygoje žaidžia naudingiausiai iš visų Lietuvos krepšininkų. Jis renka net 17,9 efektyvumo balo. Puolėjas pelno 10,3 taško, atkovoja 8,2 kamuolio, pataiko 47,6 proc. tritaškių.

Krizę išgyvenanti, bet vis dar antrąją vietą užimanti „Barcelona“ (11, 5), kuriai atstovauja Rokas Jokubaitis, penktadienį svečiuose kovos su „Monaco“ (9, 7). Ši ekipa, kurios aprangą vilki Donatas Motiejūnas, žengia penkta.

Ketvirtadidienį Atėnų „Panathinaikos“ (9, 7), kuris žengia ketvirtas, su Mariumi Grigoniu savo žiūrovų akivaizdoje rungtyniaus su Belgrado „Crvena Zvezda“ (6, 10), kuriam atstovauja Rokas Giedraitis. Šis klubas yra 15-tas. Graikijos klubas laimėjo triskart iš eilės.

Pirėjo „Olympiacos“ (8, 8), kuriam atstovauja Ignas Brazdeikis, penktadienį svečiuose mėgins įveikti Berlyno ALBA krepšininkus (3, 13). Eurolygos vicečempionas Pirėjo klubas užima tik 11-ąją vietą. ALBA rikiuojasi priešpaskutinė, 17-ta.

Penkias nesėkmes iš eilės patyręs ir ant 16-ojo turnyro lentelės laiptelio nukritęs Kauno „Žalgiris“ (5, 11) ketvirtadienį priims Tel Avivo „Maccabi“ (9, 7). Izraelio klubas rikiuojasi dešimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.