EUROLYGA 2023

Oficialu: A. Antetokounmpo iš NBA G lygos keliasi į Mažeikius

Mažeikių „M Basket-DELAMODE“ iki sezono pabaigos sudarė sutartį su universaliu 203 cm ūgio puolėju Alexu Antetokounmpo. 22-iejų Alexas yra jauniausias NBA superžvaigždės Giannio, rungtyniaujančio Milvokio „Bucks“ komandoje, brolis.

 A. Antetokounmpo<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 A. Antetokounmpo<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2024, 8:39 AM

Šį sezoną graikas rungtyniavo NBA G lygoje, Viskonsino „Herd“ ekipoje, kuri yra „Bucks“ dublerinė komanda, tačiau karjeros krypti pakeisti nusprendęs krepšininkas pastarąjį paliko. Pernai krepšininkas buvo komandos draugu su lietuviu Deividu Sirvydžiu.

„Aukštaūgių grandyje pas mus yra keturi žaidėjai, tad išlieka rizika, kažkuriam gavus traumą likti vos su trim. Tai įtakojo mūsų sprendiną sezono pabaigai pasirašyti sutartį su Alex. Alexas yra universalus žaidėjas, galėsiantis žaisti per kelias pozicijas. Tikiuosi jo debiutinis sezonas Europoje bus sėkmingas ir jis prisidės prie geresnių komandos rezultatų.“, – apie komandos naujoką kalbėjo Arūnas Liškus.

Per 18 sužaistų rungtynių G lygoje A.Antetokounmpo fiksavo 5,7 taško, 2,9 atkovoto kamuolio, 0,6 rezultatyvaus perdavimo ir 1,2 klaidos vidurkius.

„M Basket“ komandos vadovas Rolandas Jarutis 2020 metais dar dirbdamas Vilniaus „Ryte“ siekė į Lietuvą pasikviesti A.Antetokounmpo, tačiau tuomet Graikijos krepšininkas pasirinko Ispanijos Mursijos UCAM ekipą.

Mažeikių ekipa turėdama 7 pergales ir 10 pralaimėjimų Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) užima 6-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.