EUROLYGA 2023

Šmaikštavęs, komandos draugą gyręs ir žaisiantis „kol kvėpuos“ J. Valančiūnas: „Tai kainavo mano trigubą dublį“

Jonas Valančiūnas sekmadienio rytą Lietuvos laiku peržengė 11000 tūkstančių taškų ribą NBA pirmenybėse ir solidžiai prisidėjo prie „New Orleans Pelicans“ (24/16) pergalės prieš „Dalaso Mavericks“ (23/17), o po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje lietuvis teigė, kad tokios pergalės vienija komandą ir kartu ne kartą privertė žurnalistus nusijuokti.

 Jonas Valančiūnas<br> USA Today Sports/Reuters/Scanpix nuotr. ir stopkadras
 Jonas Valančiūnas<br> USA Today Sports/Reuters/Scanpix nuotr. ir stopkadras
 Jonas Valančiūnas<br> USA Today Sports/Reuters/Scanpix nuotr.
 Jonas Valančiūnas<br> USA Today Sports/Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 14, 2024, 10:12 AM, atnaujinta Jan 14, 2024, 10:25 AM

Lietuvio klubas 118:108 įveikė Kyrie Irvingo tempiamą „Mavericks“ ekipą.

J.Valančiūnas prie „Pelicans“ pergalės per beveik 28 minutes aikštelėje pelnė 14 taškų (4/6 dvit., 6/6 baud.), sugriebė 12 atšokusių kamuolių, išskirstė 7 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 varžovų metimus ir prasižengė 4 kartus.

Po mačo JV teigė, kad tokios pergalės vienija komanda, o kartu nustebo savo žaidimo laiku aikštelėje.

„Geras, žaidžiau net 27 minutes, – šmaikščiai pradėjo spaudos konferenciją J.Valančiūnas. – Tai (pergalė) yra puiku. Mes nežiūrėsime į tai, kad vėliau atsigulsime į lovą, mes šiandien atradome gerą žaidimą, nors neturėjome kelių svarbių žaidėjų. Žaidėme gerai prieš puikią komandą. Žaidėme kietai ir fiziškai. Taip susikuria mūsų ryšys, tokios pergalės mus suvienija ir jos padės mums ateityje.“

„Pelicans“ komandoje įspūdingą mačą sužaidė NBA pirmametis Jordanas Hawkinsas. Stipriausios planetos lygos naujokas per 36,5 minutės aikštelėje pasižymėjo 34 taškais (5/7 dvit., 6/12 trit., 6/8 baud.), 5 atkovotais kamuoliais ir 4 rezultatyviais perdavimais.

Anot J.Valančiūno, „Pelicans“ jaunuolis vieną dieną gali tapti vienu geriausių metikų NBA.

„Visų pirma, jis nepataikė poros metimų po mano perdavimų... Tai kainavo mano trigubą dublį. Aš aišku juokauju (šypsosi – red.), – vėl šmaikštavo JV. – Jis yra pasiruošęs ir visada labai daug dirba. Žaidžia, nežaidžia... NBA yra sunki lyga, reikia įtvirtinti savo vardą, bet jis niekada nepasiima laiko poilsiui, jis visada dirba, visąlaik yra salėje ir tobulina savo žaidimą. Jis šiandien parodė, kad jis yra gabus pademonstruoti didžiulius skaičius. Jis niekada nepasiduoda.

Jis yra jaunas žaidėjas ir jam niekas nėra padėta ant lėkštės. Jis turi kelią, kuriuo jis eina. Manau, kad jis bus vienas geriausių lygos metikų, jeigu jis taip ir toliau dirbs. Esu labai laimingas dėl jo.“

J.Valančiūnas šiame mače peržengė 11000 tūkstančių taškų ribą NBA reguliariajame sezone, o po šio pasiekimo lietuvis buvo pasveikintas rūbinėje komandos draugų ir jam buvo įteiktas rungtynių kamuolys.

Paklaustas apie savo pavyzdį kitiems, JV atskleidė tai, kas jį daro laimingu būnant krepšinio aikštelėje.

„Žinote, aš juk nemesiu 35-ių metimų. Aš bandau žaisti krepšinį teisingu būdu. Būtent tai mane daro laimingu aikštelėje. Gerų užtvarų statymas, perdavimų atlikimas ir to, kas mus užveda, atradimas. Mes šiandien tai atradome ir aš esu laimingas dėl šios komandos“, – aiškino uteniškis.

„Pelicans“ NBA pirmenybėse šią naktį žaidė antrą mačą paeiliui, tačiau JV pridūrė, kad jis bus aikštelėje tol, kol kvėpuos.

„Aš bandau žaisti visas rungtynes, kuriose galiu žaisti. Jeigu būsiu gyvas ir kvėpuosiu, aš visąlaik būsiu aikštelėje (juokiasi – red.). Patrankykite per medį. (žurnalistas patrankė į medį) Puikus darbas, ačiū! (šypsosi – red.)“, – baigė JV.

Visą spaudos konferenciją žiūrėkite čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.