EUROLYGA 2023

Prieš komandos draugus nusilenkęs T. Dimša – apie atbukusias žirkles ir papildomą pasitikėjimą

Tomas Dimša solidžiai prisidėjo prie dar vieno Kauno „Žalgirio“ Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) titulo, o po finalinio mačo sirenos žalgiriečių gynėjas teigė, kad rungtynės nebuvo tokios lengvos ir pasidalino skauduliu dėl Dovydo Giedraičio bei džiaugsmu dėl Lauryno Biručio ir Karolio Lukošiūno.

 Tomas Dimša ir Arnas Butkevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Tomas Dimša ir Arnas Butkevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Triumfo akimirka<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Triumfo akimirka<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Tomas Dimša ir Arnas Butkevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Tomas Dimša ir Arnas Butkevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
Dovydas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dovydas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tomas Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tomas Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arnas Butkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arnas Butkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri ir Tomas Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri ir Tomas Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Green White Boys<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Green White Boys<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Feb 19, 2024, 7:07 AM, atnaujinta Feb 19, 2024, 7:45 AM

„Žalgiris“ KMT didžiajame finale 86:70 įveikė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir iškovojo penktąjį KMT titulą paeiliui.

KMT finale T.Dimša per 23 minutes aikštelėje pelnė 12 taškų (2/3 dvit., 2/5 trit., 2/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 12 naudingumo balų.

Rezultatyvumu T.Dimša prilygo Laurynui Biručiui ir Brady Manekui, o už minėtus tris žalgiriečius rezultatyviau rungtyniavo tik Keenanas Evansas.

„Čia paprasta sakyti, kad paėmėme ir padarėme. Ne. Ruošėmės, stengėmės, aukojomės. Finale mums sukrito metimai, kurie nekrito pusfinalyje. Kažkiek įgavome pagreitį, pajautėme ritmą ir kažkiek pabėgome. Su 10 taškų persvara yra lengviau žaisti.

Kažkokiais momentais galėjome dar greičiau nulaužti rungtynes, nes atrodė, kad turėjome 16-18 taškų pranašumą, bet po to pramesdavome gerą metimą ir panevėžiečiai grįždavo į rungtynes. Tokių bangelių buvo.

Reikia atiduoti pagarbą ir „7bet-Lietkabeliui”. Jie – puiki komanda. Bet šiandien gerai žaidėme mes ir taip tiesiog susiklostė“, – mačą apibendrino T.Dimša.

Didžiajame KMT finale nežaidė Dovydas Giedraitis, kuris pusfinalyje patyrė traumą. T.Dimša apgailėstavo dėl komandos draugo traumos ir atskleidė tikėjimą dėl netolimos gynėjo ateities.

„Dovis – žiauriai svarbus žaidėjas. Paskutiniu metu matėte, kokia buvo jo rolė. Labai gaila jo. Kai žaidi geresnę atkarpą savo karjeroje, atsiranda kažkokia liga, trauma ar kažkoks nenumatytas atvejis... Doviui taip pat tai atsitiko. Dėl jo – gaila, bet tai nėra pasaulio pabaiga. Jis grįš į ritmą ir viskas bus gerai“, – aiškino T.Dimša.

T.Dimša taip pat pakomentavo Karolio Lukošiūno iškovotą titulą.

Į „Žalgirį“ sugrįžęs gynėjas KMT finale sužaidė pirmąjį savo sezono mačą, kur pelnė 3 taškus ir kone iškart po atvykimo į Kauną iškovojo dar vieną titulą.

„Kaip pats Karolis sakė – chaliavytė. Smagu dėl jo. Žmogui tikrai nelengvas laikotarpis, jis daug nežaidė, nepavyko susirasti klubo... treneris parodė juo susidomėjimą, suras jam galimybių žaisti. Jis visąlaik stengiasi, dirba. Turbūt nėra nei vieno žaidėjo, kuris tiek dirbtų su Tautvydu Saboniu papildomai. Džiugu, kad jis grįžo“, – apie komandos draugą kalbėjo T.Dimša.

– Sezonas „Žalgiriui“ yra permainingas ir po šios pergalės KMT esate pakilime. Ar šis titulas tampa atspirties tašku?

– KMT titulas – vienas mūsų organizacijos tikslų. Negalime galvoti, kad jį iškovojome ir toliau bus lengviau. Laukia didžiulis darbas Eurolygoje ir LKL. Visi kažkiek gauname pasitikėjimo, bet toliau reikia žaisti su visais.

– Ar buvo dalykų, kurie nustebino iš panevėžiečių pusės?

– Tikėjomės zoninės gynybos, bet jie to nepanaudojo. Stebinančių dalykų pernelyg nebuvo. Jie daugmaž žaidė savo žaidimą – žaidė ilgus derinius, gynyboje su Gabrieliumi Maldūnu naudojo stepout gynybą, su visa pagarba Džordže Gagičius negali naudoti stepout gynybos ilgą laiką. Tuose epizoduose juos užatakuodavome.

– Ar L.Birutis buvo geras MVP kandidatas?

– Tai aišku, kad geras. Nemanau, kad esmė yra paskutinės dvejos geros rungtynės. Čia yra jo sezono atkarpa, kurios metu jis žaidžia sėkmingai. Turime prieš jį nulenkti galvą. Jis daro gerus dalykus. Labai džiugu už jį.

– Ar čempionišką tinklelį kirpote pirmą kartą?

– Ne, žirklės buvo atbukusios. Kirpau ir praėjusiais metais Šiauliuose po KMT. Dabar kirpsime su Arnu (Butkevičiumi) kol galimybės leis.

– Kokio lygio šventimas nusimato šį vakarą?

– Nežinau, kas šiandien Kaune dirba, priklauso, kas mus įsileis ir pasikvies. Taurę reikia švęsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.