EUROLYGA 2023

Esminę problemą išskyręs A. Trinchieri – apie A. Hollinso ateitį ir spaudimą žaidėjams

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį nesugebėjo pasipriešinti „Barcelona“ krepšininkams, kuriems išvykoje nusileido 73:91, o Andrea Trinchieri rungtynes paliko gerokai įpykęs ant savo auklėtinių.

 Andrea Trinchieri<br>zalgiris.lt nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>zalgiris.lt nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>zalgiris.lt nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 12, 2024, 11:52 PM, atnaujinta Jan 13, 2024, 7:33 AM

Trečiajame kėlinyje „Žalgirio“ krepšininkai net atsilikinėdami buvo perėmę rungtynių iniciatyvą ir turėjo vos trijų taškų deficitą – 51:54.

Tačiau dar tame pačiame ketvirtyje katalonai susigrąžino dviženklį pranašumą, o lemiame kėlinyje kauniečiams nesugebėjus mažinti atsilikimo, „Žalgirio“ krepšininkai palūžo ir buvo pradėti triuškinti.

Po rungtynių Andrea Trinchieri teigė, kad yra nepatenkintas auklėtinių rankų nuleidimu, o kartu pridūrė, jog trečiasis rungtynių kėlinys buvo nuodėmė.

„Vienintelis dalykas, kuris mane neramina, yra ne taškai švieslentėje, kadangi Valensijoje taip pat praleidome nemažai taškų, o šiandien „Barcelona taip pat sužaidė puikias rungtynes. Manęs neramina tai, kad tam tikru momentu ketvirtajame kėlinyje mes pasidavėme. Tai yra dalykas, kuris man nepatinka ir tai aš esu pasakęs, – po rungtynių Katalonijoje kalbėjo italas.

– Mes esame „Žalgiris“, mes galime būti geri arba blogi, bet mes aikštelėje negalime pasiduoti. Kai niekas neveikia, mes turime išlikti kartu ir pabaigti darbą, kurį mes pradėjome. Mes tai esame skolingi sau, organizacijai ir sirgaliams, kuriuos mes turime. Tai yra svarbiausias dalykas, kurį akcentavau ir žaidėjams.

Aš savo žaidėjų nekritikuosiu viešai. Mes pralaimėjome kaip komanda. Aš turiu padaryti daugiau, kad jie (žaidėjai) elementariai daugiau stengtųsi ir turėtų daugiau pasitikėjimo bei kartu nebūtų nusiminę, kai dalykai eina bloga linkme.

Manau, kad mes turėjome labai prastą pirmąjį kėlinį, bet turėjome gerą antrąjį. Manau, kad lėtas startas kainavo mums rungtynes. Trečiajame kėlinyje mes itin daug prasižengėme tuomet, kai „Barcelona“ metė į krepšį. Mes kartu buvome minkšti tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Šį vakarą (Jabari) Parkeris, (Janas) Vesely, (Dario) Brizuela sužaidė puikias rungtynes. Mes galėtume būti geresni, bet „Barca“ žaidė puikiai. Tam tikru momentu mes neturėjome pakankamai fizinės ir psichologinės energijos kovoti. Tai manęs neramina.“

„Žalgiris“ su 7 pergalėmis ir 14 nesėkmių Eurolygoje užima 16-ąją vietą.

Kitą savaitę (penktadienį) kauniečiai namuose susitiks su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbache“ ekipa, kuri per pastarąsias 8 Eurolygos rungtynes iškovojo 7 pergales.

– Kas labiausiai neveikė antroje pusėje?,  žurnalistai paklausė A.Trinchieri.

– Buvome minkšti, nebuvome fiziškai ir psichologiškai pasiruošė, padarėme daug psichologinių klaidų ir buvome nusiminę.

– Kas lėmė prastą startą šiose rungtynėse?

– Taip neturėtų būti, bet taip įvyksta. „Barcelona“ į rungtynes įėjo labai agresyviai. Aš panaudojau dvi minutės pertraukėles pirmajame kėlinyje, ko dažniausiai nedarau, bet aš mačiau, kad komandai reikėjo palaikymo. Aš manau, kad tai suveikė, nes turėjome labai gerą antrąjį kėlinį. Tiesą sakant, aš esu labiau nusivylęs dėl prasto trečiojo kėlinio nei dėl pirmojo. Pirmas kėlinys buvo blogas, bet mes sugebėjome sugrįžti į rungtynes. Trečiasis kėlinys buvo nuodėmė.

– Kur labiausiais strigo komanda, kuomet reikėjo išpildyti derinius?

– Daug kur. Bet kaip mes juos galime išspręsti, kai neturime treniruočių?

– Ši dviguba savaitė – nebloga. Išvykoje pavyko pasiimti vieną pergalę. Kaip manote, kur labiausiai komanda patobulėjo šią savaitę?

– Net nežinau. Aš manau, kad žaidėjai bando suprasti tai, ko aš noriu. Kai kurie bando susigyventi su tuo, kokį spaudimą aš jiems duodu. Kartais, kai turi didelę rolę, negali bijoti ir atsitraukti nuo atsakomybės. Aš galiu priimti, kad žaidėjas neturėjo geros dienos, kad žaidėjas sužaidė prastą mačą. Jeigu metimai nekrenta, veržkis, jeigu tau nesiseka puolime, ginkis, provokuok pražangą puolime ir daryk kažką komandai.

– Artėja Austino Hollinso trumpalaikio kontrakto pabaiga. Ar turite sprendimą dėl jo ateities?

– Mes dar turėsime diskutuoti, bet aš noriu pasakyti, kad jis yra puikus žmogus, geriausias komandos draugas, kurį galima rasti. Jis padeda treneriui ir komandos draugams. Kad ir kas beįvyktų, aš esu jam labai dėkingas už jo vaidmenį, kurį jis atlieka aikštelėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.