EUROLYGA 2023

„Lietkabelis“ Europos taurėje sukūrė antirekordą – gavo net penkias nesportines pražangas, buvo sutraiškytas ir komplikavo savo padėtį

Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa vėl pateko į Europos taurės turnyro nesėkmių ruožą. Trečiadienį B grupėje kovojantys Nenado Čanako vedami krepšininkai išvykoje turėjo itin sunkią užduotį – įveikti vieną iš lyderių Breso Burgo „JL“ klubą, tačiau patyrė labai skaudžią nesėkmę 71:104 (17:22, 19:25, 24:24, 11:33) ir dar labiau komplikavo situaciją dėl patekimo į atkrintamąsias kovas. Tai buvo trečiasis iš eilės Panevėžio pralaimėjimas Europos taurėje.

Panevėžio „Lietkabelis“<br>Betsafe-LKL nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“<br>Betsafe-LKL nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“<br>LKL nuotr.
Panevėžio „Lietkabelis“<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 17, 2024, 8:08 PM, atnaujinta Jan 17, 2024, 10:45 PM

Šiose rungtynėse „Lietkabelis“ gavo net penkias nesportines pražangas – dvi gavo Vytenis Lipkevičius ir buvo antrame kėlinyje išvarytas iš aikštės, po vieną – Deividas Sirvydis, Stefanas Birsevičius ir Nikola Popovičius. Be to techninę pražangą mačo metu gavo ir treneris Nenedas Čanakas. Be to „Lietkabelis“ padarė dvikovoje 26 klaidas.

Prancūzijos komanda su 12 laimėjimų jau turėjo kur kas anksčiau kelialapį į kitą varžybų etapą, o panevėžiečiai dar bando kabintis į galimybę prasimušti į turnyro atkrintamuosius mačus.

Prancūzai savo aikštėje šį sezoną yra pralaimėję vos du kartus per visus turnyrus.

Panevėžiečiai pirmame rate po permainingos kovos palaužė „JL“ ekipą 100:96. Tai buvo vienas iš trijų prancūzų pralaimėjimų.

Trečiadienį panevėžiečiai ilgai laikėsi prie šeimininkų, tačiau antrame kėlinyje „JL“ atitrūko 43:33 ir ilsėtis išėjo pirmaudama 47:36.

Trečiame klėinyje svečiai sugebėjo sumažinti skirtumą iki 52:59, bet ir vėl prancūzai atitrūko 66:55.

Vis dėlto ketvirtą kėlinį „Lietkabelis“ pradėjo kur kas linksmiau – atsiliko tik 60:71. Kitą vertus, ketvirtame kėlinyje šeimininkai dar labiau paspaudė svečius iš Lietuvos ir likus grumtis 5 min. jau pirmavo 80:60.

Baigiantis mačui prasidėjo ir svečių daužymas – 96:66.

„JL“: Zaccharie Risacheris 22 (4/6 trit.), Maksimas Salashas 16, Isiaha Mike‘as ir Bryce‘as Brownas – po 15, Jeremy Morganas 11.

„Lietkabelis“: Nikola Popovičius 19, Deividas Sirvydis 15 (4/7 trit.), Vytenis Lipkevičius ir Gediminas Orelikas – po 8, Dovis Bičkauskis 7.

Panevėžiečiai savo sąskaitoje turi tik 5 laimėjimus, bet dar siekia šanso pratęsti tarptautinį sezoną.

B grupėje, kurioje žaidžia „Lietkabelis“, tris kelialapius į atkrintamąsias varžybas jau užsitikrino Las Palmo „Gran Canaria“, Burgo „Jeunesse Laïque“ ir Klužo „Universitatea“. Šios trys komandos paskutiniuose turuose kovos dėl dviejų tiesioginių kelialapių į ketvirtfinalį.

Gana tvirtus pamatus pasiklojo ketvirtąją vietą užimantis Ulmo „ratiopharm“. Tiesa, Ulmo klubas dar pavejamas, bet tik tuo atveju, jei dalins taškus visiems į kairę ir į dešinę, o persekiotojai daug klaidų nedarys.

Dėl penktosios ir šeštosios vietų realiai kovoja net penkios komandos, kurias šiuo metu skiria vienas-du taškai: pretendentais yra Salonikų „Aris“, „Trento“, Podgoricos „Buducnost“, Ankaros „Turk Telekom“ ir „Lietkabelis“.

Panevėžio komandos padėtį labai apsunkina tai, kad kitą savaitę teks vykti į Ankarą, kur vyks dvikova su buvusia trenerio Nenado Čanako komanda „Turk Telekom“.

Jei nepavyks iškovoti Turkijoje pergalės, dvejos paskutinės „Lietkabeliop“ rungtynės namie gali būti bereikšmės.

O per du paskutinius turus į Panevėžį atvyks beviltiškas grupės autsaideris Vroclavo „Śląsk“ ir šį sezoną nelauktai sėkmingai žaidžianti „Universitatea“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.