EUROLYGA 2023

Sudėtingo mūšio Belgrade laukiantis A. Trinchieri – apie M. Teodosičiaus išskirtinumą ir K. Lukošiūno palyginimą su buvusiu auklėtiniu

Lietuvos čempionų penktadienį Eurolygoje laukia Belgrado „Crvena zvezda“ (10/15) iššūkis „Štark“ arenoje, o prieš išvyką į Serbija „Žalgirio“ (10/15) vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri teigė, kad jo auklėtiniai pasimokė iš pirmojo vizito Belgrade, sakė, kad „Crvena zvezda“ nelaidoja vilčių įkrintamosioms, o kartu specialistas pridūrė apie esminį skirtumą Karolio Lukošiūno ir buvusio jo auklėtinio Andreaso Obsto.

A.Trinchieri prisistatė<br> R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri prisistatė<br> R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2024, 11:35 AM

Pirmąjį mačą Kaune prieš Serbijos grandus žalgiriečiai laimėjo (79:74).

Šiuo metu abi komandos turi vienodą pergalių ir pralaimėjimų santykį bei dalinasi 12–16 vietas Eurolygoje.

„Prieš penkioliką dienų buvome Belgrade. Mes išmokome, kaip yra sunku žaisti Belgrade. Mes turime tiek pat pergalių, kiek ir „Crvena zvezda“. Tikiu, kad mūsų tikslas – susikurti antikūnius sunkioje krepšinio atmosferoje.

Tai bus rungtynės, kuriose turėsime rasti kiekvieną būdą, kaip apsiprasti aikštelėje ir atrasti tinkamus įrankius aikštelėje, jei norėsime iškovoti pergalę. Galbūt mums prireiks gero puolimo, geros gynybos ar specialių situacijų.

Tai bus labai sunkios rungtynės, bet aš labai noriu išsiaiškinti galimybes, kurias gali duoti tokios rungtynės. Jie ką tik pasirašė sutartį su Trey Thompkinsu. Akivaizdu, kad „Crvena zvezda“ nepaleidžia svajonės ar tikslo būti įkrintamosiose“, – prieš mačą su Serbijos grandais kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Savaitės pradžioje „Žalgiris“ pasirašė sutartį su Karoliu Lukošiūnu. Andrea Trinchieri pernelyg daug iš jo nesitiki, tačiau teigė, kad lietuvis ateityje turėtų nuimti naštą nuo kitų žaidėjų.

„Nulis. Nesitikiu nieko. Jis penktadienį nežais, jis nekeliaus į Belgradą. Pirmas mūsų tikslas – įvesti jį į fizinę kondiciją. Tikiuosi, kad jis bus pasiruošęs ateities kovoms.

Šiuo metu Karolio pasirašymas yra tam, kad jis mums padėtų. Komanda yra it traukinys. Karolis turi jį pasivyti. Traukinys nesustos ir jis eina į priekį. Jis yra žaidėjas, kuris gali mums padėti sumažinti kitų žaidėjų minutes. Jis yra labai geras metikas, o tokio žaidėjo mums tikrai reikėjo. Visgi mes nestabdysime traukinio ir nelauksime žaidėjo“, – vaizdingai kalbėjo A.Trinchieri.

Kuomet A.Trinchieri dirbo Miuncheno „Bayern“ klube, italas savo dispozicijoje turėjo elitinį metiką Andreasą Obstą, kuris išnaudodavo savo progas perimetre.

A.Obsto bruožus atitinka ir K.Lukošiūnas, tačiau dėl vienos priežasties A.Trinchieri nesiryžo lyginti šių dviejų krepšininkų.

„Vienintelis dalykas, ką galiu pasakyti, Andreasas yra pasaulio čempionas. Kai Karolis bus pasaulio čempionas, tada galėsime apie panašumus (šypsosi – red.)“, – šmaikščiai atsakė A.Trinchieri.

Primename, kad penktadienį Belgrade „Žalgiris“ į kovą stos nuo 21:00 val., o mačo eigą galėsite sekti tinklalapyje lrytas.lt.

– Turbūt anksti kalbėti apie T.Thompkinsa, bet kokį įspūdį susidarėte apie Javonte Smartą?, – žurnalistai paklausė A.Trinchieri.

– Trey‘us Thompkinsas, Javonte Smartas... jie yra geri ir patyrę žaidėjai. Jie turi aukštus ir ambicingus tikslus. Tai, kad mes turime tokį patį pergalių ir pralaimėjimų santykį, leidžia man tikėti, jog mes einame teisinga linkme. Mums bus labai sunku – jie mus muš, jie mačą pradės labai kietai. Mes turėsime tam atsispirti. Tai bus it bokso rungtynės. Jeigu tu krisi po pirmo smūgio, tai tu neturėsi jokio šanso.

– Milošas Teodosičius buvo svarbus žaidėjas (15 tšk., 4 atk. kam., 4 rez. perd., 17 naud. bal.) pirmoje akistatoje su „Crvena zvezda“. Kas jam leidžia būti tokiu naudingu tokio amžiaus Eurolygoje?

– Kai aš pažiūriu į Milošą, aš nežiūriu į jo amžių. Jis tiesiog yra genijus. Jis yra arčiausiai genijaus, ką mačiau krepšinio aikštelėje. Manau, kad verta mokėti pinigus už tai, jog pažiūrėtum, kaip jis žaidžia. Jis yra vienas mėgstamiausių žaidėjų. Man labai patinka, kaip jis mato krepšinį. Jis laimingesnis tada, kai atlieka perdavimą, o ne pelno taškus.

– Ar yra skirtumu tarp „Crvena zvezda“ ir „Partizan“?

– Vieni yra juodi, o kiti yra raudoni (šypsosi – red.).

– „Crvena zvezda“ patyrė pralaimėjimą Podgoricoje...

– Ar matėte komandų rezultatus po dvigubos savaitės? „Barcelona“ pralaimėjo namie, „Partizan“ pralaimėjo namuose prieš Splito komandą. Mums labai pasisekė, kad mes nebuvome dvigubos savaitės aukų sąraše.

– Ar kreipiate dėmesį į tai, kas vyksta vietinėse pirmenybėse?

– Ar turėčiau? Aš žiūriu Europos taurės, Eurolygos rungtynes, kurios gali mane padaryti geresniu, kurios provokuoti psichologinę reakciją. Tai yra mano darbas.

– Luka Mitrovičius buvo jūsų auklėtinis Bamberge. Ką galėtumėte pasakyti apie jį?

– Jis yra labai protingas žaidėjas. Jis žaidžia dvigubai geriau „Crvena zvezda“ ekipoje nei bet kur kitur. Bamberge jis buvo visai neblogas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.