EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ nenuvertinantis A. Mumbru išskyrė kauniečių stiprybes

Laukdama svarbaus Kauno „Žalgirio“ (6/13) vizito, Valensijos „Valecia“ (10/9) sieks išlaikyti labai svarbią poziciją geriausiųjų dešimtuke.

Alexas Mumbru.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
Alexas Mumbru.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 12:02 PM

Chrisas Jones'as buvo naudingiausias „Valencia“ žaidėjas, įmetės 16 taškų, kai sezono pradžioje Kaune „Valencia“ laimėjo 72:87 (12:20, 18:32, 23:20, 19:15). Jo aikštės dvikova su Keenanu Evansu, kuris tose rungtynėse įmetė 18 taškų, buvo bene svarbiausias rungtynių momentas.

„Valencia“ taip pat tikisi rimto pasirodymo po krepšiu iš Damieno Inglis‘o, kuris paskutinę dvigubą Eurolygos savaitę vidutiniškai atkovojo 9 kamuolius.

Apie rungtynes prabilęs „Valencia“ treneris Alexas Mumbru išskyrė fiziškesnį ir greitesnį Kauno „Žalgirį“, bei įtemptą šio sezono Eurolygos tvarkaraštį:

„Laukia sunkios rungtynės, „Žalgiris“ žaidžia gerą krepšinį, net ir su trenerio pasikeitimu. Jie dabar yra greitesni, jų žaidimas - fiziškesnis. Nors „Žalgiris“ ir žaidė savo šalies čempionate, tai vis tiek leido jiems pailsinti kai kuriuos žaidėjus prieš šią dvigubą savaitę, tad jie bus labiau atsigavę prieš mus. Mes turėjome šiek tiek pokyčių dėl nuovargio, bet dabar svarbiausia atsigauti fiziškai ir pasiruošti rungtynėms namuose.

Šis Eurolygos sezonas tikrai sunkus. Ne tik dėl tvarkaraščio, bet ir dėl žaidimo lygio. Mūsų rungtynės su Atėnų „Panathinaikos“ turėjo atkrintamųjų intensyvumą. Fizinis lygis, kurį matome rungtynėse yra tikrai rimtas išbandymas“, – teigė „Valencia“ strategas.

Rungtynių svarbą ir didelį nuovargį pakomentavo ir 25-erių „Valencia“ sunkusis kraštas Nate‘as Reuversas:

„Šios rungtynės mums yra labai svarbios ir mes jas norime laimėti. Ši savaitė – labai sunki visoms komandoms. Esame pavargę, bet yra labai svarbu laimėti norint turėti progą žaisti atkrintamosiose. Mums rungtynės Kaune buvo vienos geriausių šį sezoną. Manau, kad galime tai pakartoti jei žaisime tvirtai ir naudosime viską, ką mokame kaip komanda. Naujų žaidėjų papildymas komandoje mums yra labai naudingas, esame lankstesni, ypač dėl traumų. Esame komanda su dideliu kiekiu žaidėjų, kurie yra pasiruošę padėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.