EUROLYGA 2023

Vilniaus derbį laimėjęs G. Žibėnas švęsti nesiruošia: „Tikiuosi, kad pamokų šiam sezonui užteks“

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai pasiekė saldų revanšą sostinės derbyje. Giedriaus Žibėno auklėtiniai išvykos rungtynėse 89:72 sutriuškino „Wolves“ klubą.

Giedrius Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
Marcusas Fosteris<br>Betsafe-LKL nuotr.
Marcusas Fosteris<br>Betsafe-LKL nuotr.
Martynas Echodas ir Marcusas Fosteris<br>Betsafe-LKL nuotr.
Martynas Echodas ir Marcusas Fosteris<br>Betsafe-LKL nuotr.
Marcusas Fosteris<br>Betsafe-LKL nuotr.
Marcusas Fosteris<br>Betsafe-LKL nuotr.
Gytis Radzevičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Gytis Radzevičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Margiris Normantas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Margiris Normantas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 13, 2024, 8:48 PM, atnaujinta Jan 14, 2024, 7:50 AM

Rungtynes geriau pradėjo šeimininkai. Šeimininkai per pirmąsias 5 minutes praleido vos 2 taškus ir susikūrė 9 taškų pranašumą.

Visgi gausų sirgalių užnugarį turėję „Ryto“ krepšininkai įsijausti varžovams neleido ir jau antrojo kėlinio viduryje po įspūdingos atkarpos turėjo 15 taškų persvarą – 33:18.

Likusių rungtynių metu „Vilkai“ dar kelis kartus pabandė sugrįžti į rungtynes, tačiau visi tokie bandymai rezultato nedavė ir „Rytas“ iškovojo užtikrintą pergalę.

Po rungtynių kalbėjęs „Ryto“ treneris G.Žibėnas išskyrė savo auklėtinių pasirodymą gynyboje, tačiau teigė, jog švęsti šios pergalės vilniečiai dar negali.

„Išskyrus pirmas penkias minutes kontroliavome rungtynes, vėliau visą laiką kontrolė buvo mūsų rankose gynybos dėka. Kuomet gynyboje viską atlieki gerai, tuomet lengviau ir puolime. Žinau, kad fanai švenčia, sveikinimai jiems. Mums, kaip komandai, nėra ką švęsti. Negalime nuėję į rūbinę nuėję rėkauti ir švęsti. Kita savaitė labai svarbi, turime atkrintamąsias rungtynes prieš Utenos „Juventus“. Matome jų sportinę formą, tad turime atitinkamai pasiruošti rungtynėms.

Viena pagrindinių pergalės priežasčių – sustabdėme varžovų lyderius – Rasheedą Sulaimoną ir Jeffery Taylorą. Privertėme juos mesti labai sunkius metimus ir daugelį jų jie prametė“, – rungtynes komentavo G.Žibėnas.

– Matėsi didelis žaidėjų noras kovoti. Ar tai buvo spurto priežastis?

– Nedarome jokios panikos dėl pirmų penkių minučių. Nepataikėme gal keturių laisvų metimų ir žinome, kad anksčiau ar vėliau jie įkris. Reikia tvarkytis gynyboje ir tada viskas puolime atsidaro.

– Kiek džiaugiatės tokia žaidėjų reakcija po pralaimėjimų Atėnų „Peristeri“?

– Reikia pripažinti, kad tai nėra lengva per tokį trumpą tarpą. Turėjome vieną treniruotę pasiruošti. Žaidėjai labai tinkamai sureagavo. Buvo skaudus paskutinis pralaimėjimas, bet žaidėjai sureagavo vyriškai ir tai parodė aikštelėje.

– Ar buvo ilgas, nuoširdus pokalbis po serijos su „Peristeri“?

– Dažnai būna tų pokalbių, buvo ir šįkart. To nesureikšminame. Žaidėjai labai nori laimėti, ne tik vietiniai. Labai smagu, kad mūsų legionieriai turi tos motyvacijos. Daugelis komandų turi problemų su legionieriais, tačiau aš galiu pasidžiaugti, jog pas mus legionierių motyvacija yra neįtikėtina ir išskirtinė.

– Kaip pavyko išsireikalauti iš žaidėjų tokios gynybos?

– Manau žaidėjai patys buvo labai supykę po paskutinių rungtynių. Mes žinome, kaip turime elgtis gynyboje ir dėl ko pralaimėjome pirmąsias rungtynes prieš „Wolves“. Tuomet nesukontroliavome jų metimų iš statinių padėčių, per daug eidavome į pagalbas. Šiandien su tuo susitvarkėme. Ką rodo ir jų pataikymas iš toli, tuos metimus šįkart pavyko sukontroliuoti.

– Šiandien lyderis buvo komanda. Ar tai ir akcentuojate?

– Tikrai taip. Nesinori keturiems stovėti ir žiūrėti į vieną. Man, kaip treneriui, labiausiai patinka stebėti, kaip visa komanda švenčia po sėkmingo epizodo gynyboje. Ta energija matėsi visų rungtynių metu ir čia yra didelis žaidėjų nuopelnas.

– Marcusas Fosteris šiandien buvo pastebimas visur. Ar buvo pokalbis, kad iš jo reikia ne tik taškų pelnymo?

– Jis pats kažkuriame interviu pasakė, kad šiemet jis nori būti įvairesnis, ne tik taškų pelnytojas. Jo pasirodymas tik dar kartą įrodo, jog mūsų legionieriai su motyvacija jokių problemų neturi. Tai yra sektinas ir užkrečiantis pavyzdys.

– Kiek džiugu „išvykos“ rungtynes šalia raudonų tribūnų?

– Tai rodo meilė klubui nepaisant kliūčių patekti į areną. Tai yra meilė klubui, miestui ir toms trims spalvoms. Labai džiaugiamės dėl fanų, nes kai tik buvo atidarytas antras aukštas, nesugebėdavome laimėti rungtynių. Pagaliau išsinešame pergalę su atskleistomis užuolaidomis. Matome, kad mūsų gerbėjai yra su mumis nepaisant to laimime ar pralaimime. O tokių komandų, kurios viską laimi tiesiog nėra.

– Įmanoma išlaikyti tą legionierių motyvaciją iki sezono galo?

– Norėčiau atsakyti taip, bet parodys laikas. Iki rinktinių langų manau problemų nebus. Bandysime eiti iki KMT ketverto ir jame pasirodyti geriau, nei pastaruosius kelis metus. Po rinktinių langų liks tik LKL ir žiūrėsime. Reikės išsikelti aiškesnius tikslus ir eiti į kiekvienas rungtynes.

Pirmose čempionų lygos rungtynėse šiek tiek nuvertinome „Peristeri“, čia aišku yra ir trenerių kaltė bei labai skaudžios pamokos. Tikiuosi, kad pamokų šiam sezonui užteks.

– Norėtumėte pasikeitimų sudėtyje?

– Turime gilią rotaciją, visose pozicijose turime talentingų ir motyvuotų žaidėjų. Esame viena jauniausių komandų LKL, jei ne jauniausia. Labai smagu dirbti su tokia komanda. Apie kažkokius pokyčius sudėtyje tikrai negalvojame.

– Ar prisijaukinote „Avia Solutions Group“ areną? Ir fanai vis aktyviau renkasi, ir tritaškiai krenta.

– Dėl prisijaukinimo čia gal labiau fanų klausimas. Dėl metimų – kartais pataikai, kartais ne. Kuomet rodai tokias pastangas gynyboje, tie metimai atsiras. Toks jau tas krepšinis. Kuomet nesigyni, tuomet ir metimai ne taip krenta, ir atrodo, kad kažkokios frustracijos prisikaupę. O prisijaukinant areną, tikiuosi, raudona spalva arenoje ir toliau švies ryškiai.

– Kiek svarbi pirma vieta reguliariajame sezone?

– Kuomet Čempionų lygoje nepasieki tikslų, turi kelti aukštesnius tikslus vietinėse pirmenybėse. Ar atkrintamosiose svarbus namų aikštės pranašumas, manau, kad  atsakė praėjusių metų finalas. Aišku, didžiulis darbas iki ten patekti, bet tai yra tikrai svarbus aspektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.