EUROLYGA 2023

V. Lipkevičius – apie grįžimą į rikiuotę ir KMT akistatą su „Neptūnu“

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ jau sekmadienį stos į kovą Karaliaus Mindaugo Taurės (Citadele-KMT) antrosiose ir lemiamose ketvirtfinalio serijos rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu“.

Vytenis Lipkevičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Vytenis Lipkevičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 7:08 PM

Pirmąjį mačą Klaipėdoje uostamiesčio ekipa laimėjo 91:89, o paskutinėse savo rungtynėse Betsafe-LKL fronte 100:81 nugalėjo „Gargždus“. Vietinėse pirmenybėse klaipėdiečiai rikiuojasi šeštoje pozicijoje (8/9).

„7bet-Lietkabelis“ savo ruožtu užima penktąją poziciją (9/6), o Europos Taurės turnyre vis dar tęsia kovą dėl vietos atkrintamosiose.

Apie sveikatos problemas, įpusėjusį sezoną ir artėjantį susitikimą su „Neptūnu“ svetainei kklietkabelis.lt papasakojo komandos kapitonas Vytenis Lipkevičius.

– Dėl ligos nežaidei maždaug mėnesį. Kas konkrečiai buvo nutikę ir kaip jautiesi dabar?

– Nieko labai ypatingo, plaučių uždegimas. Plaučių uždegimas nėra toks jau lengvas reikalas, tai visi šitie reikalai ir užtruko. Ilgai tas mėnesis ėjo, norėjosi, kad viskas būtų greičiau, bet reikėjo pralaukt ir prakentėt. Turbūt, nėra taip buvę, kad dėl ligos tiek ilgai nežaisčiau, plaučių uždegimą turėjau tik mokykloj, n metų atgal. Pirmos rungtynės nebuvo lengvos, bet po truputį įsivažiuoju ir džiaugiuos, kad jau galiu žaist.

– Šį sezoną komandoje ligų ir traumų netrūksta. Kaip galvoji, kokios pagrindinės to priežastys?

– Visas šis sezonas toks, iš žaidėjų kažką turim, kažko neturim, kitiems tenka didesnis krūvis, kelionių daug, turbūt, tas imunitetas žemumose. Kitos komandos irgi turi problemų, pvz. mums ir „Wolves“ labai pasijautė FIBA lapkričio lango panaikinimas, beveik pora mėnesių trumpesnis Europos Taurės reguliarusis sezonas, dėl šitų priežasčių labai susispaudė tvarkaraštis. Reikia džiaugtis, kad iš visų ligų visi grįžinėjam ir dabar belieka gerint žaidimą. Dėl traumų, tai Martyno minimalūs terminai sueidinėja, žiūrėsim, kaip jis jaučiasi šiek tiek didinant krūvius, Paulius irgi jaučiasi neblogai. Šiai akimirkai viskas neblogai, tikiuosi taip bus ir toliau.

– Europos Taurėje liko trejos rungtynės, kaip vertini šansus patekti į atkrintamąsias?

– Į šansus nežiūriu ir negalvoju, tiesiog einam, stengiamės ir norim kiekvienas rungtynes laimėt. Šį sezoną labai daug kainavo, kad tiesioginiams konkurentams išbarstėm pergales, iš kurių ne vienas pralaimėjimas buvo keliais taškais. Paleidom kelias tokias artimas rungtynes, kur viską lemia keli taškai ar atkovoti kamuoliai. Pora rungtynių su Burgu ir Ulmu buvo tikrai labai prastų, o visose kitose kapojomės, daužėmės ir tik gale nepavykdavo. Prieš sezoną galvojau, kad Europos Taurė ir bus tokia košė, kur visi visus gali nugalėt, taip ir yra.

– Betsafe-LKL pirmenybės įsibėgėja, kokį įspūdį paliko pirma sezono pusė?

– Praktiškai niekas nestebina, šitas čempionatas visada būna įdomus, permainingas, pasikeitimų būna daug. Dar tik pusę sezono sužaidėm, laukia dar šilto ir šalto. Matom, kad galėjom geriau, bet panikos nėra, viskas mūsų rankose. Visos komandos keičiasi, sezono eigoje ir Lietuvoje pamatėm ne vieną trenerių pasikeitimą. Man atrodo, prasidėjo tokia mada, pvz. vieną sezoną būna populiaresnė viena ar kita gynybos sistema, tai toks jausmas, kad dabar taip ir su treneriais, kažkas vienas kitas pradėjo ir tuo pavyzdžiu daug kas pasekė.

– Sekmadienį laukia lemiama Citadele-KMT dvikova su „Neptūnu“. Kas svarbiausia galvojant apie tas rungtynes?

– Svarbiausias dalykas yra pasiekt pergalę, tiek mes, tiek jie žinom dėl ko kovojame, visi norime būti tame finaliniame ketverte. „Neptūnas“ jau nuo sezono pradžios palieka gerą vaizdą, turi gerus veteranus, gerą trenerį, gerai prilipo legionieriai, aišku, atėjęs Tubelis įnešė daug energijos. Šitose rungtynės labiau bus apie šalto proto išlaikymą, nes nori nenori įtampėlė jausis. Mums laikotarpis gal ir sunkesnis, bet visi esame kartu, kartu liūdim, kartu džiaugiamės ir panikos nedarome. Eisim ant parketo ir darysim tai, ką turim. Tikiuosi ir fanai, suprasdami kokios tai svarbos rungtynės, irgi duos mums stiprų užnugarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.