EUROLYGA 2023

Mačus Belgrade palyginęs A. Trinchieri: „Prieš „Crvena zvezda“ žaidėme blogesnį krepšinį“

Kauno „Žalgiris“ penktadienį eilinį kartą žaidė su visų savo gerbėjų širdimis ir emocijomis, tačiau ir vėl, kaip paskutiniu metu įprasta, padovanojo pergalę.

 Andrea Trinchieri<br>zalgiris.lt nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>zalgiris.lt nuotr.
Andrea Trinchieri<br>zalgiris.lt nuotr.
Andrea Trinchieri<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 9, 2024, 11:30 PM, atnaujinta Feb 10, 2024, 7:10 AM

Lietuvos čempionai „Štark“ arenoje 93:91 įveikė karštai sirgalių palaikomą Belgrado „Crvena zvezda“.

Visų rungtynių metu vyko įspūdinga kova, o lemiamomis rungtynių sekundėmis „Žalgiris“ vos neprisižaidė.

Kauniečiams pirmaujant 90:89 ir likus žaisti 21 sekundę šeimininkai užsidirbo nesportinę pražangą.

Šią situaciją kauniečiai pavertė 3 taškais. Yago Dos Santosas baudų metimais atsilikimą sumažino iki 2 taškų (91:93), o vėliau „Crvena zvezda“ sugebėjo perimti kamuolį bei susikurti progą išplėšti pratęsimui arba pergalei. Visgi Joelis Bolomboy‘us suklydo ir „Žalgiris“ šventė itin sunkią pergalę.

Spalvingomis frazėmis garsėjantis „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri šįkart po rungtynių sunkiai rado tinkamus žodžius apibūdinti pergalei.

„Čia laimėti yra beprotiškai sunku, o mes padarėme daug klaidų. Metėme, kuomet neturėjome, lemiamu metu praradome kamuolį, bet keliaujame namo su pergale. Pergalė čia yra didelis dalykas.

Neįtikėtinai sunkios rungtynės. Namo keliaujame su pergale. Tai yra geriausias dalykas, kuris galėjo įvykti. Esu labai patenkintas savo žaidėjais. Mes sugebėjome laimėti tuomet, kai nebuvome tokie disciplinuoti, kokiais aš norėjau, kad mes būtume. Svarbu, kad mes žaidėme su mintimi. Šiose rungtynėse pernelyg daug krepšinio nebuvo, čia reikėjo parodyti dideles širdis“, – po mačo kalbėjo A.Trinchieri.

– Ar esate patenkintas po to, kaip komanda sureagavo po praėjusių rungtynių Belgrade prieš „Partizan“?

– Aš jums pasakysiu taip – mes žaidėme geresnį krepšinį prieš „Partizan“, bet mes pralaimėjome rungtynes. Prieš „Crvena zvezda“ žaidėme blogesnį krepšinį, bet mes žaidėme labiau pasitikėdami savimi ir labiau atsiduodami aikštelėje.

– Ar pergalė tokioje atmosferoje prisideda prie komandos charakterio augimo?

– Tikiuosi. Tai yra mūsų tikslas. Išmokti, išgyventi ir eiti į priekį.

– Nuo to laiko, kai atvykote į „Žalgirį“, sakėte, kad žaidėjai privalės nebijoti mesti metimų. Tą pamatėme, kai Dovydas Giedraitis prametė pirmus tris tolimus metimus, bet pataikė ketvirtąjį. Taip pat buvo momentas ketvirtajame kėlinyje, kai Tomo Dimšos mestas tritaškis nelietė lanko, bet kitoje atakoje jis nepabijojo, metė ir pataikė tritaškį.

– Tai yra labai svarbūs dalykai. Mes po tokių momentų tobulėjame. Tokie epizodai – mūsų komandos stuburas.

– Turėsite trijų savaičių pertrauką nuo Eurolygos...

– Ne, ne, ne. Nusiraminkite. Mes turėsime dar vienerias rungtynes, žaisime Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyre ir tada turėsime pertraukėlę. Nedėkite to mūsų į galvą. Nenoriu kalbėti apie jokias pertraukas, nedėkite mums to į galvas.

– Kaip planuojate išnaudoti pertrauką nuo Eurolygos, kai ji atvyks?

– Kai prasidės pertrauka, tada galvosime apie situaciją, kiek žaidėjų turime. Tada spręsime.

– Jūs esate ilgametis Eurolygos treneris. Ar jūs rinktumėtės trumpą pertrauką nuo Eurolygos, ar būtų geriau, kai Eurolyga vyktų be pertraukų?

– Aš jums duosiu atsakymą vėliau, kadangi tai bus pirmas kartas, kai tris savaites nerungtyniausime Eurolygoje. Tai yra didelis dalykas, bus keistų dalykų. Svarbus dalykas yra tas, kad ne aš noriu pertraukos, ne direktoriai nori pertraukos, bet yra svarbi žaidėjų sveikata. Žaidėjai yra pagrindiniai aktoriai, kurie vaidina pagrindinę rolę, tad mes turime daryti viską, kad juos saugotume, kad juos išlaikytume sveikais ir šviežiais. Galbūt ši pertrauka bus naudinga.

– Būdamas „Partizan“ treneriu matėte daug dalykų, bet šį vakarą į aikštelę buvo mesti daiktai. Kaip jūs matėte šį epizodą?

– Nekomentuosiu.

– Pirmojoje spaudos konferencijoje Kaune minėjote, kad įkrintamosios yra Saturne. Kur jos yra dabar?

– Mes esame pakeleiviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.