EUROLYGA 2023

Vienintelės M. Grigalauskytės komanda kovos Eurolygos ketvirtfinalyje

Miškolco DVTK komanda, kurioje žaidžia Lietuvos rinktinės krepšininkė Monika Grigalauskytė, Eurolygos grupės varžybose užėmė antrąją vietą ir pateko į ketvirtfinalį. Jame DVTK susitiks su „Villeneuve“ ekipa iš Prancūzijos.

Monika Grigalauskytė<br>FIBA nuotr.
Monika Grigalauskytė<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2024, 12:25 AM

Eurolyga

Antradienį baigėsi moterų krepšinio Eurolygos grupės varžybos. Jose sėkmingai žaidė Vengrijos lygos lyderė Miškolco DVTK komanda, iškovojusi kelialapį į atkrintamąsias varžybas. DVTK laimėjo 9 iš 14 rungtynių ir A grupėje užėmė antrąją vietą.

Miškolco krepšininkės, kurios Eurolygos varžybas anksti rudenį pradėjo atrankos etape, labiausiai stebino pirmojoje sezono dalyje. M.Grigalauskytė ir jos komandos draugės netgi kovojo dėl pirmosios vietos A grupėje. Vis dėlto sausio mėnesį DVTK stabtelėjo ir per paskutines ketverias rungtynes iškovojo tik vieną pergalę.

Antradienį paskutiniame ture DVTK išvykoje nepasipriešino grupės nugalėtojai Stambulo „Fenerbahçe“ komandai, kuriai pralaimėjo 71:95.

31 metų M.Grigalauskytė šį sezoną žaidžia vidutiniškai 19,1 min., pelno 5,1 taško ir atkovoja 3,5 kamuolio.

A grupėje rungtyniavo ir Liono ASVEL ekipa, kuriai atstovauja traumų kamuojama Justė Jocytė. ASVEL krepšininkės iškovojo tik 5 pergales, užėmė šeštąją vietą ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.

J.Jocytė žaidė trejas rungtynes, per kurias pelnydavo 3,7 taško. Jai šią savaitę buvo atlikta klubo operacija. Manoma, kad 18-metė gynėja grįžti į aikštę galės tik vasarą.

A grupės nugalėtoja tapo 12 pergalių iškovojusi „Fenerbahçe“, kuri gina Eurolygos čempionės vardą. Trečiąją ir ketvirtąją vietas užėmė po 9 pergales pasiekusios „Zaragoza“ ir Skijaus „Famila“ komandos. Jas DVTK aplenkė dėl geresnių rezultatų tarpusavio rungtynėse.

B grupėje geriausiai žaidė 12 pergalių iškovojusi Prahos USK komanda. Į atkrintamąsias varžybas taip pat pateko Mersino „Çukurova“ (9 perg.), „Villeneuve“ ir Salamankos „Perfumerias Avenida“ (po 8).

Ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių kovos „Fenerbahçe“ – „Perfumerias Avenida“, DVTK – „Villeneuve“, USK – „Famila“ ir „Çukurova“ – „Zaragoza“.

Ketvirtfinalio rungtynės numatomos vasario 21, 28 ir kovo 6 dienomis. Finalo ketvertas vyks balandžio 12–14 dienomis.

Grupių lentelės

A grupė: Stambulo „Fenerbahçe“ – 12, Miškolco DVTK – 9, „Zaragoza“ – 9, Skijaus „Famila“ – 9, „Valencia“ – 8, Liono ASVEL – 5, Sfentu Georgės „Sepsi“ – 2, Liublino AZS – 2.

B grupė: Prahos USK – 12, Mersino „Çukurova“ – 9, „Villeneuve“ – 8, Salamankos „Perfumerias Avenida“ – 8, Bolonijos „Virtus“ – 7, „Polkowice“ – 6, Mon de Marsano „Landes“ – 4, Djoro „Uni“ – 2.

Europos taurė

Antrajame pagal rangą Europos taurės turnyre sausio viduryje baigėsi aštuntfinalio etapas. Kito etapo – ketvirtfinalio – rungtynės bus žaidžiamos tik vasario 22–29 dienomis.

Į ketvirtfinalį pateko trys komandos, kurioms atstovauja lietuvės: „Kayseri“ su Gintare Petronyte (vid. 15,9 tšk., 10,6 atk.kam.), Rygos TTT su Gabija Meškonyte (9,7 tšk.) ir „Girona“ su Giedre Labuckiene (5,6 tšk.).

Ketvirtfinalyje „Kayseri“ susitiks su Londono „Lions“, TTT – su Venecijos „Reyer“, „Girona“ – su Stambulo „Galatasaray“.

Dėl dar vieno kelialapio į pusfinalį kovos „Lattes-Montpellier“ ir Stambulo „Beşiktaş“. Tarp aštuonių stipriausiųjų yra net trys Turkijos komandos. Su jomis varžosi Prancūzijos, Ispanijos, Italijos, Latvijos ir Anglijos ekipos.

Aštuntfinalyje iš turnyro iškrito Buržo „Tango“ su Kamile Nacickaite (15,6 tšk.) ir Gdynės „Arka“ su Laura Miškiniene (9,1 tšk., 8,8 atk.kam.), šešioliktfinalyje – Namiuro „Capitale“ su Laura Želnyte (9,2 tšk.).

Vienintelė Europos turnyruose dalyvavusi Lietuvos komanda Vilniaus „Kibirkštis“ patyrė nesėkmę jau Europos taurės grupės varžybose, kuriose per šešerias rungtynes iškovojo tik dvi pergales ir užėmė trečiąją vietą.

Pirmąją vietą grupėje užėmusi „Galatasaray“ tęsia kovą dėl Europos taurės, o kita vilnietes aplenkusi komanda „Angers“ iškrito pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.