EUROLYGA 2023

„Vilkų“ agresyvumo pasigedęs K. Kemzūra į fanų faktorių mojo ranka

Kęstučiui Kemzūrai nepavyko laimėti antrojo Vilniaus derbio paeiliui. Šeštadienį jo treniruojamas „Wolves“ klubas namuose 72:89 neprilygo Vilniaus „Ryto“ komandai.

Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
Rasheedas Sulaimonas<br>T.Bauro nuotr.
Rasheedas Sulaimonas<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
 Kristupas Žemaitis<br> T.Bauro nuotr.
 Kristupas Žemaitis<br> T.Bauro nuotr.
Vaidas Kariniauskas<br>T.Bauro nuotr.
Vaidas Kariniauskas<br>T.Bauro nuotr.
Jeffery Tayloras<br>T.Bauro nuotr.
Jeffery Tayloras<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
Rasheedas Sulaimonas<br>T.Bauro nuotr.
Rasheedas Sulaimonas<br>T.Bauro nuotr.
Vaidas Kariniauskas<br>T.Bauro nuotr.
Vaidas Kariniauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jan 13, 2024, 9:19 PM

„Vilkai“ startavo kur kas geriau ir sužaidus penkias minutes pirmavo 9:2.

Ilgai džiaugtis pranašumu K.Kemzūros auklėtiniai negalėjo. „Rytas“ pradėjo kliautis mažesniais žaidėjais, kurie panaikino skirtumą, o vėliau krepšys atsirišo visiems svečių žaidėjams ir antrajame kėlinyje jau dviženklę persvarą turėjo „Ryto“ krepšininkai.

Po pertraukos „Wolves“ dar kelis kartus bandė organizuoti spurtus, tačiau visi šie bandymai buvo greitai sustabdyti ir šeimininkai galiausiai pripažino varžovų pranašumą.

Vyriausiasis „Wolves“ treneris K.Kemzūra spaudos konferencijoje ieškojo priežasčių, kodėl jo auklėtiniai eilinį kartą šį sezoną varžovams nusileido fiziškumu.

„Pradėjome rungtynes neblogai, susikaupę. Jie įjungė kitą pavarą ir mes suskydome. Padarėme klaidų, išsimušėme iš vėžių ir istorija kartojosi. Bandėme sugrįžti, bet per daug metėme tritaškių, kurie šiandien nekrito. Kažkada lygoje buvome antri, Europos taurėje gal net pirmi, bet net ir laisvi šiandien nepataikėme. Buvome sumažinę atsilikimą iki 7 taškų, bet nebuvo to agresyvumo... Manau, kad pralaimėjome rungtynes antrajame kėlinyje“, – pagrindines pralaimėjimo priežastis komentavo „Wolves“ treneris.

– Daug klaidų pirmoje pusėje buvo padaryta bandant bėgti į greitąjį puolimą. Ar rungtynių planas buvo organizuoti greitas atakas?

– Kuomet yra galimybė, tuomet yra planas bėgti ir susikurti lengvą metimą. Jeigu viskas pasibaigia klaida ir net ne metimų, arba trys prieš vieną metant tritaškį, tuomet tokio plano nebuvo.

– „Rytas“ pademonstravo šį sezoną sau nebūdingą kibią gynybą nuo galinės linijos. Ar tai kažkiek nustebino?

– Nenustebino. Tai gali nutikti. Žaidi prieš pajėgią komandą ir visaip gali būti. Pikčiausia, jog nusileidome tuo agresyvumu patys. Ir tai kartojasi. Tai yra liūdniausia ir pikčiausia.

– Pirmajame kėlinyje „Rytas“ pradėjo periminėti iniciatyvą su mažu penketu. Kas nesisekė ginantis prieš jį?

– Nežiūrėkite taip giliai. Didelis, mažas penketas. Arnas Velička, Margiris Normantas, Gytis Readzevičius paėmė už gerklės mūsų žaidėjus ir baigėsi visi penketai ir taktikos.

– Užsiminėte apie nepataikytus tritaškius. Tai dėl sudėties ar kažkoks psichologinis dalykas?

– Nežinau. Neturiu atsakymo.

– Formaliai buvo namų rungtynės, tačiau dominavo „Ryto“ fanai. Kiek pikta neturint savų fanų užnugario?

– Reikia laimėti ir turėsime tą fanų persvarą. Ko čia pykti? Man jie netrukdė. Kiek fanų bebūtų, jie neapsigins ir metimų neįmes. Jie sukuria atmosferą, bet mes turime žaidėjų, kurie rungtyniavę ir ne prie tokio triukšmo. Nereikia dairytis į plakatus ar dar kažką. Reikia galvoti, kaip reikia apsiginti.

– Kitos rungtynės su Slobožanskės „Prometey“ yra svarbiausios sezone, atsižvelgiant į turnyrinę lentelę. Kiek svarbu pamiršti šias rungtynes ir žvelgti į kitas?

– Toks mūsų darbas. Tai suvokiame, suprantame, bet nesame robotai, negali paimti ir persijungti. Bet tą turėsime padaryti, nes laiko neturime. Tai sakiau ir rūbinėje. Mes laiko neturime, turime suvokti. Tikiuosi, kad mes supyksime ant savęs. Aš galėčiau sakyti, kad kažką išsigalvoju, bet aš mačiau, kaip tie vyrai gali žaisti ir kokiu intensyvumu bei fiziškumu. Mes tiesiog turime tą daryti, o ne gailėtis savęs ar skųstis, jog mus apstumdė, pagriebė, palaikė. Nu ir kas? Tai tu patį daryk. Kodėl mes to nedarėme? Šitas yra skaudžiausia – kodėl mes to nedarėme? Man niekas negalėjo to atsakyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.