EUROLYGA 2023

Po pralaimėtų NBA rungtynių pratrūkęs D. Rajakovičius: „Tai – nežmoniška“

„Toronto Raptors“ (15/22) vyriausiasis treneris Darko Rajakovičius pašėlo spaudos konferencijoje po skaudaus pralaimėjimo prieš „Los Angeles Lakers“ (19/19) 132:131 (28:24, 23:29, 37:36, 44:42), kur vien per paskutinį kėlinį „Lakers“ žaidėjai metė net 23 baudų metimus.

Anthony Davisas<br>USAToday.com ir Scanpix nuotr.
Anthony Davisas<br>USAToday.com ir Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2024, 5:54 PM

Darvino Hamo auklėtiniai namuose išplėšė sunkią pergalę prieš „Raptors“ ir vėl įsitvirtino vakarų konferencijos dešimtuke. Komandą į pergalę vedė Anthony Davisas, per 40 minučių įmetęs 41 tašką, atkovojęs 11 kamuolių ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Jam asistavo legendinis NBA žaidėjas LeBronas James‘as, per 35 minutes įmetęs 22 taškus, atkovojęs 5 kamuolius ir atlikęs 12 rezultatyvių perdavimų.

„Raptors“ komandoje šou surengė Scottie Barnes‘as, per 40 minučių įmetęs 26 taškus, atkovojęs 3 kamuolius ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus. Jam padėjo Pascalis Siakamas, per 32 minutes įmetęs 25 taškus, atkovojęs 4 kamuolius ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus.

Tiesa, šaršalas spaudos konferencijoje įvyko ne tik dėl pralaimėtų rungtynių. „Raptors“ treneris D.Rajakovičius išskyrė baudų metimų nelygybę rungtynėse, kur per visas rungtynes Toronto ekipa turėjo 13 baudų metimų prieš Los Andželo ekipos 36-ias.

„Tai – nežmoniška. Kas nutiko šiandien yra visiška mėšlo krūva“, – spaudos konferencijoje teigė „Toronto Raptors“ strategas. „Gėda. Gėda teisėjams. Gėda lygai, kad tai yra leidžiama. 23 baudų metimai ketvirtajame kėlinyje jiems, prieš mūsų du? Tai kaip mums žaisti? Aš suprantu pagarbą žvaigždėms, bet mes taip pat turime žvaigdžių.“

Nuolankumą pražangoms D.Rajakovičius išskyrė paskutinio kėlinio pavyzdžiu:

„Kaip taip įmanoma, kad Scottie Barnes‘as, visų žvaigždžių kalibro žaidėjas, kiekvieną kartą turi sunkiai brautis po krepšiu ir saugotis, kad tik nebūtų pražangos, ir bendrai tegauna tik du baudų metimus?“

Anthony Davidsas savo meistrišką žaidimą užbaigė įmesdamas net 10 taškų per paskutinę minutę, įskaitant 8 iš 8 mestų baudos metimų, ir blokuodamas kertinį S.Barnes‘o metimą.

D.Rajakovičius pripažino, kad jautė, jog teisėjai, net nesuteikė jiems šanso laimėti:

„Jie turėjo šiąnakt laimėti? Jei taip, tai tiesiog pasakykite prieš rungtynes, kad galėtumėme net nepasirodyti. Tiesiog duokite jiems pergalę. Šiandienos rungtynės nebuvo sąžiningos. Ir tai ne pirmas kartas mums. Scottie Barnes‘as bus visų žvaigdžių komandoje. Jis bus šios lygos veidas, ir kas vyksta čia visą sezoną... Yra totali nesąmonė.“

Panašu, kad toks D.Rajakovičiaus išsišokimas pritrauks nemenką baudą iš NBA, tačiau panašu, žaidėjai visiškai palaiko trenerį.

„Tai tik parodo, kad jis stovi už mus visus. Mes esame ne tik komanda, mes esame šeima“, – teigė „Raptors“ žaidėjas Thaddeusas Young‘as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.