EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ 2023-ieji: nuo fantastikos iki nesusipratimų virtinės

Kauno „Žalgirio“ 2023-ieji – tarsi amerikietiški kalneliai, kurie metų pabaigoje dažniau dardėjo į apačią nei kilo į viršų. Portalas lrytas.lt apžvelgia, kaip žalgiriečiams klostėsi pastarieji metai: nuo skambių pergalių ir patekimo į Eurolygos „Top 8“ – iki skandalų ir liūdnos pralaimėjimų serijos.

„Žalgirio“ 2023-ieji: nuo fantastikos iki nesusipratimų virtinės.<br> Lrytas.lt nuotr.
„Žalgirio“ 2023-ieji: nuo fantastikos iki nesusipratimų virtinės.<br> Lrytas.lt nuotr.
Nazas Mitrou-Longas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nazas Mitrou-Longas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A. Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A. Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Motiejūnas.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Motiejūnas.<br>G. Bitvinsko nuotr.
 „Žalgirio“ 2023-ieji: nuo fantastikos iki nesusipratimų virtinės.<br>G.Šiupario nuotr.
 „Žalgirio“ 2023-ieji: nuo fantastikos iki nesusipratimų virtinės.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 29, 2023, 6:09 PM, atnaujinta Dec 29, 2023, 11:19 PM

Pergalinga pradžia

2023-uosius „Žalgiris“ pradėjo pergalingai. Kazio Maksvyčio auklėtiniai tapo Karaliaus Mindaugo taurės savininkais, kai finale 81:77 įveikė Jonavos „Cbet“ krepšininkus. Akivaizdu, kad „Žalgiris“ buvo šio turnyro favoritas ir tą įrodė rezultatu. KMT taurę „Žalgiris“ laimi jau pastaruosius ketverius metus paeiliui, tą sieks pakartoti ir 2024-ųjų pradžioje. Turnyro finalo ketvertas vyks „Žalgirio“ arenoje.

Patekimas į Eurolygos „Top 8“

Gera pradžia – pusė darbo. Pavasarį kauniečiai pradėjo skindami pergales Eurolygoje, o vyšnaite ant torto tapo netikėtas patekimas į Eurolygos „Top 8“ traukinį. K.Maksvyčio auklėtiniai lemiamose reguliariojo sezono rungtynėse išvykoje po dramatiškos kovos įveikė Miuncheno „Bayern“ 83:80, kas leido užimti 6-ąją vietą ir tęsti kovas dėl čempiono vardo.

Tiesa, ketvirtfinalyje žalgiriečiai neturėjo didelių vilčių prieš Šarūną Jasikevičių ir „Barcelona“ klubą. Seriją „Žalgiris“ pralaimėjo 0–3.

Susigrąžintas LKL titulas

2022–2023 m. sezoną kauniečiai baigė aukštumoje. „Žalgiris“ sėkmingai žengė į LKL finalą, kuriame po kiek netikėtos kovos 3–2 nugalėjo Vilniaus „Rytą“. Nors atrodė, kad žalgiriečiai jaučia didelį nuovargį, visgi Isaiah Tayloro pastangomis pavyko įveikti principinį varžovą. Kauniečiai po metų pertraukos ir vėl tapo Lietuvos čempionais, titulą iškovodami jau 24-ąjį kartą.

Viltingi vasaros darbai

Po puikaus 2022–2023-iųjų sezono „Žalgiris“ anksti pradėjo pasiruošimą 2023–2024 m. sezonui. Paaiškėjus, kad komandoje lieka Keenanas Evansas, o į klubą prisiviliotas buvęs Milano „Olimpia“ kanadietis Nazas Mitrou-Longas, atrodė, kad laukia dar vienas ambicingas sezonas.

Į klubą taip pat atvyko NBA vasaros lygoje spindėjęs Brady Manekas. „Žalgiris“ taip pat išlaikė Igną Brazdeikį, Rolandą Šmitą ir kitus pagrindinius žaidėjus. Tiesa, iš komandos vadovo pareigų pasitraukė Paulius Motiejūnas, kuris ėmė vadovauti Eurolygai.

Netikėtas I.Brazdeikio išvykimas

Prieš pat sezono pradžią „Žalgirį“ sudrebino žinia – I.Brazdeikis išvyksta į Pirėjo „Olympiakos“. „Žalgiris“ už tai gavo 500 tūkst. eurų išpirką. Tuo metu atrodė, kad sprendimas logiškas, iš kurio galima dar daugiau išpešti. Visgi ateitis parodė priešingai.

Sezono pradžia

2023–2024 m. sezoną „Žalgiris“ pradėjo sąlyginai neblogai. Pergalės LKL ir sėkmingas Eurolygos startas nuteikė optimistiškai. Visgi sirgaliai laukė papildymo, kuris turėjo pakeisti I.Brazdeikį. Kol visi laukė naujoko, „Žalgirį“ ėmė šienauti traumų virusas. Iš rikiuotės iškrito Arnas Butkevičius, Lukas Lekavičius ir Brady Manekas. Tai netrukus sukėlė problemų komandos žaidime.

Atsisveikinta su N.Mitrou-Longu

Dar daugiau chaoso į „Žalgirį“ atnešė vadovų sprendimas atsisveikinti su vilčių nepateisinusiu N.Mitrou-Longu. Kanadietis nesulaukė K.Maksvyčio pasitikėjimo ir išvyko į „Olympiakos“. Toks sprendimas dar labiau paaštrino kalbas apie laukiamą naujoką. Tiesa, dabar komandai jau trūko bent kelių žaidėjų.

K.Maksvyčio drama

Prastėjantys rezultatai ėmė kaitinti K.Maksvyčio postą. Nors „Žalgiris“ pasirašė sutartis su Edmondu Sumneriu ir Austinu Hollinsu, ėmė sklisti kalbos, kad K.Maksvyčio batus matuojasi italas Andrea Trinchieri. Po pralaimėjimo Belgrado „Partizan“ klubui „Žalgirio“ vadovas Paulius Jankūnas buvo pasiekęs žodinį susitarimą su italu. Tiesa, apie tai jis garsiai komandos viduje nekomunikavo. Vis dėlto žiniasklaida padarė jam „paslaugą“ ir pagarsino bręstančius pokyčius „Žalgiryje“. Tai supratę žaidėjai užstojo K.Maksvytį, perkalbėjo P.Jankūną ir išsaugojo treneriui iš Darbėnų darbo vietą. Bent jau iki Naujų metų.

Metus baigia pralaimėjimų serija

Turbulencija gerokai supurtė „Žalgirio“ žaidėjus, trenerius, vadovus ir net sirgalius. Vis dėlto bent jau kol kas rezultatai aikštėje nesikeičia. „Žalgiris“ Eurolygoje tolsta nuo įkrintamųjų etapo. K.Maksvyčio auklėtiniai metus baigia penkiais pralaimėjimais iš eilės ir tik 16-a vieta. LKL lygoje kauniečiai dalijasi 1–2 vietomis su „Rytu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.