EUROLYGA 2023

Į „Visų žvaigždžių“ mačą nepateko, bet naudingiausio žaidėjo titulo lenktynėse D. Sabonis pakilo į viršų

Oficialus NBA tinklalapis atnaujino potencialių sezono naudingiausio žaidėjo titulo (MVP) nugalėtojo reitingą, o jame lietuvis Domantas Sabonis palypėjo per vieną poziciją į viršų, o kartu lenkia „Visų žvaigždžių“ savaitgalyje rungtyniavusias NBA ikonas.

Domantas Sabonis ir Nikola Jokičius <br> AP/SPO/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis ir Nikola Jokičius <br> AP/SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 3:47 PM, atnaujinta Feb 21, 2024, 3:58 PM

Iki tol, kol buvo atnaujintas sąrašas, D.Saboniui prieš tai buvo skirta 7-oji pozicija, o atnaujinus reitingą „Sacramento Kings“ lyderiui skirta 6-oji pozicija, kuria puolėjas dalinasi su „Los Angeles Clippers“ vedliu Kawhi Leonardu.

Šįmet D.Sabonis nepateko į „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginį, tačiau Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės puolėjas šį sezoną fiksuoja sunkiai suvokiamus skaičius.

Universalusis puolėjas NBA renka po 20,1 taško (64 proc. dvit., 42,6 proc. trit., 69,7 proc. baud.), 13,2 atkovoto kamuolio ir 8,3 rezultatyvaus perdavimo.

Be to, D.Sabonis šį sezoną NBA lygoje pirmauja pagal surinktus trigubus dublius (18) ir lenkia dukart (2020–2021 m. ir 2021–2022 m.) NBA naudingiausio žaidėjo apdovanojimą laimėjusį serbą Nikola Jokičių. Kartu lietuvis šįmet taip pat pirmauja ir pagal dvigubus dviženklius (50).

NBA pateiktame reitinge D.Sabonį lenkia „Denver Nuggets“ veidas N.Jokičius, „Oklahoma City Thunder“ žvaigždė Shai Gilgeousas-Alexanderis, „Milwaukee Bucks“ vedlys Giannis Antetokounmpo, „Dallas Mavericks“ slovėnas Luka Dončičius ir „Boston Celtics“ puolėjas Jaysonas Tatumas.

D.Sabonis minėtame reitinge lenkia Keviną Durantą („Phoenix Suns“), kuriam buvo skirta 9-oji vieta, Anthony Davisą („Los Angeles Lakers“), kuris MVP lenktynėse rikiuojasi 10-as. Taip pat į reitingą nebuvo įtraukti, tačiau šalia jo buvo Devinas Bookeris („Phoenix Suns“), Tyrese'as Haliburtonas („Indiana Pacers“), Anthony Edwardsas („Minnesota Timberwolves“) ir Jalenas Brunsonas („New York Knicks“).

Be to, visi krepšinininkai, kuriuos lenkia D.Sabonis, dalyvavo „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginyje ir buvo išrinkti tarp geriausių 24-ių lygos krepšininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.