EUROLYGA 2023

NBA pasaulis lieja pyktį dėl „Kings“ D. Sabonio neįvertinimo: „Labiausiai negerbiamas žaidėjas lygoje“

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį NBA lygoje buvo skelbiami „Visų žvaigždžių“ rungtynių rezervinių krepšininkų sąrašai, kuriuose buvo tikimasi išvysti ir lietuvio Domanto Sabonio pavardę... tačiau realybė buvo kitokia.

Domantas Sabonis<br>AP/SPO/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>AP/SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2024, 12:51 PM, atnaujinta Feb 2, 2024, 1:06 PM

Vietas Vakarų konferencijos komandoje gavo Stephenas Curry, Kawhi Leonardas, Anthony Davisas, Devinas Bookeris, Anthony Edwardsas, Paulas George'as ir Karlas-Anthony Townsas.

Vietos šiame sąraše neatsirado nei vienam „Sacramento Kings“ krepšininkui.

Prieš paaiškėjant atsarginiams žaidėjams, buvo diskutuojama – į „Visų žvaigždžių“ rungtynes pateks D.Sabonis, De‘Aaronas Foxas ar abi „Kings“ žvaigždės, kaip ir praėjusiais metais.

Tačiau Sakramento klubas tapo vienintele komanda, kuri užima vieną iš pirmų šešių vietų konferencijoje ir neturi žaidėjo „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

„Kiekvienam, žiūrinčiam NBA rungtynes, yra aišku, kad Domantas Sabonis ir De‘Aronas Foxas turėjo dalyvauti šių metų „Visų žvaigždžių“ rungtynėse. Jie žaidžia neįtikėtinu elitiniu lygiu, Domantas renka istorinius skaičius dvigubais dubliais, De‘Aronas fiksuoja karjeroje nematytą puikų tritaškių pataikymą. Kasmet yra žaidėjų, kurie nusipelno ten būti, bet nėra išrenkami, tačiau man šių metų pasirinkimas yra didelė neteisybė“, – pyktį išliejo „Sacramento Kings“ treneris Mike‘as Brownas.

Šiame sezoną D.Sabonis NBA lygoje renka po 19,9 taško, 13 atkovotų kamuolių ir 8 rezultatyvius perdavimus vidurkius.

Pagal atkovotus kamuolius lietuvis užtikrintai pirmauja visoje lygoje, o savo karjeroje D.Sabonis taip pat niekada nebuvo fiksavęs tokio rezultatyvių perdavimų kiekio.

Tokie statistiniai rodikliai pačią NBA lygą privertė MVP lenktynėse Domantui skirti 7-tą vietą šiuo metu. Daugelį lygos gerbėjų prajuokino naujiena, kaip septintas geriausias lygos krepšininkas nepateko tarp 12 geriausių savo konferencijoje.

Platformos „Reddit“ NBA forume, kuriame yra 9,5 milijonai prisiregistravusių vartotojų, naujiena, jog būtent D.Sabonis nepateko į „Visų žvaigždžių“ rungtynes tapo viena daugiausiai pritarimo sulaukusių.

Forumo lankytojai vienareikšmiškai sutiko, jog toks lietuvio neįvertinimas yra netgi įžeidžiantis.

„Labiausiai negerbiamas žaidėjas lygoje šiuo metu“, – nepasitenkinimą išreiškė vienas „Kings“ gerbėjas.

„Man nesvarbu ką mano „Timberwolves“ fanai, bet D.Sabonis šimtu procentų turėjo būti vietoje Karlo-Anthony Townso“, – lietuvį gynė „New York Knicks“ gerbėjas.

„Užuojauta, „Kings“ fanai“, – po kita naujiena apie Vakarų konferencijos „Visų žvaigždžių“ dalyvius rašė „Phoenix Suns“ gerbėjas.

„Alpi (red. – Alpereno Šenguno) šeima, bandysime kitais metais. Visgi labiau apvogtas vis tiek yra D.Sabonis... tai yra pokštas, bet negaliu sakyti, kad tai mane stebina“, – iš situacijos juokėsi „Houston Rockets“ gerbėjas.

„Užknisa žiūrėti, kaip D.Sabonis kiekvieną vakarą atiduoda visą save rungtynėse, o žmonės jį vis tiek mato kaip lengvai pakeičiamą krepšininką“, – teisybės ieškojo NBA fanas.

Lietuvio nepatekimas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes taip pat reiškia, jog D.Sabonis negaus numatyto 1,3 mln. JAV dolerių bonuso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.