EUROLYGA 2023

„Šiaulius“ prikėlęs Ž. Urbonas vos nesusigraudino: įspūdingą pergalę skyrė A. Sireikai

Prieš tris savaites „Šiaulių“ (4/12) vairą iš latvo Nikolajų Mazurą perėmęs Žydrūnas Urbonas jau kardinaliai pakeitė krepšinio nuotaikas Saulės mieste.

 Žydrūnas Urbonas<br> Betsafe-LKL nuotr.
 Žydrūnas Urbonas<br> Betsafe-LKL nuotr.
 Eimantas Stankevičius.<br>LKL nuotr.
 Eimantas Stankevičius.<br>LKL nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-01-09 11:06, atnaujinta 2024-01-09 11:11

Pirmadienį „Šiauliai“ užsitikrino jau ketvirtą pergalę iš eilės po Ž.Urbono atvykimo, svečiuose sensacingai, net 43 taškų skirtumu – 115:72 (30:25, 29:21, 23:13, 33:13), nugalėdami Pasvalio „Pieno Žvaigždes“ (5/10) ir taip sėkmingai atsispirdami nuo „Betsafe-LKL“ turnyrinės lentelės dugno.

„Visa garbė ir šlovė vyrams. Čia lenkiu galvą. Jaučiuosi kaip jaunystėje, gerai užsikūrėme, geras vakarėlis vyksta Šiauliuose. Vaidui Pauliukėnui (asistentui) ir sakiau šiandien, kad jaučiuosi kaip mes kažkada taip siautėdavom: nebijodavome nieko, eidavome, išpildydavome viską, kovojome dėl trenerio.

Jauna chebra, Eimantui Stankevičiui 25-eri, tai nežinau, dar niekada neturėjau tokios komandos rankose, tokios jaunos. Jausmas graudinantis, bet nepradėsime verkti“, – atvirai kalbėjo „Šiaulių“ strategas.

Karjeros rungtynes sužaidė Eimantas Stankevičius. Visus metimus pataikęs 25-erių gynėjas pelnė 23 taškus, atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 31 naudingumo balą.

„Galbūt taip sakyčiau, kad iškart įžvelgiau, jog jis žaidikas. Jis ne metikas. Čia reikia saugotis. Jis gerai sprendžia situacijas su kamuoliu. Gali prasiveržęs su kamuoliu ir įmesti. Daug kas įsivaizduoja, kad jis yra metikas ir reikia jį išnaudoti nuo tritaškių linijos. Aš jį matau kaip žaidiką, nes tokiame amplua jis žydi. Sakyčiau, jis man antras įžaidėjas“, – pagyrų negailėjo Ž.Urbonas.

Gražių žodžių treneris negailėjo ir legendinio Mindaugo Žukausko 18-mečiui sūnui Deividui, kuris per 4 minutes įmetė vienintelį mestą tritaškį: „Aš jame matau didelį potencialą. Manau, kad bus dukart geresnis nei tėvas. Šaunuolis.“

Gražiu žodžiu 47-erių strategas atsiliepė ir apie buvusį „Šiaulių“ trenerį Antaną Sireiką: „Šitą pergalę norėčiau skirti A.Sireikai. Tai žmogus, kuris gal ir veltui nurašomas kaip blogas treneris. Aš net derinį A.Sireikos garbei padariau ir jis mums puikiai gavosi.“

Tris savaites prie komandos vairo esantis Ž.Urbonas jau sugebėjo išplėšti keturias pergales iš eilės ir sujudinti visą Šiaulių krepšinio bendruomenę:

„Fanų palaikymas neleido mums atsipalaiduoti. Visos skanduotės tiesiog nukelia mane į jaunystę. Tikiuosi, kad mus palaikys ir kitą savaitę rungtynėse su Estais, žinoma ir su Kauno „Žalgiriu“. Su tokiu palaikymu galime labai daug ką padaryti.“

Savo patirtį Šiauliuose per tris savaites įvertinti paprašytas Ž.Urbonas pirštu bedė į žaidėjus:

„Neįtikėtina. Visgi jauna komanda, praėjusi mažiau tokių situacijų, mažiau „mušti“ žaidėjai. Man buvo neramu, kaip reaguos į tam tikras situacijas. Bet aš apakęs. Aš juos galiu reguliuoti ne tik pasiruošdamas namų darbus. Jie reaguoja į mane rungtynių eigoje. Ta koncentracija. Kartais žaidėjai būna labai protingi, su aukštu žaidimo IQ, bet daug ką duoda pastangos. Jie kartais padaro dukart daugiau, nei reikia. Sakau, visa garbė ir šlovė vyrams. Gera man juos treniruoti ir džiaugiuosi už juos ir Šiaulius.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.