EUROLYGA 2023

D. Sabonis į „Visų žvaigždžių“ mačo starto penketus ir vėl neprasibrovė – teks laukti vasario 1 dienos

Paskelbtuose galutiniuose NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių balsavimuose paaiškėjo, kad vienintelis iš Lietuvos atstovų, galėjęs pretenduoti į kvietimą žaisti šioje šventėje, Domantas Sabonis liko už penketo ribų.

Domantas Sabonis<br>USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-26 08:09

Sacramento Kings“ žvaigždė iš sirgalių sulaukė 464 108 balsų ir pagal juos Vakarų konferencijoje tarp puolėjų užėmė dešimtąją vietą. Šiuose rinkimuose nenugalimas buvo LeBronas Jamesas, kuris surinko 5 mln. 98 872 balsus.

Žurnalistai D.Saboniui savo balsais skyrė šeštąją vietą, o kiti lygos krepšininkai – devintąją.

Sirgalių balsai lėmė 50 proc. rezultato renkant startinius penketukų žaidėjus, o krepšininkų ir žurnalistų – po 25 proc.

Paskelbus galutinius rezultatus tarp Vakarų konferencijos puolėjų D.Sabonis pasidalino 8–9 vietas su „San Antonio Spurs“ jaunuoju aukštaūgiu prancūzu Victoru Wembanyama.

LeBronas Jamesas „Visų žvaigždžių“ rungtynėse žais jau 20 kartą savo karjeroje – tai naujas NBA rekordas. Jis tapo Vakarų konferencijos kapitonu, o Rytų ekipos kapitonu išrinktas Giannis Antetokounmpo.

Atsarginiai Rytų ir Vakarų konferencijų krepšininkai paaiškės vasario 1 dieną, juos rinks NBA komandų treneriai. Tad D.Saboniui belieka ši galimybė prasimušti į „Visų žvaigždžių“ mačą. Tokiu būdu jis taip pateko į praėjusių „Visų žvaigždžių“ dvikovą.

D.Sabonis į šias rungtynes kaip atsarginis krepšininkas buvo atrinktas triskart – 2020, 2021 ir 2023 metais.

Šiais metais „Visų žvaigždžių“ mačas vyks vasario 18 dieną Indianoje.

Rytų konferencijos startinis penketas: Giannis Antetokounmpo, Damianas Lillardas, Joelis Embiidas, Jaysonas Tatumas, Tyrese'as Haliburtonas.

Vakarų konferencijos startinis penketas: LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas, Nikola Jokičius, Luka Dončičius, Shai Gilgeous-Alexanderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.