EUROLYGA 2023

K. Maksvyčiui vykstant stažuotis į NBA – klausimas dėl K. Kemzūros ateities rinktinėje

Lietuvos krepšinio rinktinės strategas 46-erių Kazys Maksvytis turi mažiau nei mėnesį, kad sudėliotų naują galutinį trenerių štabo sąrašą – galbūt prie jo pridėti praėjusią vasarą savo pareigų rinktinėje atsisakiusį tik Vilniaus „Wolves“ komandoje dirbti panorusį Kęstutį Kemzūrą. Arba palikti štabe pavardes tų specialistų, kurie buvo įvardinti sausio viduryje.

 K.Maksvytis.<br> lrytas.lt koliažas
 K.Maksvytis.<br> lrytas.lt koliažas
K.Kemzūra<br> G.Šiupario nuotr.
K.Kemzūra<br> G.Šiupario nuotr.
 K.Maksvytis ir K.Kemzūra<br> T.Bauro nuotr.
 K.Maksvytis ir K.Kemzūra<br> T.Bauro nuotr.
LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.<br>M.Pata
LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.<br>M.Pata
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 23, 2024, 6:20 PM, atnaujinta Jan 24, 2024, 9:23 PM

Su Kauno „Žalgiriu“ praėjusių metų pabaigoje atsisveikinęs Kazys Maksvytis nutarė vis dėlto sugrįžti prie darbų su rinktine.

Rudenį Lietuvos krepšinio federacija buvo paskelbusi, kad dėl K.Maksvyčio užimtumo „Žalgiryje“ jo pareigas šalies rinktinėje laikinai perims Vilniaus „Ryto“ vedlys Giedrius Žibėnas, tačiau iš savo posto žalgiriečių klube pasitraukęs K.Maksvytis panoro vesti ekipą į priekį jau vasario mėnesį vyksiančiame atrankos lange į 2025 m. Europos krepšinio čempionatą.

„Prieš porą mėnesių buvo priimtas sprendimas, kad rinktinės vyriausiuoju treneriu atrankos lange bus G.Žibėnas, bet situacija keičiasi. K.Maksvytis šiuo metu yra laisvas ir ekipos strategu bus ne tik atrankos languose, bet ir per olimpinę atranką bei, sėkmės atveju, Paryžiaus olimpiadoje“, – tikino šalies krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas.

K.Maksvyčio pagalbininkais ir toliau oficialiai išlieka Giedrius Žibėnas, Evaldas Beržininkaitis ir Tomas Rinkevičius.

Nacionalinės komandos trenerių štabą praėjusią vasarą papildė NBA „Boston Celtics“ komandos skautas Benas Matkevičius, kuris pakeitė visą dėmesį sostinės „Wolves“ klubui panorusį skirti 53-ejų Kęstutį Kemzūrą.

Praėjusį savaitgalį „Wolves“ netikėtai paskelbė, kad bendru susitarimu nutraukia sutartį su šiuo specialistu. Ar gali K.Kemzūra sugrįžti į Lietuvos rinktinės trenerių štabą?

„Reikia aiškiai pasakyti, kad rinktinės trenerių štabo formavimas yra ne LKF reikalas, o visi sprendimai atiduoti komandos strategui. Neslėpsiu, kai buvo nutarta, kad ekipą Europos čempionato langams perims G.Žibėnas, jis mus informavo, kokie galėtų būti jo padėjėjai ekipoje.

Dabar K.Maksvyčiui reikia spręsti, kokius pagalbininkus jis mato šalia savęs. Mes tik galime pritarti sprendimui“, – konstatavo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

LKF vadovas tikino, kad neturi žinių, kad vieną ar kitą trenerių štabo specialistą pakeistų K.Kemzūra.

„Galbūt, kažkas labiau bus aišku po K.Maksvyčio kelionės į JAV, kur strategas turės gerą stažuotę NBA klubuose. Federacija numatė jam galimybę patobulėti, nes atsirado laisvesnio laiko po išsiskyrimo su „Žalgiriu“.

Jis ne tik pabus Bostone, kituose miestuose, tačiau svečiuosis po to ir Europos klubuose. Gal tada bus sprendimas, o gal jo ir nebus“, – aiškino M.Balčiūnas.

Pats rinktinės treneris K.Maksvytis apie komandos reikalus kalbėtis planuoja tik oficialiose spaudos konferencijose.

Po visų stažuočių JAV ir apsilankymo Europos klubuose K. Maksvytis į Lietuvą turėtų sugrįžti vasario 9 dieną ir pradėti kibti į darbus su rinktine.

Jau greitai į JAV išvažiuojantis K.Maksvytis turėtų pateikti LKF ir būsimo atrankos lango mačų su Lenkija ir Estija preliminarią komandos sudėtį.

„Aiškiau, kas bus įtraukti į kandidatų sąrašą, mes žinosime jau kitą savaitę. Tuomet galima bus kalbėti, kas gali padėti ekipai atrankoje, o kas nelabai“, – sakė M.Balčiūnas.

Atranka į Europos čempionatą startuos vasario 19–27 d.

Lietuva pateko į H grupę, kurioje varžysis su Estija, Lenkija ir Šiaurės Makedonija.

Kovas mūsiškiai pradės rungtynėmis su lenkais vasario 22 d. Vilniaus ASG arenoje, o po trijų dienų išvykoje varžysis su estais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.