EUROLYGA 2023

Savo žaidimą keičiantis M. Fosteris pasiuntė žinutę į „Wolves“ stovyklą: „Tai yra „Ryto“ miestas“

Neseniai prie Vilniaus „Ryto“ prisijungęs Marcusas Fosteris jau spėjo parodyti, jog jis vėl gali būti komandos lyderiu, o šeštadienį amerikietis atvedė savo komandą į pirmąją sostinės derbio pergalę šį sezoną.

Marcusas Fosteris<br>Betsafe-LKL nuotr.
Marcusas Fosteris<br>Betsafe-LKL nuotr.
Martynas Echodas ir Marcusas Fosteris<br>Betsafe-LKL nuotr.
Martynas Echodas ir Marcusas Fosteris<br>Betsafe-LKL nuotr.
Javinas DeLaurier ir Marcusas Fosteris<br>T.Bauro nuotr.
Javinas DeLaurier ir Marcusas Fosteris<br>T.Bauro nuotr.
 „Ryto“ aistruoliai<br>T.Bauro nuotr.
 „Ryto“ aistruoliai<br>T.Bauro nuotr.
Keithas Hornsby<br>T.Bauro nuotr.
Keithas Hornsby<br>T.Bauro nuotr.
 Martynas Echodas<br>T.Bauro nuotr.
 Martynas Echodas<br>T.Bauro nuotr.
 Martynas Echodas<br>T.Bauro nuotr.
 Martynas Echodas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 14, 2024, 9:06 AM

„Rytas“ išvykoje rungtynėse 89:72 įveikė Vilniaus „Wolves“ krepšininkus ir atsirevanšavo už pralaimėjimą pirmose tarpusavio rungtynėse.

Prieš dvi savaites prie „Ryto“ prisijungęs M.Fosteris rungtynes užbaigė su 16 taškų (1/2 dvit., 4/7 trit., 2/2 baud.), 4 atkovotais ir 3 perimtais kamuoliais, 6 rezultatyviais perdavimais ir 24 naudingumo balais.

„Turėjome dvi sunkias savaites, kol esu čia. Gera pagaliau laimėti, ypatingai kuomet tai tiek daug reiškia miestui. Po truputį geriname situaciją. Ištaisėme klaidas, kurias darėme prieš „Peristeri“. Buvo sunki pradžia, tačiau parodėme kovotojų charakterį. Gera pergalė, bet dar reikia daug padaryti“, – rungtynes komentavo „Ryto“ lyderis.

– Sunkiai pradėjote rungtynes, tačiau vėliau įspūdingai spurtavote. Kas nulėmė tokio lūžio priežastys?

– Su tuo susijusios pastarosios dvi rungtynės. Supratome, jog negalime atsakyti tik nuo antrosios rungtynių pusės, kuomet jau būna per vėlu. Taip pat rungtynių pradžioje „Wolves“ pataikė sunkius metimus, o rungtynės buvo nerezultatyvios, kas mums padėjo, kadangi išlikome arti varžovų. Vėliau atradome savo ritmą puolime.

– Šiandien atrodėte labai užsivedę, rodėte daug emocijų. Ar buvote pikti po serijos prieš „Peristeri“?

– Be abejo. Užknisa, kuomet sezonas Europoje baigiasi anksčiau nei planavai. Manau galėjome nužygiuoti kur kas toliau. Kartais pralaimėjimai yra geriausias dalykas komandai. Tai mums padėjo tapti geresniais ir artimesniais.

– Šiandien ne tik sėkmingai rinkai taškus, tačiau ir puikiai dalinai perdavimus. Ar tai raktas į komandos sėkmę?

– Toks mano žaidimas mums tikrai padės būti sėkmingiems. Aš mokausi būti geresniu komandos draugu. Noriu komandai būti naudingas ne tik taškų pelnymu, noriu įtraukti ir komandos draugus, kurie yra puikūs. Kartais bus rungtynių, kuomet daugiau atakuosiu pats, kartais dažniau ieškosiu komandos draugų. Ties tuo daugiausiai dirbu šiame sezone.

– Šiandien pamatėme gerai besiginantį Marcusą Fosterį. Viename interviu minėjote, kad jus nuo Eurolygos skiria žaidimas gynyboje. Ar šiandien pamatėme Eurolygos M.Fosterį?

– Tai turiu duoti komandai, jeigu noriu žaisti Eurolygoje. Bet kuri komanda, ji nori gauti viską – gynybą, kovą dėl kamuolių, taškų rinkimą. Tiesiog stengiuosi daryti visko po truputį. Visą tai darau dėl komandos. Noriu, kad būtume sėkmingi. Žinau, jeigu žaisiu abiejose aikštelės pusėse, būsime sėkmingi.

– Ar po serijos su „Peristeri“ turėjote pokalbį su komanda?

– Nuo savęs pasakiau, kad turiu labiau pasitikėti komandos draugais ir daryti daugiau nei tiesiog rinktis taškus. Šiandien buvo geras to pavyzdys. Iš pradžių šiek tiek skubėjau su metimais, nors ir juos įprastai pataikau. Vėliau leidau, kad žaidimas natūraliai ateitų pas mane. Taip ir turiu žaisti, kad padėčiau komandai. Turime daug talentingų žaidėjų puolime. Neprivalau visuomet forsuoti įvykių.

– Prieš „Peristeri“ taip gerai nesigynėte. Kaip vertinate „Ryto“ reakciją?

– Gera reakcija, ypač prieš svarbius mačus, kurie mūsų laukia. Mes turime parodyti komandoms, kad pelnysime daug taškų ir taip pat sugebėsime varžovus spausti gynyboje. Iš dalies viskas prasideda nuo manęs. Kiti žaidėjai komandoje yra žinomi dėl savo sugebėjimų gynyboje. Tačiau kuomet jie pamato, kad ir aš ginuosi, tai pakelia visos komandos lygį. Stengiuosi įnešti šį elementą.

– Žaidėte išvykoje, bet kaip jautėsi iš tikrųjų?

– Tai buvo keistos išvykos rungtynės. Nesitikėjau tiek daug „Ryto“ sirgalių, bet jie nuolat pasirodo. Atrodė, kad tai buvo dar vienos namų rungtynės.

– Kai sugrįžote į „Rytą“, sakėte, kad labai esate „Jeep“ arenos fanas. Kaip dabar jaučiatės ASG arenoje?

– Sužaidžiau čia dvi rungtynes ir prisirinko labai daug žmonių. Man tai patinka. Jausmas būti didelėje arenoje su dar daug aistruolių yra nuostabus. Su tokiu namų aikštelės pranašumu mums bus sunku pralaimėti.

– Kas yra tikrasis vilkas Vilniuje?

– Aišku, kad „Rytas“ mieste yra labai ilgai. Mes pradedame įrodyti, kad tai yra „Ryto“ miestas. Aišku, mums reikia padaryti daugiau, negalime remtis tik vienu maču. Turime dar labiau spausti „Wolves“ ir kiekvieną sykį juos pamačius, turime jiems leisti suprasti, kad tai – mūsų miestas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.