EUROLYGA 2023

2019-ųjų „Ryto“ triumfą prisiminęs M. Echodas: „Tikiuosi, kad šiais metais tai pavyks padaryti“

Martynas Echodas yra vienas iš trijų Vilniaus „Ryto“ trenerių štabo narių ir žaidėjų, kuris yra kėlęs į viršų paskutinį vilniečių Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) titulą 2019-aisiais metais. Centras teigė, kad jis yra pasiilgęs nugalėjimo jausmo ir pridūrė, jog tokio formato turnyruose yra ypač svarbi emocija ir kovingumas, o strategijos keliauja į antrą planą.

Martynas Echodas ir Gytis Radzevičius<br>FIBA nuotr.
Martynas Echodas ir Gytis Radzevičius<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-16 16:28

Vilniečiai jau šeštadienį nuo 15:30 val. stos į pusfinalio kovą prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ekipą, su kuria Lietuvos vicečempionai šįmet buvo susitikę vos kartą.

Minėtoje akistatoje pergalę 94:73 šventė „Ryto“ krepšininkai.

„Atmosfera komandoje – labai rami. Manau, kad esame labai gerai pasiruošę, – tinklalapiui lrytas.lt kalbėjo M.Echodas. – Šiandien iššlifuosime paskutines detales, bet esame užtikrinti. Žinome, kaip žaidžia „7bet-Lietkabelis“, bet svarbiausia, kad ne mes taikytumėmės prie jų žaidimo, o jie taikytųsi prie mūsų. Turime išlaikyti savo aukštą tempą ir manau, kad jeigu žaisime savo žaidimą, viskas seksis puikiai.“

Tiesa, prisiminus pirmąją komandų akistatą, kuri įvyko spalio 22-ąją dieną, Panevėžio ekipoje pasikeitė aibė dalykų – į Aukštaitiją grįžo Nenadas Čanakas, prie komandos prisijungė Džordže Gagičius, Diante Baldwinas ir į rikiuotę grįžo sezono pradžioje traumuotas buvęs Dovis Bičkauskis.

„Dž.Gagičių puikiai žinome, kaip jis rungtyniauja prie Nenado Čanako. Jis gali duoti nemažai puolime, bet gynyboje jis yra didžiulis taikinys.

Apie D.Baldwiną turime mažai informacijos, bet žinome, kad jis yra veržlus, greitas gynėjas, kuris gali pridėti agresyvumo, bet jis gali būti dar vienu taikiniu“, – apie „7bet-Lietkabelio“ pokyčius kalbėjo M.Echodas.

Pastarieji ketveri metai KMT turnyre „Rytui“ yra ne itin sėkmingi.

Vilniečiai kartą nepateko į finalinį ketvertą, kartą liko treti, o kartą – ketvirti.

Kokias pamokas išmoko „Ryto“ krepšininkai?

„Pernelyg negalvoti į priekį, žaisti kiekvieną kėlinį, žiūrėti į jį, nežiūrėti į tai, kad kitą dieną laukia kitos rungtynės. Praėjusiais metais labai skaudžiai iš to pasimokėme, tad manau, kad šiemet esame žymiai geriau susikaupę ir pasiruošę tam pusfinaliui“, – dėstė „Ryto“ vidurio puolėjas.

M.Echodas yra vienas iš trijų krepšininkų, kuris žaidė 2019 m. KMT finalo ketverte Vilniuje, kur paskutinįkart minėto turnyro titulą į viršų kėlė „Ryto“ krepšininkai.

Komandoje taip pat yra ir kiti du atstovai, kurie prisimena saldų komandos triumfą – „Ryto“ trenerių štabe dirbantis Aistis Pilauskas ir „Ryto“ kapitonas Margiris Normantas.

Tiesa, M.Echodas yra vienintelis iš trijų minėtų žmonių, kuris 2019-ųjų vasario 17 d. vykusiame finale tuometinėje „Siemens“ arenoje žengė ant parketo.

Centras tądien sužaidė 13,5 minutės, pelnė 4 taškus ir atkovojo kamuolį bei kartu kėlė KMT titulą į viršų, kuomet 70:67 po magiško Roko Stipčevičiaus šou „Rytas“ 70:67 įveikė Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Kauno „Žalgirį“.

„Nelabai kažką pasakojome (komandai), va (rodo pirštu į Aistį Pilauską) A.Pilauskas irgi buvo toje komandoje. Žaidėme namuose, tad tai yra pagrindinis ir kitoks aspektas. Puikiai visi supranta, kad tos vienos rungtynės... pakris vienas ar kitas metimas ir viskas gali pasisukti visai kitaip.

Svarbiausia yra energija ir kovingumas, taktikos nueina į kitą planą. Turime maksimaliai kautis ir po nesėkmingų epizodų turime nenuleisti rankų“, – kalbėjo M.Echodas.

Ar M.Echodas yra pasiilgęs KMT finalo nugalėjimo skonio ir titulo kėlimo į viršų?

„Labai pasiilgau (šito jausmo). Atrodo, kad reikia sužaisti tiek nedaug, 80 minučių krepšinio ir gali pasiimti tą titulą. Bet viskas nėra taip paprasta. Labai norėčiau laimėti ir tikiuosi, kad šiais metais tai pavyks padaryti“, – baigė M.Echodas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.